Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gelecek vaat eden yeni bir aşı adayı bizi birden fazla koronavirüs çeşidinden koruyabilir - hatta henüz insanlara bulaşmamış olanlarından bile


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Gelecek vaat eden yeni bir aşı adayı bizi birden fazla koronavirüs çeşidinden koruyabilir - hatta henüz insanlara bulaşmamış olanlarından bile

BB1fCqFs.img?h=755&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Araştırmacılar, çoklu koronavirüslere karşı koruma sağlayabilecek bir koronavirüs aşısı üzerinde çalışıyorlar.

Yeni bir çalışma, aşının maymunlarda mevcut koronavirüs varyantlarına karşı oldukça koruyucu olduğunu buldu.

Teknoloji, mevsimsel takviye çekimlerinden kaçınmaya yardımcı olabilir.

Mevcut koronavirüs aşılarımız, bizi belirli bir koronavirüsten korumak için tasarlandı: bu pandemiden sorumlu virüs olan SARS-CoV-2.

Ancak koronavirüs ailesi büyük ve birçok araştırmacı, gelecekteki bir aşının bize çok daha geniş bir koruma sağlayabileceğini düşünüyor.

Duke İnsan Aşı Enstitüsünden bir ekip, SARS ailesindeki birden fazla koronavirüse karşı koruma sağlayabilecek bir pan-koronavirüs aşısı geliştirdi. Buna SARS-CoV-2'nin yanı sıra çoğu insanın SARS olarak bildiği virüs - SARS-CoV-1 - 2003'teki salgından sorumlu olan dahildir.

Yeni bir çalışmada, Duke ekibinin aşı adayının rhesus maymunlarını yeni koronavirüsten (en ilgili varyantları dahil) ve ayrıca yarasalarda dolaşan ancak insanlara atlamayan SARS ve SARS ile ilgili diğer virüslerden koruduğu bulundu. Bu, hiçbir şekilde garanti olmasa da, aşının insanlarda da işe yarayabileceğinin bir göstergesi.

"Şu anda dolaşımda olan bu varyantlara karşı korumaya sahip olacaksınız, ancak aynı zamanda SARS-CoV-1 veya SARS-CoV-2'ye benzer olabilecek ve kaynaklanabilecek SARS ile ilgili her türlü yeni virüse karşı korumaya sahip olabilirsiniz. Enstitünün araştırma direktörü Kevin Saunders, Insider'a "yarasa türleri" dedi.

Ekibin hayali, koronavirüs pandemilerinin tamamen sonunu heceleyebilecek bir pan-koronavirüs aşısı oluşturmaktır.

Saunders, "Sadece tarihe bakarsanız, her sekiz ila dokuz yılda bir koronavirüs salgınları oluyor" dedi. "Şu anda hepimizin üzerinde çalıştığımız şey anlamaya çalışıyor: Bir sonraki koronavirüs salgını ne olursa olsun bizi koruyacak bir aşı bulabilir miyiz?"

Geçen hafta bir Beyaz Saray brifinginde, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü Anthony Fauci, araştırmanın "insan denemelerinin geliştirilmesine girerken agresif bir şekilde takip edeceğimizin son derece önemli bir kanıtı" olduğunu söyledi.

Saunders, Duke araştırmacılarının insanları klinik deneylere mümkün olan en kısa sürede kaydetmeye başlamayı umduğunu söyledi - bundan 18 ay ila iki buçuk yıl sonra.

Diğer araştırma ekipleri de benzer çekimler üzerinde çalışıyor: Science dergisinin Nisan ayında bildirdiğine göre, iki düzineden fazla pan-koronavirüs aşı projesi şu anda devam ediyor.

Aşı, maymunları İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika'da tanımlanan varyantlardan korudu.

BB1dA7M8.img?h=742&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mevcut COVID-19 aşıları, varyantlara karşı etkili görünüyor, ancak belki de orijinal virüse karşı aynı derecede değil. Araştırmalar, örneğin, mevcut aşıların B.1.351 ve P.1'e (sırasıyla Güney Afrika ve Brezilya'da ilk tanımlanan suşlar) karşı orijinal koronavirüs suşuna veya varyant B.1.1.7'ye göre daha az koruyucu olabileceğini göstermiştir. ilk olarak İngiltere'de tanımlandı.

