Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

LGBTQ'yu Anlamak ve Destek Olmanın 6 Yolu (Reader's Digest Makalesi)


Önerilen İletiler

LGBTQ'yu Anlamak ve Destek Olmanın 6 Yolu (Reader's Digest Makalesi)

Ulusal düzeyde evlilik eşitliği ve sağlık hizmeti arayan trans bireyler için belirli korumalar dahil olmak üzere, LGBTQ hakları açısından son on yılda kaydedilen ilerlemenin bazılarına bakmak kolay olsa da, daha gidilecek çok uzun bir yol var. LGBTQ bireylere en temel insan ve medeni hakları bile veren her federal politika için, eyalet yasama organları ve mahkemeleri onları yalnızca geri almaya değil, aynı zamanda korumaları daha da aşındırmaya çalışan hiçbir eksiklik yoktur.

BB1grJ8h.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu sürekli çekişme politikası, gey yeğeninizi, cinsiyete uymayan torununuzu veya topluluğunuzdaki trans kadınları basitçe "kabul etmenin" yeterli olmamasının birçok nedeninden biridir; Daha fazla ilerleme kaydedilmesi için bir LGBTQ müttefiki olmak önemlidir. Bu daha önce karşılaşmadığınız bir terimse, It Gets Better Project bir müttefiki "eşit medeni hakları, cinsiyet eşitliğini ve LGBTQ+ sosyal hareketlerini destekleyen, başkaları adına savunan ve korku ve ayrımcılığa meydan okuyan biri" olarak tanımlar. onun biçimleri."

Daha etkili bir LGBTQ müttefiki olmanın ilk adımlarından biri, LGBTQ bireylerin tarih boyunca ve bugün karşı karşıya kaldıkları ayrımcılık konusunda kendinizi eğitmek için zaman ayırmaktır. LGBTQ'nun ne anlama geldiğini, LGBTQ gurur bayraklarının, LGBTQ alıntılarının veya LGBTQ kahramanlarının arkasındaki anlamı öğrenmek veya LGBTQ kitapları ve LGBTQ filmleri için öneriler almak istiyorsanız doğru yere geldiniz.

LGBTQ müttefiki olmak neden bu kadar önemli?

Bir LGBTQ müttefiki olmanın birkaç farklı yolu vardır - bunları birazdan tartışacağız - ve sivil katılım ve aktivizm sadece iki örnektir. Birçok insan için daha iyi bir LGBTQ müttefiki olmak evde, kendi aile üyeleri, arkadaş grupları ve toplulukla başlar; özellikle, yaşamlarındaki LGBTQ bireylerin zihinsel sağlıkları için desteklendiklerini hissetmelerini sağlamak.

Arizona, Glendale'deki Midwestern Üniversitesi'nde klinik psikolog ve klinik psikoloji programının yöneticisi olan Doktora Adam L. Fried, Reader's Digest'e “Aile desteği, özellikle genç bireyler arasında, LGBTQ ruh sağlığında genellikle önemli bir faktördür” diyor. "Ne yazık ki, LGBTQ bireylerin bir tür aile reddi yaşaması nadir değildir."

Trevor Projesi'nin LGBTQ Gençlik Ruh Sağlığına İlişkin 2020 Ulusal Anketi de dahil olmak üzere, bunu destekleyecek veriler var; ankete katılanların yüzde 40'ı son 12 ay içinde ciddi şekilde intiharı düşündüklerini ve yüzde 29'unun okuldan atıldıklarını belirtti. evlerinden ayrılmış, evsiz kalmış veya kaçmıştır. Fried'e göre bu, aile reddinin depresyon ve intihar düşünceleri, kaygı ve madde kötüye kullanımı dahil olmak üzere çeşitli olumsuz sonuçlar için önemli bir risk faktörü olduğunu öne süren akademik araştırmalarla tutarlıdır.

Peki LGBTQ müttefiki olmak nereden geliyor? Fried'in belirttiği gibi, araştırmalar ayrıca bir LGBTQ birey ailesinden destek aldığında, bunun gelişmiş benlik saygısı ve genel refah gibi olumlu sonuçlarla ilişkilendirildiğini göstermiştir. Ancak tüm aileler genetik veya biyolojik olarak ilişkili değildir.

Fried, "Birçok LGBTQ bireyi için zor çünkü diğerleri desteğe ihtiyaç duyduklarında ailelerine dönebilirken, bu bir tür reddedilme yaşayanlar için mümkün değil" diye açıklıyor. "Birlikte çalıştığım birçok LGBTQ müşterisi, arkadaşlarından ve onlara değer veren ve seven diğer kişilerden oluşan kendi 'ailelerini' oluşturdu.

İşte bir LGBTQ müttefiki olmanın birçok yolundan altı tanesi.

