Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2021 4 yıl Admin Mükemmel patates pişirmenin sırları Patates mükemmelliği için ipuçları Doğru yapıldığında, patatesler gezegendeki en lezzetli besindir. Bu ipuçları, püf noktaları ve hileler patateslerin soyulmasını, hazırlanmasını ve pişirilmesini çok daha kolay ve çok daha lezzetli hale getirecek. Doğru çeşidi seçin: pişirme ve ezme Farklı yemekler için farklı patates çeşitleri kullanılmalıdır. Unlu veya nişastalı patatesler (Russet ve King Edward gibi) ezme ve fırınlamada çok işe yarar. Pişirildiklerinde yumuşak, kuru bir dokuya sahiptirler ve parçalandıkları için sadece kaynatılmaya uygun değildirler. Doğru çeşidi seçin: çorbalar ve salatalar Patates salatası, graten veya çorba yapıyorsanız, mumlu çeşitler iyidir çünkü nişastası düşüktür, pürüzsüzdür, serttir ve şeklini korur. Mumsu çeşitleri arasında Charlotte, Désirée ve Red Bliss bulunur. Doğru çeşidi seçin: çok yönlü Çok amaçlı patatesler nişastalılık açısından unlu ve mumlu arasında bir yerdedir. Maris Piper, Yukon Gold ve mavi ve mor patatesler çok yönlüdür. Kızartmak, ezmek, pişirmek ve patates kızartması veya dilim yapmak için bunlardan bir torba alın. Patatesleri doğru şekilde saklayın # 1 Patatesler en iyi şekilde kiler veya dolap gibi serin, kuru ve karanlık bir yerde veya ısı kaynaklarından uzakta bir kağıt veya kendir torbasında saklanır. Buzdolabında iyi beslenmezler - soğuk, tadı etkileyebileceği gibi neme ve bozulmaya da yol açabilir. Patatesleri doğru şekilde saklayın # 2 Patatesleri soğanlarınızdan ayrı bir yerde sakladığınızdan emin olun. Hem patates hem de soğan, diğerinin daha hızlı bozulmasına neden olacak nem ve gazları serbest bırakır, bu yüzden onları ayrı tutmak en iyisidir. İyi bir soyucuya yatırım yapın Patates soyma makineleri en iyi ihtimalle kurnazca ve en kötüsü zaman alıcı olabilir, bu yüzden iyi bir tanesine yatırım yapmaya değer. Y-soyucular (resimde gösterilmiştir) en iyisidir ve genellikle en güvenlidir. Soğuktan kaynatın Patatesleri kaynatırken her zaman soğuk suya biraz tuz serpip kaynatın. Bu onların eşit şekilde pişirmelerine yardımcı olur. Kaynar suya koyarsanız, ısı içeriye ulaşmadan patatesin dışı pişebilir. Mükemmel patates püresi yapın Tuzlu suda kaynattıktan sonra soyulmuş patatesleri yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) kaynatın, iyice süzün ve - bu önemli - bir el ezicisiyle ezin. Elektrikli bir cihaz kullanmak, püreyi fazla çalıştırabilir ve bu da yapışkan bir yüzeyle sonuçlanır. Topaklanmaları gidermek için iyice ezdikten sonra oda sıcaklığında tereyağı, süt ve baharat ekleyin. Süt ürününe karıştırmak için kısa, kuvvetli bir çırpma teli ile bitirin. Patates püresi yap Daha da ipeksi bir görünüm için patates püresini çırpın. Onu süper kadifemsi yapmanın sırrı, haşlanırken soyulmuş, parçalara ayrılmış patateslere bir miktar zeytinyağı ve bir tutam tuz eklemektir. Yumuşak bir kez süzün, ardından biraz daha zeytinyağı ve bir tutam hindistan cevizi ekleyin ve ezin. Her öğüne gurme bir dokunuş katacak. Artık püre ile gnocchi yapın Artık patates püresinden bir saatten kısa sürede gnocchi yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Ezilmiş ekmeklere baharat ve un ekleyin, karıştırın ve bir hamur oluşturmak için bir araya getirin. Yoğurun, sosis şekline getirin ve küçük parçalar halinde kesin. Birkaç dakika kaynar suda pişirin ve bitirdiniz. Düşes patateslerine bir göz atın Düşes patatesleri 1960'ların bir klasiğidir ve bu süslü patatesler için bir akşam yemeğinde her zaman yer olduğunu düşünüyoruz. Russet patateslerini kaynatın veya kızartın, bir patates kızartıcısından geçirin, yumurta sarısı, tereyağı ve hindistan cevizi ile zenginleştirin, ardından bir fırın tepsisine sıkın. Yıldızlar veya spiraller zarif şekiller oluşturur. 