Saunders, ekibinin pan-koronavirüs aşısının tüm bu varyantlara şu ana kadar mevcut aşılardan daha güçlü bir antikor tepkisi oluşturduğunu söyledi.

Araştırmacılar, atışlarını Pfizer ve Moderna'dan gelenlere benzeyen bir mRNA aşısıyla karşılaştırarak bunu test ettiler. MRNA aşısı, B.1.351 varyantına karşı altı kat daha zayıf bir antikor yanıtı ve orijinal suşa göre P.1'e karşı 10 kat daha zayıf bir antikor yanıtı oluşturdu. Ancak pan-koronavirüs aşısı, bu varyantlara karşı yalnızca üç kat daha zayıf bir antikor tepkisi oluşturdu.

"Burada kilit nokta, gerçekten güçlü antikor tepkileri ile başlamanız ve ardından varyantlardan biriyle temas ettiklerinde, daha düşük başlayan ve daha sonra daha da büyük bir düşüş alan bir mRNA aşısına kıyasla küçük bir azalma almalarıdır. varyantlardan birini etkisiz hale getirmeye veya engellemeye çalıştığında, "dedi Saunders.

Yine de, pan-koronavirüs aşısının Pfizer ve Moderna tarafından geliştirilen güçlendirici aşılara karşı nasıl yığılacağı henüz net değil.

BB1b3Xsl.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yeni aşı adayı, Pfizer ve Moderna'nın çekimlerinden farklı bir teknolojiye dayanıyor. Her ikisi de vücuda koronavirüsün hücrelere bağlanmasına ve hücrelere girmesine yardımcı olan başak proteinini üretmesini söyler. Bu da bağışıklık sistemlerimizi bu proteini etkisiz hale getirmek için antikorlar üretmeye yönlendirir. Bu şekilde, virüsle gerçek hayatta karşılaşırsak, vücudumuz onu tanıyabilir ve onunla savaşabilir.

Bu arada Saunders'ın pan-koronavirüs aşı adayı, virüsün hücrelerimizi istila etmesine yardımcı olmak için anahtar olan başak proteininin bir parçasını vücuda enjekte ediyor.

Saunders, "Gerekçe, virüsün bu önemli kısmına karşı bir bağışıklık tepkisi oluşturabilirseniz, virüsün hücrelere girmesini ve çoğalmasını engelleyecek koruyucu tepkilere sahip olmanızdı" dedi.

Koronavirüsün grip gibi olmasını önlemek

BB1ai3tG.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bilim adamları, yeni koronavirüsten asla tamamen kurtulamayacağımızı tahmin ediyor, çünkü dünyadaki herkes aşı olmayı seçmeyecek ve bazı ülkeler aşı dağıtmak yıllar alabilir.

Saunders, "Şu anki düşünce, bu virüsün dünyanın pek çok yerine yayıldığı ve her zaman düşük düzeyde endemik enfeksiyon olacağıdır," dedi.

Koronavirüs yayıldığı sürece mutasyona uğrayabilir ve bu da periyodik destek atışları gerektirir.

Mevsimsel gribi (1918 İspanyol gribi salgınının soyundan gelen) örnek olarak ele alalım: Grip virüsleri çok hızlı bir şekilde mutasyona uğruyor, bu yüzden yeni türleri yok etmek için grip aşılarını sürekli güncellememiz gerekiyor.

Bilim adamları, aşılarda hangi grip türlerine karşı korunacaklarını neredeyse bir yıl önceden seçmelidir, bu nedenle bazen aşılar dolaşımdaki baskın türlerle eşleşmez. İyi bir yılda grip aşıları% 60 civarında etkilidir - ancak kötü bir yılda yalnızca% 20 etkili olabilirler.

Saunders, pan-koronavirüs aşısının amacının "grip aşısının şu anda olduğu yerin tam tersi olmak" olduğunu söyledi.

"Mevsimsel aşı olmaz" diye ekledi. "Bu, aldığınız bir şey olurdu ve ardından koruyucu bağışıklığınız belirli bir seviyede kaldığı sürece, geri dönüp tekrar aşı olmanız gerekmeyecek."

Kaynak: Business Insideer

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Gelecek vaat eden yeni bir aşı adayı bizi birden fazla koronavirüs çeşidinden koruyabilir - hatta henüz insanlara bulaşmamış olanlarından bile

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.