Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Analiz: Pfizer ve Moderna Aşılarının Covid'e Karşı Çok Etkili Olduğu Ortaya Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Analiz: Pfizer ve Moderna Aşılarının Covid'e Karşı Çok Etkili Olduğu Ortaya Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nde 1.800'den fazla sağlık çalışanının katıldığı yeni bir araştırmaya göre, Pfizer-BioNTech ve Moderna koronavirüs aşıları semptomatik Covid-19 hastalığını önlemede yüzde 94 etkili.

BB1gKaex.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin Cuma günü yayınladığı araştırma, aşıların kontrollü klinik araştırmalar dışında bile iyi çalıştığına dair daha fazla kanıt sağlıyor.

"Bu rapor, Covid-19 aşılarının gerçek dünyada beklendiği gibi performans gösterdiğine dair bugüne kadarki en ikna edici bilgiyi sağladı," C.D.C. Dr. Rochelle Walensky. müdür, Cuma günü yaptığı açıklamada.

Kendisinden önceki birçok çalışmaya eklenen bu çalışma, C.D.C. için çok önemliydi. Covid-19'a karşı tam aşılananlar için önerilerini değiştiriyor. "

Bulgular, 25 eyalette sağlık çalışanları üzerinde devam eden bir araştırmaya dayanmaktadır. Bu ara analiz, koronavirüs enfeksiyonu için rutin olarak test edilen 1.843 sağlık çalışanıyla ilgili verileri içeriyordu. Katılımcıların yüzde 80'inden fazlası kadındı.

Ocak ve Mart ortası arasında 623 işçi pozitif çıktı. Araştırmacılar, tamamen aşılanmış olanların, aşılanmamış akranlarına göre semptomatik koronavirüs enfeksiyonları geliştirme olasılığının yüzde 94 daha düşük olduğunu buldu. Rakamlar, klinik çalışmalardan elde edilen etkinlik tahminleriyle tutarlıdır.

Bilim adamları ayrıca, iki atımlık rejimin tek bir dozunun semptomatik enfeksiyonu önlemede yüzde 82 etkili olduğunu buldular. Bu rakam diğer çalışmalarda bildirilenden daha yüksektir ve çalışma katılımcılarının ortanca yaşı 37 ila 38 arasında olan göreceli gençlerinin bir sonucu olabilir. Yüzde 2'den azı 65 veya üzeriydi.

HKM. bilim adamları daha önce tamamen aşılanmış sağlık hizmetleri, cephe hattı ve temel çalışanların koronavirüse yakalanma olasılığının yüzde 90 daha az olduğunu bulmuşlardı. Bu bulgular, aşılanan kişilerin virüsü asemptomatik olsa bile taşıma ve başkalarına yayma olasılığının hala yüksek olabileceğine dair korkuları gidermeye yardımcı oldu.

Endişe, aşılanan Amerikalılardan maske takmaya devam etmelerini istemenin ana gerekçelerinden biriydi, bu C.D.C.'nin bir tavsiyesiydi. Perşembe günü kaldırdı.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.