Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2021 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2021 Salata İstemediğinizde Daha Fazla Kale (Kıvırcık Lahana) Yemenin 5 Yolu Lahananın en büyük hayranı değilseniz, bu tamamen anlaşılabilir bir durumdur. Biraz kaba, biraz acı - ve oradaki en iyi salata soslarının cömert bir dökümü var. Bununla birlikte, şeylere bir nedenden dolayı süper yiyecek deniyor. K, A vitaminleri ve günlük C vitamini değerinizin yüzde 71'i ile doludur. Buna kalsiyum ve demir açısından zengin olduğu gerçeğini ekleyin ve kendinize gerçek bir beslenme kazananı elde edin. Kayıtlı diyetisyen ve mutfak beslenme uzmanı Jackie Topol, "Turpgiller familyasındaki diğer sebzeler gibi, lahana da azalmış inflamasyon ve kansere karşı koruma ile ilişkili glukozinolatlar içerir" diyor. "Kale ayrıca kalp sağlığı ve bağırsak sağlığı için önemli bir besin maddesi olan lif içerir. Son olarak, göz sağlığını destekleyen besinler olan lutein ve zeaksantin antioksidanları ile doludur." Diyetinize daha fazla lahana koymaya ikna oldunuz, ancak ideal tat veya dokudan daha az değil mi? Topol, onu diyetinize eklemenin beş yeni yolunun yanı sıra sadece salataya atmaya karar verseniz bile lahanayı lezzetli hale getirmenin sırrını sunuyor. Ev Yapımı Humusa Ekleyin Evde humus yapmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. 5 dakikalık humus tarifimizle sadece çabucak çırpmakla kalmaz, en sevdiğiniz malzemeleri (merhaba, kırmızı biber!) Bununla birlikte, diyetinize biraz lahana sokmanın da harika bir yolu olduğunu söyledi. Topol, "Bir mutfak robotunda, ev yapımı veya hazırlanmış humusa bir avuç kıyılmış lahana ekleyin" diyor. Tadını bile alamayacağınızı, ancak yine de besinlerden faydalanacağınızı açıklıyor! Çorbalara Atın Ne tür bir çorba yapıyor olursanız olun, lahana et suyuna eklendiğinde pişecek ve size tüm besinleri tadı olmadan verecektir. İster daldırmalı bir blender kullanmadan önce ister tavuklu şehriye çorbasını yeniden ısıtıyor olun, her zaman harika bir seçenektir. Topol, çorbalara pişirmenin sonuna doğru iki fincan kıyılmış lahana eklenmesini özellikle önerir ve sebzeli çorbayı harika bir seçenek olarak görür. Bonus puanlar? Bol kepekli tahıllar ve lezzetli parmesan içeren bu tam tahıllı sebzeli çorbayı yapın. Bir Kale Pesto deneyin Pesto, fesleğen ve sarımsak gibi sizin için iyi olan yeşilliklerle zaten doludur, ancak hiç lahana eklemeyi düşündünüz mü? Topol, "Pesto tarifine bir fincan doğranmış lahana ekleyin" diyor. Ya da tamamen yeni bir dönüş denemek istiyorsanız, fesleğen ve çam fıstığını atlayın ve makarnanızı kaplamak için bu lahana ve cevizli pesto yapın ve tüm yeşilliklerinizi aldığınızdan tamamen emin olun. Bir Kale Smoothie'yi karıştırın Bu benim sabah vazgeçilmezim oldu ve görünüşe göre Topol da bu fikri çok seviyor. Tart bir şeyler seviyorsanız lahana-elmalı smoothie yapabilir veya ananas ve muzlu bu lahana smoothie ile sahildeymiş gibi yapabilirsiniz. Bazı Kale Cipslerini Gevrekleştirin Daha önce lahana cipslerinizle yanlışlıkla biraz fazla ağır veya hafif gittiyseniz, yalnız değilsiniz. Bununla birlikte, Topol'un süper kolay ve kusursuz bir çözümü var: onları hafif soya sosu veya tamari ile atın. Farklı bir tat arıyorsanız, daha fazlası için ağzınızı sulandıracak bu dumanlı lahana cipsi tarifini deneyin. Ve Daha İyi Lezzet Kale (Kıvırcık Lahana) Salatasının Sırrı? Salataları seviyorsanız, ancak lahananın biraz fazla kuru olabileceğini fark ettiyseniz, Topol, kazmadan önce küçük bir hazırlık çalışması yapmanızı önerir. "Doğranmış lahanayı biraz zeytinyağı ile masaj yaptığınızdan emin olun ve Yaprakları yumuşatmak için [sırasıyla] diğer sebzeleri veya tahılları eklemeden önce bir tutam tuz" diyor Topol. Kaynak: RS Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.