Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Vietnam'da Bulunan 'Çok Tehlikeli' COVID Varyantı Son Derece Bulaşıcı ve Hızla Çoğalıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Vietnam'da Bulunan 'Çok Tehlikeli' COVID Varyantı Son Derece Bulaşıcı ve Hızla Çoğalıyor

Vietnam sağlık bakanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ülkenin ilk olarak Hindistan ve İngiltere'de tespit edilen suşların bir kombinasyonu gibi görünen "çok tehlikeli" yeni bir koronavirüs varyantı tespit ettiğini söyledi.

AAKwdOv.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, bilim adamlarının yeni varyantı, ülke genelinde yakın zamanda hastaları enfekte eden bir COVID-19 virüsünün genetik yapısını incelerken keşfettiğini söyledi. Long, yeni varyantın oldukça bulaşıcı göründüğünü ve diğer suşlardan daha kolay yayılabileceğini söyledi.

Long, Cumartesi günü Reuters'e göre "Vietnam, ilk olarak Hindistan ve Birleşik Krallık'ta bulunan iki mevcut varyantın özelliklerini birleştiren yeni bir COVID-19 varyantını ortaya çıkardı" dedi.

Haber kuruluşu tarafından bir kayıt elde edilen bir hükümet toplantısında, "Yenisinin, başlangıçta Birleşik Krallık varyantına ait olan mutasyonlara sahip bir Hint varyantı olması çok tehlikeli," dedi.

Yeni varyantın laboratuvar çalışmaları, virüsün kendisini çok hızlı bir şekilde kopyalayabildiğini gösterdi. Associated Press'in bildirdiğine göre, Long, bunun Vietnam'ın 63 belediye ve ilin 30'unda son zamanlarda neden salgınlar yaşadığını açıklayabileceğini söyledi.

COVID-19 virüsünde küçük genetik değişiklikler yaygın olsa da, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) uluslararası endişe kaynağı olan dört virüs varyantını işaretledi. Bunlar arasında B117 veya ilk olarak Birleşik Krallık'ta tespit edilen varyant ve ilk olarak Hindistan'da bulunan B16172 varyantı yer alıyor. Diğer iki tür ilk olarak Güney Afrika ve Brezilya'da tanımlandı.

Bilim adamları, hem Birleşik Krallık hem de Hindistan varyantlarının diğer COVID-19 suşlarından yüzde 50'ye kadar daha fazla bulaşıcı olabileceğini keşfettiler.

Cumartesi günü, bir WHO yetkilisi Newsweek'e, örgütün yeni Vietnam varyantı hakkında henüz bir değerlendirme yapmadığını söyledi.

WHO'nun COVID-19 teknik sorumlusu Dr. Maria Van Kerkhove, "Virüs dolaşıp geliştikçe ve sıralama kapasiteleri dünya çapında geliştirildikçe daha fazla varyantın tespit edilmeye devam edeceğini umuyoruz" dedi.

Van Kerkhove, tanımlanan her varyantın öncelikle ajans tarafından uygun şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Ülke ofisimiz Vietnam Sağlık Bakanlığı ile çalışıyor ve yakında daha fazla bilgi bekliyoruz. Anladığımıza göre, tespit ettikleri varyant muhtemelen ek bir mutasyona sahip olan B.1.617.2 varyantıdır, ancak şu şekilde daha fazla bilgi vereceğiz Elimize ulaşır ulaşmaz, "diye ekledi Van Kerkhove.

Reuters'e göre Vietnam şu ana kadar en az yedi COVID-19 türü tespit etti. Ülke, salgınla mücadelede nispeten yüksek bir başarı elde etmesine rağmen - Mayıs ayının başında bildirilen sadece 35 ölümle - ülke, son haftalarda 3.500'den fazla yeni virüs vakası gördü.

AP'ye göre, Güneydoğu Asya ülkesi, bir şehirde Protestan kilisesinde en az 85 kişinin virüs için pozitif test yapmasının ardından tüm dini olayları ülke çapında yasakladı. Büyük metropol bölgelerinde, yetkililer büyük toplantıları yasakladı, halka açık parkları kapattı ve restoranlar, barlar, kulüpler ve kaplıcalarda yüz yüze faaliyetleri durdurdu.

Ülke şimdiye kadar 2,9 milyon doz COVID-19 aşısı uyguladı ve şu anda Moderna ile nüfusun yüzde 80'ini tamamen aşılamaya yetecek kadar aşı almak için görüşmelerde bulunuyor.

Johns Hopkins Üniversitesi'nden alınan verilere göre, cumartesi günü Vietnam pandeminin başlangıcından bu yana toplam 6,396 vaka ve 47 ölüm kaydetti.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.