Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kendi Kendini Süren Tır 1530 Km'lik Teslimatı Bir İnsan Şöförden 10 Saat Daha Hızlı Tamamladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kendi Kendini Süren Tır 1530 Km'lik Teslimatı Bir İnsan Şöförden 10 Saat Daha Hızlı Tamamladı

Kamyon taşımacılığı, uzun saatler ve kat edilmesi gereken büyük mesafeler nedeniyle zorlu bir iş olabilir. Otomasyon için olgunlaşmış bir alandır, çünkü kendi kendini süren araçlar, güvenlik nedenleriyle düzenli dinlenme molalarına gerek kalmadan potansiyel olarak daha fazla ve daha hızlı seyahat edebilir. SingularityHub'ın raporlarına göre, son zamanlarda teknolojilerini ülke çapında karpuz dağıtmak için işe koyan TuSimple dahil olmak üzere birçok şirket bu amaç için çalışıyor.

AAKEdvP.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Teslimat Arizona'dan Oklahoma'ya gerçekleşti ve TuSimple'ın sürücüsüz kamyonu rotayı sadece 14 saat 6 dakikada tamamladı. Bir insan sürücü tarafından aynı rotanın 24 saate yakın sürdüğü tahmin edilmektedir. Kendi kendine sürüş teknolojisi, sürüşün %80'inden fazlası için aracın kontrolünü ele geçirdi ve Tuscon, Arizona'dan Dallas, Teksas'a yaklaşık 960 mil mesafe olan orta bölümü idare etti. TuSimple'ın kendi kendine sürüş sistemi, otoyol sürüşü için optimize edilmiştir ve rotanın çoğunluğu Eyaletler arası rotalarda sürüşten oluşur. Her iki uçtaki yerleşim alanlarından geçen sürüşler, tüm koşu boyunca gemide olan bir insan sürücü tarafından gerçekleştirildi.

AAKE8LR.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kısaltılmış seyahat süresi sadece uygun olmakla kalmaz; gerçek dünya faydaları da var. TuSimple, kargosunu dikkatli bir şekilde seçerek bunu göstermeyi seçti. Karpuz gibi taze ürünler, hızlı bir şekilde teslim edilmesinden yararlanır. Bu, müşterinin daha taze bir ürünle sonuçlanması ve bozulmadan kaynaklanan potansiyel olarak daha az atık olduğu anlamına gelir. Kimsenin karpuzunu normalden on saat daha taze hale getirme konusunda çok heyecanlı olması pek olası olmasa da, kendi kendini süren kamyonların daha fazla zaman kazanabileceği daha uzun mesafelerde faydalar çok daha büyük olabilir. TuSimple'ın İdari ve Hukuk Direktörü Jim Mullen, "Otonom kamyonların neredeyse kesintisiz olarak ara vermeden çalışabilmesi gerçeği göz önüne alındığında, taze ürünlerin çıkış noktasından varış noktasına daha hızlı taşınabilmesi ve bunun sonucunda daha taze gıda ve daha az atık oluşması anlamına geliyor."

Koşu önemli ölçüde zaman kazandırırken, sürücüsüz teknolojinin bu alanda haksız bir avantajı var. İnsan kamyon sürücülerinin yolda her 14 saatin yalnızca 11 saatinde araç kullanmasına izin verilir, diğer hükümler de vardiyalar arasında minimum dinlenme süreleri gerektirir. Gerçek kendi kendine sürüş teknolojisi kamyon taşımacılığı için uygulanabilir hale gelirse, kamyonların sürücülerin dinlenmesi ve uyuması için artık durması gerekmeyeceği için her türlü malın taşıma süreleri kısaltılabilir.

Yine de şu soruyu soruyor - eğer insan sürücünün aracı yolda denetlemesi gerekiyorsa, o zaman kesinlikle maksimum vites limitleri de geçerli olmalıdır. TuSimple, Tesla'nın AutoPilot'ı gibi bir "sürücü destek" sistemi kullanmak yerine 4. Seviye "kendi kendine sürüş" programını teknik olarak test ederken, bir insanın bulunmasının gerekli olduğu gerçeği, denetimin gerekli olduğunu gösteriyor. Ayrıca, herhangi bir noktada insan sürücünün devralması gerekip gerekmediğine ve eğer öyleyse bunun ne sıklıkta gerçekleştiğine dair hiçbir bilgi yok. Bu nedenle, uzun saatler, sürüşün çoğunu bir bilgisayar yönetiyor olsa bile, dikkat ve güvenlik üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır.

TuSimple, birkaç yıldır otonom kamyon taşımacılığının geleceği için çalıştığı için planda hiç flaş yok. Şirket, arayışında yalnızca teknik engellerle değil, işlerini robotlara kaptırmaktan endişe eden kamyoncuların muhalefetiyle de karşı karşıya. Şirket, bu sorunların üstesinden gelmek için iyi bir konumda görünüyor, ancak ileriye dönük olarak, kanıt pudingde değil, karpuzda olacak.

Kaynak: TheDRIVE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Kendi Kendini Süren Tır 1530 Km'lik Teslimatı Bir İnsan Şöförden 10 Saat Daha Hızlı Tamamladı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.