20 dakika veya dışı altın olana ve ortası yumuşayana kadar pişirin. Mükemmel fırında patates yapın İçi kabarık, dışı gevrek fırında patatesler için sert kabuklu bir parça alın, ardından soğuk suyla yıkayın, kurulayın ve bir çatalla delin. Zeytinyağı veya yumuşatılmış tereyağı sürün, üzerine tuz serpin ve 200 ° C'de (395 ° F) 60–90 dakika veya ekstra gevrek bir cilt için 350 ° F (180 ° C'de) 120–150 dakika pişirin. Mikrodalgada zaman kazanın Aceleniz varsa fırında patates için bir saat veya daha fazla beklemenize gerek yoktur. Patatesi, tereyağı ve tuzla ovalamadan önce 2-3 dakika yüksek sıcaklıkta hazırlayın, ardından mikrodalgaya koyun (içinde yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin) ve 430 ° F (220 ° C) sıcaklıkta yaklaşık 20 dakika önceden ısıtılmış bir fırına koyun. . Çok kısa sürede mükemmel çıtır kabuğa sahip bir patates elde edeceksiniz. Folyoyu kapalı bırak Patatesler buharlayacağından, folyoları geleneksel bir fırında kullanmayın. Folyo en iyi, patateslerin mangal veya kamp ateşi gibi alevlerle doğrudan temas ettiği durumlarda kullanılır. Bunun yerine, havanın dolaşmasına izin vermek için bir fırında patatesleri bir fırın tepsisine koyun, böylece kabuklar kızarır ve gevrek olur. Unutmayın: folyo asla mikrodalgaya girmemelidir. Lezzetli iki kez pişirilmiş patatesleri deneyin Fırına dönmeden önce ortasını alıp en sevdiğiniz malzemelerle ezerek fırında patatesinizi bir sonraki seviyeye taşıyın. Denemek için, pişirmeyi bitirdiğinde patatesi fırından çıkarın, ikiye bölün, patates etinin bir kısmını dikkatlice kaşıkla çıkarın ve tereyağı, yeşil soğan, beyaz peynir ve otlar ile karıştırın. Karışımı tekrar patates kabuğuna doldurun ve yarımları fırına geri koyun. İçinde bir yumurta pişirin Fırında patatesin içinde yumurta pişirerek biraz protein alın. Patatesler pişmeden on beş dakika önce fırından alın, ikiye bölün, ete bir çentik açın ve içinde bir yumurta kırın. Kalan 15 dakika boyunca pişirin ve doyurucu bir öğle yemeği yiyin. Nihai patates salatası Mükemmel patates salatasının birkaç sırrı vardır. İlk olarak, patateslerinizi fazla pişirmeyin - parçalanmak yerine sert kalmalarını istersiniz. O zaman tatları düşünün: mayonez ve frenk soğanı klasik bir kombinasyondur veya pancar ve turplu İskandinav tarzı bir salata deneyin. Daha hafif, süt içermeyen bir versiyon için, basit bir kırmızı şarap sirkesi ve sızma zeytinyağı sosu deneyin. Neyi seçerseniz seçin, oda sıcaklığında servis yapın. Cildi açık bırak Genel bir kural olarak, patatesleri kaynatıyorsanız, iyi bir lif ve besin kaynağı olduğu için kabuğunu açık tutmak en iyisidir. Yeni patatesler özellikle ince kabuğa sahiptir ve basitçe haşlanmış ve biraz tereyağı ile ezilmiş lezzetlidir. Patates kabuğundan atıştırmalık yapın Patateslerin kabuğunun soyulmasını tercih ediyorsanız, kabuğunu atmayın. Patates kabukları kaynatılabilir, terbiye edilebilir ve atıştırmalık olarak pişirilebilir veya ekstra lezzet için stoğa eklenebilir. Mükemmel çıtır kızartılmış patatesler yapın Mükemmel rostolar için, kısmen haşlanmış ve dörde bölünmüş patatesleri (amaç onları pişirmek değil yumuşatmaktır), sonra süzün ve temiz bir tavaya koyun. Kapağı kapatın ve kenarlarını kabartmak için kuvvetlice sallayın. Bunu gerekirse gruplar halinde yapın. Daha sonra, üzerine biraz sade un ve tuz serpip hafifçe kaplayın, ardından patatesleri kızartma için önceden ısıtılmış yağlanmış bir tavaya ekleyin. Sotelerken tereyağı yanmasını önleyin Sotelenmiş patatesler (önceden kaynatılır ve ardından çıtır çıtır olana kadar tereyağında kızartılır) balıktan bifteğe kadar her şeye eşlik eder. Onları altın tutmanın püf noktası, önce tereyağını berraklaştırmak, yanabilecek ve acı ekleyebilecek kirleri çıkarmaktır. Bunu yapmak için, tereyağını tamamen eriyene kadar ısıtın, ardından sıyırın ve köpüğü atın. Berrak, berrak tereyağı ile kalacaksınız. Kolay patates graten için püf noktası Patates ve krema cennette yapılan bir eşleşmedir. Patateslerle ince dilimlemekten daha lezzetli şeyler yapabilirsiniz, ardından yavaşça pişirin ve sarımsaklı krema içinde köpürtün. Daha kolay ve daha hızlı bir versiyon için, dilim yerine pişmiş, henüz yumuşatılmış patatesi rendeleyin. Désirée gibi mumsu bir çeşit kullanın ve yemeğin içindeyken bastırmayın - hafif, kabarık bir sonuç istersiniz. İnanılmaz patates kızartması yapın Dallı patates kızartmasının sırrı, önce patatesleri kaynatmak ve iki kez derin kızartmaktır. Russet patateslerini çeyrek inç kalınlığında dilimleyin, kaynar suda beş dakika haşlayın, ardından 10 dakika havayla kurutun. Daha sonra, eşit şekilde pişirmek için küçük gruplar halinde 300 ° F (150 ° C) 'de kızartın ve kağıt havluların üzerine boşaltın. İkinci kızartma için, ısıyı 350 ° F'ye (180 ° C) yükseltin ve altın sarısı kahverengi olana kadar yaklaşık üç dakika cızırdayın. Hemen süzün, tuzlayın ve servis yapın. Patates repertuarınızı genişletin Tatlı patates, kabak, patlıcan ve bamya, hepsi tipik kızartmalara harika alternatifler oluşturur. Rende ile rösti yap Hash browns ve rösti'yi evde yapmak çok kolaydır. Mümkün olduğunca fazla nemden kurtulmak için kızartmadan önce rendelenmiş patatesi bir havluyla sıktığınızdan emin olun. Temel yöntemi çözdükten sonra, fazladan malzemeler eklemeyi deneyin. Tatlı patateslerle takas edin Tatlı patatesler normal çeşitler kadar işe yarar: Fırında pişirin, kızartın, ezin ve ufalayın ve waffle ve rostoya dönüştürün. Tatlı patateslerin biraz daha hızlı pişme eğiliminde olduğuna dikkat edin. Hasselbacks ile eğlenin Hasselback fırınlanmış patatesler etkileyici görünüyor, ancak yapmak için çok az çaba harcıyor. Patatesleri fırına koymadan önce, patatesin dörtte üçü boyunca bir dizi küçük yarık kesin ve ardından yağ veya tereyağı ile ovalayın. Pişirildikten sonra tekrar eritilmiş tereyağı ile gezdirin ve servis yapmadan önce üzerine doğranmış taze maydanoz serpin. Patatesli ekmek yapın Patatesle ekmek yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İrlandalı patates ezmesi veya mayalı somun gibi mayasız ekmek yapabilirsiniz. Somun yapmak için patates püresini ılık patates suyu ve kuvvetli ekmek unuyla aktive edilmiş mayayla karıştırın. Yoğurun, kanıtlamak için bırakın ve sonra pişirin. Patatesli pudingler yapın Garip gelebilir ama patatesler ve özellikle tatlı patatesler bazı tatlılarda harikadır. Bu mini tatlı patates turtalarını bir hatmi tepesi ile deneyin. Ve glutensiz turuncu polentalı keki nemli yapmanın sırrı? Patates püresi. Kaynak: love FOOD
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.