Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Avokado Sizin İçin İyi mi?

BB1glSv4.img?h=213&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Cinco de Mayo ve Super Bowl Sunday gibi özel günlerde guacamole'de avokado ve diğer tuzlu yemeklerin tadını çıkarıyoruz. Ancak çoğumuz için bunlar kutlamalara mahsus değildir. Bu çok yönlü meyvelere olan iştah arttıkça, aşçılar onları atıştırmalıklara, yemeklere ve hatta avokadolu çikolatalı mus gibi tatlılara eklemenin yaratıcı yollarını buluyorlar. Diyetinizin düzenli bir parçasıysa, sizin için beslenme açısından ne kadar iyi olduklarını merak ediyor olabilirsiniz.

Çok güzel çıkıyor.

Onları Sağlıklı Yapan Nedir?

Avokadoyu bu kadar besleyici yapan şeylerin bir kısmı yağlarıdır: Orta boy bir meyvenin yarısında 10 gram (ve 114 kalori) vardır. New York Üniversitesi'nde beslenme alanında klinik doçent olan Lisa Sasson, "Bu bir meyve veya sebze için çok fazla yağ, ancak insanların yemesini istediğimiz yağ türüdür" diyor.

Avokadodaki yağın yaklaşık yüzde 64'ü tekli doymamış olup, LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürerek kalp krizi veya felç riskini azaltır.

Sasson, bir miktar kalori karşılığında çok az besin sağlayan veya hiç beslenmeyen abur cubur yiyeceklerin aksine, avokadonun size genellikle tek bir yerde bir arada bulunmayan sağlıklı bir dizi vitamin ve mineral verdiğini söylüyor.

Özellikle kan basıncını düşüren potasyum ve lif bakımından zengindirler. (Avokado, muzdan daha fazla potasyum içerir.) Yarım avokado, günde ihtiyacınız olan miktarın yaklaşık yüzde 20'si olan yaklaşık 5 gram lif içerir. Ayrıca, makul miktarda folik asit ve B6, C, E ve K vitaminleri sağlarlar.

Ayrıca göz sağlığıyla bağlantılı olan ve meyvenin iç kısmına rengini vermeye yardımcı olan karotenoidler lutein ve zeaksantin içerirler. CR diyetisyeni Amy Keating, "Araştırmalar, bu antioksidanların maküler dejenerasyon ve katarakt gibi göz hastalıklarının ilerlemesini engelleyerek retinadaki oksidatif hasarı durdurmada rol oynayabileceğini göstermiştir" diyor.

Ispanak ve lahana gibi koyu yapraklı yeşillikler, brokoli ve kabak gibi diğer koyu yeşil sebzeler ve yumurta sarısı da bu iki sağlıklı bileşiğin kaynaklarıdır. Ancak avokado, tekli doymamış yağlar açısından zengin olmanın ek avantajına da sahiptir; bazı araştırmalar, maküler dejenerasyon riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Avokadodaki yağ, vücudun antioksidanları, lutein ve zeaksantin de dahil olmak üzere, sadece avokadonun kendisinden değil, aynı zamanda yiyebileceğiniz diğer meyve ve sebzelerden de daha iyi emmesine yardımcı olur. Bu yüzden guacamole'u ham tatlılarla eşleştirmek veya avokado parçalarını bir smoothie, salata veya omlet içine atmak iyi bir vizyon kurtarıcı diyet stratejisidir.

Avokado ile Ne Yapmalı

Bir-iki parça yağ ve lif, avokadoyu özellikle doyurucu bir yiyecek haline getirir. Guacamole, muhtemelen en bilinen avokado bazlı yemektir, ancak meyveyi kullanmanın birçok başka yolu vardır. Sasson, "İnsanlar kahvaltı veya öğle yemeği hazırlayacak zamanları olmadığını iddia ediyor," diyor, "ancak tek yapmanız gereken bir avokadoyu biraz tuz ve karabiberle kesip ezmek, tostun üzerine sürmek ve üzerine domates dilimleri koymak. . 3 dakika veya daha kısa sürede lezzetli ve sağlıklı bir yemek yiyebilirsiniz. "

Diğer fikirler: Avokadoları smoothies haline getirin, soslara karıştırın, yumurtalı yemeklerde çalışın, salatalara veya çorbalara ekleyin veya bir burgerin üstüne veya bir sandviçte tereyağı veya mayonez yerine kullanın. Yarıya bölünmüş avokadoları doğranmış sebzelerle doldurun ve yan olarak servis edin veya atıştırmalık olarak biraz balzamik sirke ile dilimleri gezdirin.

Alışveriş ve Depolama İpuçları

Sert olan avokadoları seçin; üç ila dört gün içinde olgunlaşmaları gerekir. (Bunları güneşten uzak, muzlu bir kese kağıdına koyarak hızlandırabilirsiniz.) Bu uzun olgunlaşma süresi, avokado yemenizi planlamanız gerektiği anlamına gelir. Ancak Sasson, gıda dünyasında mükemmele yakınlık için ödenmesi gereken küçük bir bedel olduğunu söylüyor. “Avokadoda bu harika besinlerin hepsi var ve hiçbir şey eklenmiyor” diyor. "Yememiz gereken yol bu."

CR Uzmanlarından Tavsiyeler

Mağazadan satın alınan smoothie'nin sağlıklı olduğunu mu düşünüyorsunuz? 'Tüketici 101' TV programında sunucu Jack Rico, evde daha besleyici bir içeceği nasıl hazırlayacağını öğreniyor. Ve Tüketici Raporları'nın gıda uzmanı Trisha Calvo, diyetinizde neden sağlıklı bir dozda doğru yağa ihtiyacınız olduğunu açıklıyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.