Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyadaki En Uzun Yaşayan İnsanların Sağlıklı Yaşlanmak İçin Her Gün İçtiği 5 İçecek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyadaki En Uzun Yaşayan İnsanların Sağlıklı Yaşlanmak İçin Her Gün İçtiği 5 İçecek

Şu anda, gezegendeki en yaşlı insan 118 yaşında, ancak yeni araştırmalar insanların teorik olarak 150 yıla kadar yaşayabileceğini gösteriyor. Bu fikre meraklıysanız, hem yaşam sürenizi hem de sağlık sürenizi nasıl artıracağınız konusunda uzun ömür uzmanlarından notlar almak isteyeceksiniz (ör. Neyse ki, tavsiyelerinin çoğu takip edilmesi kolay olma eğilimindedir ve uzun ömürlü içeceklerle ilgili bulguları istisna değildir.

Dünyanın uzun ömürlü noktaları (aka Mavi Bölgeler, Ikaria, Yunanistan; Loma Linda, California; Sardinya, İtalya; Okinawa, Japonya ve Nicoya, Kosta Rika) üzerine çalışan bir yazar ve araştırmacı olan Dan Buettner, kısa süre önce söz konusu bölgelerin bir listesini yayınladı. Instagram'ına içki içiyor ve şaşırtıcı derecede çekici. Elbette, üzerinde soda (hatta prebiyotik soda) bulamayacaksınız, ancak bulacağınız şey çok lezzetli içecekler: kahve; yeşil çay; siyah çay; Su; ve (bekleyin!) şarap.

AALAfcT.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Buettner, "İstatistiksel olarak kronik hastalığı olmayan en uzun yaşamları sürdüren Mavi Bölgelerdeki insanların içtiği şey budur" diye açıklıyor. "Yani bu bir korelasyon. Nedensel bir ilişki kuramıyorum ama size söyleyebilirim ki bu Mavi Bölgelerde insanlar bunu içiyor ve on yıllar hatta bir asır boyunca her gün içiyorlar."

Ayrı bilimsel araştırmalar, bu içeceklerin uzun ömürlü faydalarını da desteklemektedir. Ne içtiğinizi neden (kadar yaşlı) olduğunuzu öğrenmek için okumaya devam edin.

Blue Zones kurucusu Dan Buettner'ın en uzun ömürlü 5 içeceği

1. Yeşil Çay

Okinawa'nın Mavi Bölgesi'nde Buettner, insanların 20 onsluk bir kavanoz çay yaprağını dolduracaklarını ve bütün gün boyunca ondan yudumlayacaklarını söylüyor ve bunun neden onların asırlık statüsüne daha yüksek oranlarda ulaşmalarına yardımcı olabileceğine dair iki ayrı neden sunuyor. Genel popülasyon. "Her şeyden önce, kafein net bir pozitif çıktı ve daha düşük Diyabet ve Parkinson oranları, daha düşük kalp hastalığı oranları ve daha keskin odaklanma ile ilişkili" diyor. Sadece öğleden sonra içmeyin (özellikle kafeine duyarlıysanız) yoksa uykunuzu etkiler, diye uyarıyor.

Buettner, yeşil çayın uzun ömürlü bir içecek yapmasının diğer bir nedeninin de antioksidanlarla dolu olması olduğunu söylüyor. Ve kayıtlı diyetisyen Neva Cochran, RD aynı fikirde. Yeşil çayın, kötü kolesterolde bir azalma ile bağlantılı olan flavanoller olarak bilinen bir tür antioksidanda yüksek olduğunu açıklıyor. Araştırmalar, yeşil çay tüketimi ile genel olarak daha iyi kardiyovasküler sağlık arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.

Yeşil çay, vücudu serbest radikallerden koruyan kateşinler olarak bilinen bir tür antioksidan bakımından da zengindir. Bunlar, yeşil çayın kafein içeriği ve yeşil çayda da bulunan amino asit l-theanine ile birlikte beyni korumaya yardımcı olur. 21 farklı çalışmanın gözden geçirilmesi, yeşil çay tüketimini daha iyi dikkat ve hafıza ile ilişkilendiren ikna edici kanıtlar buldu. Yukarıda bahsedilen l-theanine, yeşil çay tüketimi ile iyileştirilmiş ruh hali arasındaki bağlantılardan da sorumlu olabilir.

