Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DSÖ COVID-19 varyantlarının mevcut aşılara karşılık verdiğini söylüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

DSÖ COVID-19 varyantlarının mevcut aşılara karşılık verdiğini söylüyor

Dünya Sağlık Örgütü Perşembe günü yaptığı açıklamada, Avrupa ve ABD'deki yetkili aşıların her birinin virüsün bilinen tüm varyantlarına yanıt verdiğini söyledi. Bilim adamları hala bazı mevcut endişe türlerinin etkililik ve aktarılabilirlik oranını araştırıyorlar.

AAKdeK6.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge düzenlediği basın toplantısında, "Tüm COVID-19 virüs varyantları, halk sağlığı ve sosyal önlemlerle aynı şekilde kontrol edilebilir" dedi. "Şimdiye kadar ortaya çıkan tüm COVID-19 virüs varyantları, mevcut onaylı aşılara yanıt veriyor."

Kluge, Ocak 2020'den bu yana izlenen dört ana endişe çeşidi olduğunu söyledi. Bu, şu anda Hindistan'ı harap eden B.1.617 mutasyonunu içerir. DSÖ'nün son haftalık epidemiyolojik güncellemesine göre, altı DSÖ bölgesinin tümünde 44 farklı ülkede B.1.617 tespit edilmiştir ve DSÖ beş farklı ülkede tespit raporları almıştır. Virüsün COVID-19'a neden olan birden fazla varyantının, gelecekte dünyanın farklı bölgelerinde oranları artırması Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından tahmin edilmektedir.

Johns Hopkins Medicine'deki bilim adamları, virüsün bilinmeyen varyantlarının hala ortaya çıkabileceğini ve mevcut aşı formüllerine dirençli olabileceğini açıkladı. Uzmanlar, ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen B.1.351 varyantının geliştirilmekte olan bazı aşılara dirençli olabileceğini ve buna benzer mutasyonların hala araştırılmakta olduğunu belirtti.

Ancak erken deneme sonuçları, Moderna'nın Güney Afrika ve Brezilya'da bulunan virüs varyantlarına karşı artan bağışıklık sonuçları sağladığını gösterdi. Pfizer'in orijinal aşısının da ilk kez Birleşik Krallık'ta görülen varyanta karşı oldukça etkili olduğu gösterildi.

Mevcut aşıların gelecekte ortaya çıkan varyantlara karşı daha az etkili olacağı kanıtlanırsa, WHO "bu varyantlara karşı koruma sağlamak için aşıların kompozisyonunu değiştirmenin mümkün olacağını" belirtti.

Kluge, "Şimdilik, dört varyantın hepsinin bugün itibariyle mevcut olan aşılara yanıt verdiğini söyleyebiliriz" dedi. "Ancak bununla mücadele etmenin en iyi yolu aşıların yaygınlaşmasını hızlandırmaktır."

CDC'ye göre, bugüne kadar Amerikalıların% 37,8'i tamamen aşılanmıştır. Geçen hafta, CDC ayrıca yeni günlük COVID-19 vakalarında% 23.6 düşüş bildirdi.

 ABD genelinde eyaletler, CDC güncellemesinin ardından, tamamen aşılanmış kişilerin artık pek çok durumda giymek zorunda olmadıklarını söyleyen bir maske zorunluluğu hakkında yeni bir kılavuz kabul ettiler.

Ancak Kluge, "sıfır risk diye bir şey yoktur" dedi ve insanları daha fazla aşı dağıtılmasına rağmen yine de dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kluge, "Aşılar tünelin sonunda bir ışık olabilir, ancak bu ışık sizi kör edemez" dedi. "Daha önce buradaydık. Geçen yıl bu kez yapılan ve COVID-19'un yeniden dirilmesiyle sonuçlanan aynı hataları yapmayalım."

O, çoğu vakanın uluslararası seyahatle bağlantılı olduğunu söyledi ve insanları, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin turizme yeniden açılmalarına rağmen, "dikkatli davranmaları ve uluslararası seyahatleri yeniden düşünmeleri veya bunlardan kaçınmaları" konusunda uyardı. Sosyal mesafe protokollerine bağlı kalmayı, halka açık yerlerde yüz maskesi takmayı ve kalabalık alanlardan kaçınmayı tavsiye etti.

"Doğru yönde ilerliyoruz, ancak virüse karşı dikkatli olmamız gerekiyor." Dedi. "Sürekli bir tehdit ve yeni belirsizlik karşısında, dikkatli olmaya devam etmemiz gerekiyor."

Çarşamba günü, Avrupa Birliği ziyaretçiler için turizm seyahatlerini rahatlattı ve ülkelerin güvenli ülkeler olarak kabul edilmesi için kriterleri hafifletti.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi DSÖ COVID-19 varyantlarının mevcut aşılara karşılık verdiğini söylüyor

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.