Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ezekiel Ekmeği Nedir? İnsanları Neden Bu Kadar Heyecanlandırıyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ezekiel Ekmeği Nedir? İnsanları Neden Bu Kadar Heyecanlandırıyor?

Ezekiel ekmeği tam olarak nedir?

Market raflarında Ezekiel ekmeğini görmüş olma ihtimalin çok yüksek.

Ancak bu kült-favori unlu mamulde yeniyseniz, işte bir özet: filizlenmiş tahıllardan yapılan lezzetli bir tam tahıl ve vegan ekmeği türüdür.

Seattle merkezli, Champagne Nutrition'ın sahibi ve Anti-Inflammatory Diet Meal Prep'in yazarı olan, kayıtlı diyetisyen Ginger Hultin'e göre, Ezekiel ekmeği filizlendiği ve tam tahıllardan yapıldığı için iyi bir lif kaynağıdır. Ve lifin faydaları bağırsak sağlığından düşük kolesterol seviyelerine kadar uzanır.

Bu, bunu bu kadar sağlıklı ekmek yapan şeyin sadece başlangıcı.

Hultin, Hultin'e göre antioksidan görevi gören mineral selenyum da dahil olmak üzere Hultin, protein içerir ve iyi bir besin kaynağıdır.

Pek çok tam tahıllı ekmek tam buğday unu içermesine rağmen, Ezekiel ekmeği ayrıca arpa, fasulye, mercimek, darı ve kılçıksız buğday içerir. Filizlenmiş soya fasulyesi ve mercimekten de yapılır.

Ezekiel ekmek malzemeleri
Dur diyorsun. Bütün "ekmek" kavramını anlıyorum, ama "filizlenmek" ne anlama geliyor?

Bunun tahıllarla ilgisi var.

Uluslararası Gıda Bilgi Konseyi'nde beslenme iletişiminin kıdemli yöneticisi olan kayıtlı diyetisyen Kris Sollid, filizlenmiş tahıl ekmeğinin üretimi sırasında tahılların iklim kontrollü koşullarda filizlendiğini söylüyor.

Filizlenme sırasında tahılların besin ve antioksidan içeriği artar, filizlenmenin de tohumun fitik asit seviyesini düşürdüğünü ekliyor.

Bu bileşik, belirli mineralleri emme yeteneğinizi sınırlar, bu nedenle azalan miktar, filizlenmiş ekmekteki besin maddelerinin vücudunuz için daha uygun olduğu anlamına gelir. Azalan fitik asit içeriği ile magnezyum, demir ve çinko daha fazla bulunur.

Nutrients dergisine göre filizlenme süreci polifenol antioksidanlarda da hafif bir artışa neden oluyor.

Pazar araştırma şirketi Global Data tarafından yapılan 2017 anketine göre, Amerikalı müşterilerin yüzde 60'ının filizlenmiş tahılları olumlu sağlık yararları ile ilişkilendirmesi şaşırtıcı değil.

Ezekiel ekmeği beslenmesi
Hezekiel ekmeğinin her bir dilimi besinler ile doludur. İşte 2.000 kalorilik bir diyete dayalı olarak besin dağılımına ve her dilimin içerdiği belirli besinlerin günlük değerine (DV) bir bakış:

Kalori: 80

Fiber: 3 g (yüzde 11 DV)

Protein: 5 g

Karbonhidratlar: 15 g

Sodyum: 75 mg (yüzde 3 DV)

Niasin: 2 mg (yüzde 15 DV)

Demir: 1 mg (yüzde 6 DV)

Magnezyum: 26 mg (yüzde 6 DV)

Çinko: 1 mg (yüzde 10 DV)

Selenyum: 13 mcg (yüzde 25 DV)

Manganez: 0.8 mg (yüzde 35 DV)

Hezekiel ekmeği çeşitleri
Ezekiel ekmeğinin yapımcıları Food for Life, çeşitli filizlenmiş tahıl ürünleri yapıyor. Ayrıca glütensiz ekmek, hamburger ve sosisli çörekler, İngiliz kekleri ve ekmeği yaparlar.

Bu diğer Hezekiel ürünleri, miktarları biraz farklılık gösterse de aynı besinleri sağlar.

BB1gnQAe.img?h=654&w=980&m=6&q=60&o=f&l=

Ezekiel ekmeği sodyum bakımından düşüktür
Ezekiel ekmeği ayrıca ilave şeker içermediği ve sodyum oranı düşük olduğu için öne çıkıyor.

Aslında, diğer popüler tam tahıllı ekmek markalarının yarısından daha az sodyum içerir.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre tükettiğimiz sodyumun yüzde 40'ı ekmek dahil sadece 10 gıdadan geldiği için bu dikkate değer.

Ezekiel ekmeği kilo vermeye yardımcı olabilir
Basitçe söylemek gerekirse, kilo vermek için kalori açığı vermeniz gerekir. Bu, harcadığınızdan daha az kalori tükettiğiniz anlamına gelir.

110 kalorili bir dilim tam tahıllı ekmek bulmak nispeten yaygındır, bu nedenle daha yüksek kalorili bir ekmeği daha düşük kalorili bir ekmekle değiştirmek, kilo kaybı için gereken kalori azaltmayı teşvik etmeye yardımcı olabilir.

(Kilo vermeye çalışıyorsanız, bu sağlıklı kahvaltı fikirleri yardımcı olabilir.)

Hultin, bazı araştırmaların, insanların rafine (beyaz) tahıl ürünleri yerine Ezekiel ekmeği gibi tam tahılları veya diğer tam buğday ürünlerini yemeye başladıklarında kilo verebileceklerini gösterdiğini açıklıyor.