Henüz yeşil çay alışkanlığı edinmeye ikna olmadıysanız, bunun aynı zamanda önemli ölçüde düşük açlık kan şekeri seviyeleriyle bağlantılı olduğunu bilin, bu da tip 2 diyabet gelişimine karşı koruyucu olabileceği anlamına gelir. Yeşil çay ayrıca kemikleriniz için şaşırtıcı derecede harikadır. Cochran, "Çay polifenolleri kemik oluşumunu arttırır ve kemik yıkımını engeller ve bu da daha fazla kemik gücü sağlar" diyor.

Bu çok görevli sağlık içeceği, belirli kanser türlerine karşı potansiyel olarak koruyucudur - yeşil çayın EGCG'lerinin (bir tür faydalı kateşin) tümör büyümesini engellediği gösterilmiştir.

Oh, ve son olarak, yeşil çay bağırsaklara iyi gelir. Araştırmalar, bunun bir prebiyotik olduğunu, yani karında iyi mikroorganizmaların büyümesini indüklediğini ve göbekte çok iyi olmayan mikroorganizmaların büyümesini azalttığını gösteriyor.

2. Siyah Çay

Siyah çay, yeşil çayla aynı faydaların çoğunu taşır. Aynı zamanda kafein, antioksidan polifenoller, L-theanine ve flavanoller içerir. Sonuç olarak, tip 2 diyabet, kanser, felç ve kardiyovasküler hastalık gibi çeşitli kronik hastalıkların gelişimine karşı da koruyucudur. Ve aslında bağırsak/sindirim için yeşil çaydan bile daha iyidir.

3. Kahve (Sade)

Kahve de benzer şekilde kafein içerir ve faydalı antioksidanlarla doludur. Aslında, Buettner, Amerikan diyetindeki birincil antioksidan kaynağı olduğunu söylüyor, ancak bunun çoğunlukla kahvenin yaygınlığından her şeyden daha fazla olduğunu kabul ediyor.

Kahve ayrıca B5 vitamini (kırmızı kan hücreleri yapmak için), manganez (kemik gelişimi ve metabolizma için), potasyum (düşük tansiyon için), magnezyum (enerji üretimi ve uyku için) ve niasin de dahil olmak üzere temel besinler açısından zengindir. vitaminleri kullanılabilir enerjiye dönüştürür. Genel olarak tüketimi, tip 2 diyabet, depresyon, nörodejeneratif hastalıklar, kanser ve karaciğer hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılıdır.

Buettner ayrıca Ikaria'nın Mavi Bölgesi'nde kahvelerini çok ince öğüttüklerini ve daha sonra Türk kahvesi gibi kaynattıklarını ve bu işlemle açığa çıkan başka bir antioksidan türü olduğunu söylüyor. “Yani kahveyi böyle içmenin ek bir faydası olabilir” diyor. Buettner, Sardunya'nın Mavi Bölgesi'nde kahvenin uyanma içeceği olarak tercih edildiğini, ancak Kosta Rika'da insanların gün boyu daha fazla miktarda daha zayıf kahve içme eğiliminde olduğunu ekliyor. "Neredeyse herhangi bir içecek gibi tüketiliyor ve bir pick-me-up gibi değil" diyor.

4. Su

Suyun sizin için iyi olduğunu söylemeye gerek yok. Açıkçası, vücut buna ihtiyaç duyar ve onsuz sadece yaklaşık üç gün hayatta kalabilir. Ancak, şeker, kimyasal madde veya katkı maddesi içermediği için bugünlerde mağaza raflarında bulunan çoğu içecekle karşılaştırıldığında inanılmaz derecede sağlıklı.

Buettner, tüm Mavi Bölgelerde insanların yemekleriyle birlikte su içtiğini söylüyor. "Çocukken sahip olduğumuz gibi büyük bir galon süt ya da güç içeceği ya da kombucha ya da amansızca pazarlanan bu karışımlardan herhangi biri değil" diyor.

