Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türünün ilk örneği bir İsrail askeri testinde bu uçağın yüksek güçlü bir lazerle insansız hava araçlarını düşürmesi görüntülendi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Türünün ilk örneği bir İsrail askeri testinde bu uçağın yüksek güçlü bir lazerle insansız hava araçlarını düşürmesi görüntülendi

AALhmvy.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

İsrail ordusu bir uçağa yüksek güçlü bir lazer silah sistemi yerleştirdi.

Geçen hafta, uçarken insansız hava araçlarını vurmak için kullanarak silahı teste tabi tuttu.

İsrail Savunma Bakanlığı, uçağın müdahale ettiği tüm insansız uçakları vurduğunu söyledi.

İsrail ordusu, havadan gelen tehditlere karşı durmanın yeni yollarını arayan İsrail silahlı kuvvetleri için türünün ilk örneği bir testte, uçuş halindeki birkaç insansız uçağı durdurmak ve vurmak için yüksek güçlü bir lazerle donanmış bir uçak kullandı. Gazze'den ve başka yerlerden roketler ve insansız hava araçları gibi.

Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi, gelişmiş sensörler ve takip sistemleri ile donatılmış bir uçağa kuruldu ve çeşitli mesafelerde ve irtifalarda birden fazla insansız hava aracını devreye sokmak için kullanıldı.

Savunma bakanlığı, İsrail Savunma Bakanlığı ve yerel savunma firması Elbit Systems tarafından geçen hafta gerçekleştirilen testler sırasında, uçağın "test sırasında fırlatılan İHA'ların %100'ünü başarıyla durdurduğunu ve imha ettiğini" söyledi.

İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail'in "dünyada bu tür yetenekleri sergileyen ilk ülkeler arasında" olduğunu tweetledi. Silahlı kuvvetler, testin bir videosunu yayınladı.

İsrail Savunma Bakanlığı, "Bu, İsrail'in çok katmanlı savunma düzenine yeni bir katman ekleyecek, Demir Kubbe, David'in Sapan ve Ok sistemlerinin yeteneklerini tamamlayan gelişmiş bir havadan lazer sistemi geliştirmeye yönelik çok yıllı bir programın ilk aşamasıdır" dedi. bakanlık dedi.

İsrail ile Gazze'deki Filistinli militanlar arasındaki son yoğun çatışmalar sırasında, gelen roketlerin yanı sıra düşman insansız hava araçlarını engellemek için Demir Kubbe gibi kara tabanlı önleme sistemleri kullanıldı ve bu hayati sistemler çoğunlukla istisnai bir şekilde performans gösterdi. iyi.

Ancak potansiyel olarak ucuz bir insansız hava aracına maliyetli bir önleme füzesi harcamak, bir lazer kadar verimli değildir; bu, dünyanın dört bir yanındaki orduların, insansız hava araçlarına karşı koymak için giderek artan bir şekilde hava, kara ve deniz tabanlı lazerlere yönelmesinin bir nedenidir.

Son testler hakkında yorum yapan Brig. Ordunun araştırma ve geliştirme çabalarına başkanlık eden Orgeneral Yaniv Rotem, "İsrail Devleti'nde ve belki de dünyada ilk kez bunun yapıldığını" söyledi ve testi "çığır açan bir teknolojik başarı" olarak nitelendirdi. "Kudüs Postası bildirdi.

General, silahın "güçlü ve hassas" olduğunu ve "hava koşulları ne olursa olsun" hedefleri engelleyebileceğini söyledi.

Geçen haftaki engelleme denemeleri sırasında, bir lazerle donanmış uçak, yaklaşık bir kilometrelik bir menzil içindeki hedefleri vurabildi, ancak amaç, sonunda silahın menzilini onlarca, hatta belki de yüzlerce kilometre uzağa çıkarmak. Bu tür bir yetenek muhtemelen hala yıllar uzakta.

İsrail savunma bakanlığı ayrıca bu yeteneği saldırı ve savunma amaçlı kullanım potansiyeli olan diğer hava platformlarına genişletmeyi umuyor.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.