İnsanlara nezaket, saygı ve empati ile davranın

İdeal olarak, bunu varsayılan olarak yapardık, ancak en temel seviyesinde müttefiklik olduğu için burada tekrar etmeye değer. Ayrıca, insanlara saygı ve haysiyetle davranmanın soyut bir kavram ya da yalnızca kollektif düzeyde uygulanan genel bir duygu olmadığını unutmayın: Bu, kendi hayatınızdaki LGBTQ bireylere genel inancınızı yansıtacak şekilde davranmak anlamına gelir. Bu zorlayıcı bulduğunuz bir şeyse, Fried onları öncelikle yalnızca cinsel veya cinsel kimlikleriyle tanımlanmayan bir kişi (oğul, kız, arkadaş, kuzen vb.) olarak görmenizi önerir. Veya Arizona'daki Sierra Tucson akıl sağlığı tesisinde klinik direktör ve sertifikalı transseksüel bakım terapisti David Cato'nun dediği gibi: "Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız, LGBTQIA+ bireylere insanca davranın."

Önce dinle

Birisi çeşitli diğer alanlarda en iyi niyetlere ve deneyime sahip olsa bile, harekete geçmeden önce LGBTQ müttefiklerinin biraz dinlemeyle başlaması çok önemlidir. OTD, yönetim kurulu lisanslı bir mesleki terapi ve ruh sağlığı uzmanı doktoru olan Nicole Villegas, Reader's Digest'e “Bir müttefik olarak eylemlerinizi yönlendirmek için LGBTQ topluluğunun bakış açılarını, mesajlarını ve isteklerini dinleyin” diyor. "Bu, yerel bir topluluk liderinden rehberlik almak veya yakın zamanda çıkan kız kardeşinize 'Size nasıl destek olabilirim?' diye sormak gibi görünebilir."

Bir LGBTQ müttefiki olarak, meseleye kendi kişisel deneyimlerinizle gelmiyorsunuz, bu yüzden çoğu zaman yardım etmenin en iyi yolu insanların gerçekten neye ihtiyacı olduğunu dinlemektir. Cato, Reader's Digest'e “Etkili bir LGBTQIA+ müttefiki olmak, gökkuşağı bayrağı taşımak ve makyaj yapmak anlamına gelmez” diyor. "Birine zamirlerini veya özellikle ne tür bir desteğe ihtiyaç duyduklarını sormak kadar basit olabilir. LGBTQIA+ bireylerin yelpazede farklı ihtiyaçları vardır ve bunları doğrudan sormak bir müttefik yaratacaktır."

Müttefikliğin herkese uyan tek beden olmadığını anlayın

LGBTQ müttefiki olmanın belirli bir formülü yoktur. Aslında, tüm LGBTQ bireylere tek beden herkese uyan bir ittifak stratejisi uygulamak çeşitli nedenlerle sorunludur. Euphoria.LGBT'nin kurucusu ve CEO'su Robbi Katherine Anthony, "Müttefiklik hakkındaki en büyük yanılgılardan biri, LGBT+ bireylerle bire bir olarak nasıl etkileşimde bulunulması gerektiği konusunda bilgi verdiği fikridir" dedi. Transseksüel ve LGBT+ topluluğunda bir uzman, Reader's Digest'e anlatıyor. "Sosyal etkileşimin temellerinin yerini, bu topluluğun üyelerini nihai olarak 'öteki' kategorisinde bırakan aşırı geniş kurallar alıyor."

Etkili bir LGBTQ müttefiki olmaya çalışan bir kişi olarak, demografinin tamamını veya bir kısmını "ötekileştirmenin" aklınızdan geçen şey olmadığını varsayabiliriz. Bunun yerine Anthony, müttefiklerin diğer insanlara saygılı davranması, hayatlarının hassas alanlarında temsilcilik ve mahremiyet sahibi olmalarına izin vermeleri ve size verdikleri sosyal ipuçlarını takip etmeleri gerektiğini söylüyor. Anthony, "Birisi sizden kendisi için bir şey yapmanızı ya da artık bir şey yapmamanızı isterse, bu talebin geçerliliğini dava etmeden onların isteklerini yerine getirin" diye açıklıyor. "Aldatıcı bir şekilde basit ama pratikte görmek inanılmaz derecede nadir."

Kesişen bir müttefik olun

Size benzeyen insanlar için bir LGBTQ müttefiki olmak yeterli değildir: etkili olabilmek için ittifakın kesişimsel olması gerekir. Bu, her şeyin ötesinde LGBTQ renkli insanların, Beyaz insanların yaşamadığı sistemik baskıdan kaynaklanan ek çok katmanlı zorluklarla karşı karşıya olduğunu kabul etmek anlamına gelir. Örneğin, NPR, Robert Wood Johnson Vakfı ve Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu, beyaz meslektaşlarıyla karşılaştırıldığında, LGBTQ renkli kişilerin iş başvurusunda ve polisle etkileşimde LGBTQ oldukları için ayrımcılığa uğradıklarını söyleme olasılıklarının iki katından fazla olduğunu buldu. LGBTQ müttefiki olmak (özellikle Beyaz olan), herkese verilmeyen farklı ayrıcalıklardan nasıl yararlandığınızı düşünmeyi gerektirir.