Buettner, Mavi Bölgelerdeki suyun diğer yerlerdeki sudan daha sağlıklı olabileceğini teorize ediyor. "Bir asırlık yaşlıya bölgenin uzun ömürlülüğünün ne olduğunu sorarsanız, iyi yemek, temiz hava ve tatlı su derler" diyor. "Ve gerçekten de Mavi Bölgelerdeki su daha temiz olabilir." (Temiz suya erişim elbette dünyanın birçok yerinde ciddi bir sağlık sorunudur.) Nicoya Yarımadası veya Kosta Rika'da Buettner, Dünya'dan kabarcıklar halinde çıkan suyun kalsiyum ve magnezyum açısından da çok yüksek olduğunu açıklıyor. . “Yüksek düzeyde kalsiyum ve güneş ışığına sahip olduğunuzda, bu ikisi kemiklerinizi daha güçlü hale getirmek için birlikte çalışır, böylece insanlar daha az kırık ve daha az ölümcül düşme yaşar” diye açıklıyor. "Ve magnezyum kalp fonksiyonu için iyidir. Bu, Nicoya'da uzun ömürlülüğe küçük bir katkı sağlayabilir." Şişelenmiş maden suyu içmenin kanıtlanmış sağlık yararlarını göz önünde bulundurursanız, bu teori mantıklıdır.

5. Kırmızı şarap

Bunu listede bulmak sizi şaşırtabilir ve Buettner, alkolün sağlığa herhangi bir şekilde faydalı olduğu konusunda tartışmalar olduğunu kolayca kabul eder. “Alkolün kadınlarda meme kanseri olasılığını artırdığını veya düşmelere, araba kazalarına ve diğer ölümcül olaylara neden olabileceğini gösteren son çalışmaların farkındayım” diyor. "Ama size söyleyebilirim ki, beş Mavi Bölgenin hepsinde her gün biraz içki içiyorlar ve bu onların yaşam kalitelerini artırıyor" diyor. "Bitki bazlı bir yemekle birlikte biraz kırmızı şarap içerseniz, günün sonunda flavonoid veya antioksidan emilimini dört katına çıkarır ve kortizol seviyelerini düşürür."

Ayrıca, bunu daha düşük bir ölüm riskiyle ilişkilendiren çalışmalar olduğunu da belirtiyor. Buettner, "Günde iki kadehe kadar biraz içki içen insanların, aslında hiç içmeyen insanlardan daha düşük ölme şansları var" diyor. Bunun nedeni muhtemelen şarabın kardiyovasküler hastalığa, tip 2 diyabete ve hatta bazı kanser türlerine karşı koruyucu olduğu gösterilen yüksek antioksidan içeriğidir.

Ve Buettner, ılımlı alkol tüketiminin bağlayıcı etkilerini hafife alamayacağınızı belirtiyor. The Atlantic'te yakın zamanda yapılan bir derin dalışın işaret ettiği gibi, alkolün toplumu etkinleştirme yeteneği, bazı zararlı etkilerine rağmen (örneğin, akşamdan kalma ve uzun vadeli sağlık sorunları) insan türünün alkolden uzaklaşmamasının nedenlerinden biri olabilir. ile ilişkilidir). Güçlü sosyal bağlar, uzun ömürlülüğün temel taşlarından biri olduğundan, insanların daha uzun yaşamalarına yardımcı olabilecek her şeyden daha mantıklıdır.

Yine de, Buettner'ın belirttiği gibi, bu birçok uyarı ile birlikte geliyor. Ölçülü olmak anahtardır - günde bir içkiden fazla içmemeliyiz - ve bazı araştırmalar güvenli bir alkol tüketimi seviyesi olmadığını göstermiştir. Bu nedenle, şarap argümanı son derece nüanslı ve tartışmaya açık olmaya devam ediyor; ancak Buettner, Mavi Bölgelerin ölçülü bir şekilde özümsemek için zorlayıcı bir argüman sunduğunu savunuyor. "Dünyadaki en uzun yaşayan bu insanlar, her gün en sevdikleri alkollü içeceğin biraz tadını çıkarıyor" diyor.

Kaynak: Well Good

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.