Hultin, "Lifli ve tam tahıllı yiyecekler doyurucu, besleyici yoğun ve tatmin hissetmenize yardımcı oluyor, bu nedenle bunlar [Ezekiel ekmeğinin kilo vermenize yardımcı olmasının olası nedenlerinden bazılarıdır" diyor Hultin.

Ezekiel ekmeği protein sağlar
Hezekiel ekmeği ayrıca dilim başına beş gram veya sandviç başına 10 gram protein içerir.

Sadece bu değil, aynı zamanda tam bir protein, bu da vücudunuzun yiyeceklerden alması gereken dokuz temel amino asidi alacağınız anlamına geliyor. (Karşılaştırma için, bir dilim tam buğday ekmeğinde 3.6 gram var.)

Protein, diğer makro besinlerden (karbonhidrat ve yağ) daha tok hissetmenize yardımcı olur. Food Chemistry dergisinde yapılan araştırma, kinoa ile zenginleştirilmiş ekmeğin protein içeriğinin ekmeğin içindeki karbonhidratların sindirimini yavaşlatarak sizi daha uzun süre tok tutmaya yardımcı olabileceğini buldu.

Protein açısından zengin bir diyet yemek ayrıca kas dokusunu korumaya yardımcı olabilir ve metabolizmanızın yavaşlamasını önleyerek kilo yönetimine de yardımcı olabilir.

Hezekiel ekmeği bağırsak sağlığına iyi gelebilir
Ezekiel ekmeği, diyetlerinde daha fazla lif almak isteyenler için iyi bir seçimdir.

Genes dergisinde yapılan araştırmaya göre, araştırmalar, yüksek lifli diyetlerin sağlıklı bir bağırsağı sürdürmek için gerekli olduğunu gösteriyor.

"Kepekli tahıllar, fasulye, mercimek, meyveler ve sebzeler gibi bitkisel gıdalardan lif yemek, çok çeşitli iyi bağırsak bakterilerine, insan sağlığına fayda sağlayan metabolitlere (diğer bir deyişle bağırsak bakterilerinin bizim için yaptığı iyi bileşikler) yol açabilir. Bazı kanser türlerinin riskini azalttığı gösterilmiştir "diyor Hultin.

Bu iyi bakteriler sadece bağırsak sağlığına bağlı değildir; aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemiyle de bağlantılıdırlar.

Ek olarak, sindirim sistemi yoluyla atıkları ortadan kaldırmanıza yardımcı olmak için lif gerekir. Kabızlıktan muzdaripseniz, düşük lifli bir diyet suçlu olabilir.

Amerikalıların sadece yüzde 5'i önerilen günlük lif alımını karşılıyor. Yetişkin kadınların 25 gram, yetişkin erkeklerin ise 38 gram life ihtiyacı vardır.

Bir dilim Hezekiel ekmeği size bir kadının günlük lif ihtiyacının yüzde 20'sini sağlayacaktır.

Bazı savunucular filizlenme sürecinin Hezekiel ekmeğinin FODMAP içeriğini azaltabileceğini iddia ediyor. FODMAP'ler, bazı insanların sindirmesi zor olan kısa zincirli karbonhidratlardır. (Fermente olabilen oligosakkaritler, disakkaritler, monosakkaritler ve polioller anlamına gelir.)

İrritabl bağırsak sendromu (IBS) için düşük FODMAP diyetini takip ediyorsanız, insanların tolerans seviyeleri farklı olduğundan nasıl yaptığınızı görmek için küçük bir porsiyon Hezekiel ekmeğiyle başlamak isteyebilirsiniz.

Ezekiel ekmeği vegan
Ayrıca vegan ve vejeteryan yiyiciler de dahil olmak üzere bitki bazlı protein arayan insanlar için iyi bir vegan ekmek seçeneğidir.

Süt, yumurta, bal veya veganların kaçındığı diğer bileşenleri içermez.

Hultin, sağlıklı bir ekmek seçeneği arayan müşterilere Hezekiel ekmeğini önerdiğini söylüyor. "Kahvaltıda veya öğle yemeğinde sandviç veya kızarmış ekmek yapmayı öneririm."

Ezekiel ekmeği çok yönlüdür
Tam buğday ve diğer ekmek türleri gibi, Ezekiel ekmeği de gerçekten çok yönlüdür. Ve ekmek bazlı tariflerinizin besleyiciliğini artırır. İşte Ezekiel ekmeğini denemenin bazı lezzetli yolları:

Kat kat ekmekle yapılan yumurta bazlı bir güveç olan tabakalarda kullanın.
Fransız tostunda deneyin.
Kızarmış Ezekiel ekmeğinden ekmek kırıntıları yapın.
Ezekiel ekmeğini sızma zeytinyağı ile fırçalayarak, sarımsak ve soğan tozu ile baharatlayarak ve 350 ° F'ye ısıtılmış bir fırında yaklaşık beş dakika pişirerek krutonlar oluşturun.
Izgara peynir ve panini sandviçleri için kullanın.
Ancak Ezekiel ekmeği glütensiz değildir
Ezekiel ekmeğinin arkasındaki marka Food for Life glutensiz, filizlenmiş tahıl ekmeği üretirken, Ezekiel ekmeği glutensiz değildir. Bu nedenle, glütensiz bir diyet uygulayan herkes Ezekiel ekmeğinden kaçınmalıdır.

Diğer insanlar da Hezekiel ekmeğinden kaçınmak isteyebilir. Buğday içerdiği için, buğday alerjisi olan herkesin uzak durması gerekir.

İşleri bir sonraki seviyeye taşımaya hazır mısınız? İşte evde Ezekiel ekmeği nasıl yapılır. Ayrıca bu diğer sağlıklı karbonhidratları deneyebilirsiniz.

Kaynak: THE HEALTHY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.