Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bilime Göre Kabak Yemenin Önemli Bir Yan Etkisi

AALs6Sr.img?h=820&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Kabak, yazın tadını çıkarmak için canlandırıcı ve nemlendirici bir sebzedir. Buna ek olarak, sebze çeşitli vitaminler, mineraller ve polifenoller (aka, antioksidan görevi gören bileşikler) ile doludur. Ancak, kabakları nasıl yediğinize bağlı olarak, pek de eğlenceli olmayan bir yan etki yaşayabilirsiniz.

Kabağı çiğ yemeyi seviyorsanız, sonrasında üzerinize en uygun pantolonunuzu giymek istemeyebilirsiniz. Sebze, selüloz adı verilen bir besin maddesi, bitki hücre duvarlarının yapısal bir bileşenini (sebzeyi sertleştirir) ve bir tür çözünmeyen lif içerir. Selüloz, kabakların her yerinde bulunur ve çiğnemeyi diğer sebzelerden daha sert ve daha zor yapan şeydir. Bu önemli bir şey gibi görünmese de, bazıları için çiğ kabakların neden olduğu şişkinlik oldukça acı verici olabilir.

IBS'si (irritabl bağırsak sendromu) olanlar için, çok fazla çözünmeyen lif, GI kanalında gaz ve şişkinlik gibi rahatsızlığa neden olabilir. Chelsea McCallum, RD ve IBS beslenme uzmanının Eat This'i söylediği gibi, O Değil! Şişkinlikle ilgili yakın tarihli bir makalede, "Herkes şişkinlik yaşayabilir, ancak IBS gibi GI sorunları olan kişilerin, özellikle belirli 'tetikleyici' yiyecekleri yedikten sonra aşırı şişkinlik vakalarıyla karşılaşması daha yaygındır."

BB16HLor.img?h=820&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bekle, yani bu zoodle yiyemeyeceğin anlamına mı geliyor? Kabak, sizin için GI rahatsızlığını tetikleyen bir yiyecekse, kesinlikle mümkün olduğunca yemekten kaçının - en azından çiğ. Çiğ kabak tükettiğinizde, bağırsaklarınızdaki bakteriler selülozla ziyafet çeker ve enzimlere ek olarak onu parçalamaya yardımcı olur. Bununla birlikte, bakteriler selülozla beslendikçe, şişkinlik veya gaz birikmesi yaşamanıza neden olabilecek metan gazı salgılarlar.

Ancak, ısının karmaşık selüloz bağlarını zayıflattığını unutmayın. Bu nedenle, eğer hayvanat bahçenizi pişirirseniz, sebzeyi sindirmek için çok daha iyi zamanınız olur.

Kaynak: EatThis, NotThat

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.