Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Pfizer ve AstraZeneca COVID-19 aşıları, ilk olarak Hindistan'da bulunan varyanta karşı oldukça etkilidir, ancak yalnızca her iki dozu da alırsanız etkili olduğu ortaya çıktı.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Veriler Göstermektedir ki Pfizer ve AstraZeneca COVID-19 aşıları, ilk olarak Hindistan'da bulunan varyanta karşı oldukça etkilidir, ancak yalnızca her iki dozu da alırsanız etkili olduğu ortaya çıktı.

AAKk09b.img?h=837&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Pfizer'in ve AstraZeneca'nın COVID-19 aşıları, ilk olarak Hindistan'da bulunan bir varyanta karşı işe yarıyor gibi görünüyor.

Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırma, Pfizer'in aşısının iki dozdan sonra% 88 etkili olduğunu ve AstraZeneca'nın% 60 olduğunu buldu.

Her iki aşının tek bir dozu% 33 etkiliydi ve ikinci bir aşının önemini vurguladı.

Yeni gerçek dünya verileri, Pfizer-BioNTech ve Oxford Üniversitesi-AstraZeneca koronavirüs aşılarının, ilk olarak Hindistan'da bulunan ve ülkede rekor kıran enfeksiyon sayılarını artırdığı ve sağlık sistemini alt ettiği düşünülen varyanta karşı oldukça etkili olduğunu gösteriyor.

İngiltere'nin halk sağlığı otoritesinden yapılan Birleşik Krallık çalışması, B.1.617.2 adı verilen varyantın neden olduğu semptomatik COVID-19'u önlemede iki doz Pfizer-BioNTech aşısının% 88 etkili olduğunu buldu. Çalışma, Oxford-AstraZeneca aşısının iki dozunun% 60 etkili olduğunu buldu.

Global Initiative on Sharing Avian Influenza Data'ya göre Birleşik Krallık, şu anda ABD dahil 49 ülkeye yayılan varyantın 4.000'den fazla vakasını bildirdi. İlk olarak Birleşik Krallık'ta tanımlanan bir varyant olan B.1.1.7, hem orada hem de ABD'de en yaygın varyant olmaya devam etmektedir.

İngiltere Halk Sağlığı araştırması, bir dozun çok daha az koruma sağladığını buldu. Her iki aşının tek bir dozu, B.1.617.2'nin neden olduğu semptomlarla birlikte COVID-19'a karşı% 33 etkiliydi.

Cumartesi günü ön baskı olarak yayınlanan ve henüz diğer uzmanlar tarafından hakem tarafından incelenecek olan çalışma, aşıların onu oldukça bulaşıcı hale getiren mutasyonlara sahip olan B.1.617.2'ye karşı koruma sağladığını gösteren dünyadaki ilk çalışma ve aşıların ürettiği antikorlardan da kurtulmasını sağlayabilir.

Karşılaştırma için, iki doz Pfizer aşısı, B.1.1.7'nin neden olduğu semptomatik COVID-19'a karşı% 93 etkiliydi ve AstraZeneca'nın aşısı% 66 etkiliydi. Veriler, bir dozdan sonra her iki aşının da B.1.1.7'ye karşı% 50 etkili olduğunu gösterdi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock Pazar günü yaptığı basın açıklamasında bulguların "çığır açıcı" olduğunu ve koronavirüs varyantlarına karşı "mümkün olan en güçlü korumayı" sağlamak için ikinci bir doz almanın önemini gösterdiğini söyledi.

Pfizer ve AstraZeneca'nın 2. dozu artırılmış koruma

PHE çalışması, bir doz COVID-19 aşısının koronavirüse karşı bir miktar koruma sağladığına ve korumanın ikinci dozla artırıldığına dair artan gerçek dünya kanıtlarına katkıda bulunuyor. Örneğin PHE'nin en son gözetim raporu, Pfizer veya AstraZeneca'nın aşısının tek bir dozunun% 55 ila% 70 etkili olduğunu ve iki dozdan sonra% 85 ila% 90 arasına yükseldiğini söyledi.

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu'nda doçent olan Adam Kucharski, Pazar günü Twitter'da yaptığı açıklamada, çalışmanın "her şeyden önce" "ikinci dozun önemli olduğuna dair başka bir hatırlatma" olduğunu söyledi.

Aşıların sunduğu koruma miktarı rakamlardan göründüğünden daha fazla olabilir, çünkü PHE araştırmacıları aşıların varyantların neden olduğu ciddi hastalıklara karşı korunup korunmadığına bakmadı. COVID-19 aşıları tipik olarak bu sonuçlara karşı daha fazla koruma sağlar.

Araştırmanın yazarları, AstraZeneca'nın aşısının Pfizer ile karşılaştırıldığında iki dozdan sonra daha düşük etkinliğinin, çoğunlukla daha zayıf bağışıklık tepkilerine sahip olma eğiliminde olan yaşlı insanlara verildiği gerçeğine bağlı olabileceğini söyledi.

Diğer veriler, AstraZeneca'nın aşısının, ikinci dozdan sonra maksimum etkinliğe ulaşmasının Pfizer aşısının daha uzun sürebileceğini göstermiştir.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.