Hayat boyu öğrenmeyi taahhüt edin

Daha önce tartıştığımız gibi, LGBTQ müttefikleri, LGBTQ haklarının “yeni” bir konu olmadığı gerçeğinden başlayarak, LGBTQ eşitliğinin geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında kendilerini eğitmek için zaman ayırmalı ve çalışmalıdır. Bu alandaki kazanımlar nispeten yeni görünse de (çünkü öyleler), bu yasaların ve politikaların etkisiz hale getirmeye çalıştığı derinlere kök salmış ayrımcılığın çok daha uzun bir geçmişi var.

Ancak bu sadece birkaç tarihi ezberlemek veya bölgenizdeki LGBTQ bireylerin şu anda karşı karşıya olduğu sorunları okumakla ilgili değil: bir müttefik olmak, yaşam boyu öğrenmeye kendini adamak demektir. Villegas, "Bir müttefikin rolü, dinlemek, öğrenmek ve başkalarına hizmet etmek için pratik yapmaktır" diye açıklıyor. "Müttefiklik sizin için yeni bir kavramsa, daha fazla bilgi arayarak ve becerilerinizi geliştirerek başlayın, böylece zararı azaltın ve LGBTQ topluluğunu iyileştirin."

Aynı doğrultuda Villegas, LGBTQ müttefiklerinin topluluk tarafından oluşturulan kaynaklardan bilgi aramak için çaba sarf etmesi gerektiğini ve sizi eğitmenin bir LGBTQ bireyinin sorumluluğu olduğunu varsaymamaları gerektiğini vurguluyor. Villegas, "Trans yeğeninize tüm trans sorunları hakkında soru sorduğunuzda en iyi niyetlere sahip olabilirsiniz, ancak bu istenmeyen, destekleyici olmayan bir yük olabilir" diyor. "Bunun yerine, baskı ve transseksüel meselelerle ilgili haberleri, açıklamaları ve gerçekleri araştırın ve aile üyenizle kişisel düzeyde bağlantı kurun."

Kendi ayrıcalığınızı yansıtın

Villegas, farkında olsak da olmasak da ayrıcalık, güç ve baskı söz konusu olduğunda hepimizin bir rolü olduğunu açıklıyor. Daha iyi bir LGBTQ müttefiki olmak için çeşitli rollerinizi ve çevrenizdekileri nasıl etkilediklerini düşünmenizi önerirler. Villegas, "Gününüzü nasıl geçireceğinizi ayarlayın ve ayrıcalığınızı başkalarına hizmet etmek için kullanın" diyor. "Bu, iş arkadaşınız deneyimlerini paylaşırken sessiz olmak ve dinlemek gibi görünebilir ve işyerinde zamirlerinin doğru kullanımını desteklemek için konuşmak anlamına gelebilir."

Charmain F. Jackman'ın bir parçası olan Boston'daki bir devlet okulunda sağlık ve zindelik dekanı olarak, PhD'nin görevi LGBTQ öğrencileri adına savunuculuk yapmaktır - gerektiğinde konuşmak da buna dahildir. Harvard eğitimli, lisanslı psikolog Reader's Digest'e "Birisi yanlış cinsiyete maruz kaldığında, konuşan ve doğru zamirleri kullanan kişi olun" diyor. "Bu biraz oluyor ve LGBTQIA+ bireyinin başkalarını düzeltmenin duygusal emeğini taşımak zorunda olmaması önemlidir."

Kaynaklar:

Adam L. Fried, Ph.D., bir klinik psikolog ve Arizona, Glendale'deki Midwestern Üniversitesi'nde klinik psikoloji programının yöneticisi.

Arizona'daki Sierra Tucson akıl sağlığı tesisinde klinik direktör olan David Cato ve sertifikalı transseksüel bakım terapisti

Nicole Villegas, OTD, yönetim kurulu lisanslı bir mesleki terapi ve ruh sağlığı uzmanı doktoru

Robbi Katherine Anthony, bir mHealth teknoloji şirketi olan Euphoria.LGBT'nin kurucusu ve CEO'su ve transseksüel ve LGBT+ topluluğu uzmanı

Charmain F. Jackman, PhD, Harvard eğitimli, lisanslı bir psikolog ve Boston'daki bir devlet okulunda Sağlık ve Zindelik Dekanı

Kaynak: Reader's Digest

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.