Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Stresi Azaltmak İçin Hemen Deneyebileceğiniz 4 Kolay Nefes Egzersizi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Stresi Azaltmak İçin Hemen Deneyebileceğiniz 4 Kolay Nefes Egzersizi

BB1gki8X.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Salgın stres seviyelerinizle hala bir rulet oynuyorsa, kesinlikle yalnız olmadığınızı bilin. Stresle nasıl mücadele edileceğini anlamak stresli olabilir. Neyse ki bizim için kolayca erişilebilen bir dizi rahatlama tekniği var ve bunlar sadece nefesinizi kullanmayı içeriyor.

Artan sayıda çalışma, nefes alma tekniklerinin, bu belirsiz zamanlarda şüphesiz tanıdık gelen semptomlar olan anksiyete ve uykusuzluğa karşı etkili olduğunu göstermektedir. Bu yüzden bedenlerimizin ve zihnimizin işleyişini nefesimizle nasıl optimize edeceğimize odaklanmamız çok önemlidir.

Dr. Kris Boksman, Ph.D., C.Psych., "İnsan olarak en iyi şekilde işlev görmek için fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal sistemlerimiz bir tutarlılık halindedir - temelde dengeli bir şekilde birlikte çalışmaktadır." O bilir. “Sinir sistemimiz bir tutarlılık halindeyken, genel bir refah duygusu içinde takılmanın yanı sıra bilişsel, sosyal ve fiziksel performanstaki gelişmelerden keyif alma olasılığımız daha yüksektir. COVID zamanlarında hepimizin buna ihtiyacı var. "

Nefes egzersizleri söz konusu olduğunda nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Dert yok. En sevdikleri nefes teknikleri konusunda bize yol gösteren birkaç uzmandan örnekler topladık. İhtiyacınız olan tek şey sessiz bir oda ve başlamak için bir çift ciğer.

Kalp merkezli nefes

Boksman, "Bu, sinir sistemimizi dengeye getirmeye yardımcı olan nispeten kolay ancak güçlü bir solunum aktivitesidir" diyor. "Stres zamanlarında sistemlerimizi dengelemeye yardımcı olmak için, kalp merkezli nefes, dengesiz vücutlarımızı daha çok bir refah ve göreceli rahatlama durumuna kaydırıyor." İşte nasıl yapılır


Adım 1:

Nefes alıp verme hızınızı yavaşlatın - üç ila dört saniye yavaşça nefes alıp verin ve üç ila dört saniye yavaşça nefes verin.

Adım 2:

Vücudunuzun içinde kalbinizin nerede olduğunu hissedin ve nefes alıp verirken nefesinizin kalbinizde hareket ettiğini hayal edin. Boksman, "Kalplerimize ve nefesimize odaklandığımızda, bu durum sinir sistemimize her şeyin yolunda gittiğine ve güvende olduğumuza dair sinyaller gönderir" diyor. "Dikkatimizi yavaş nefesi ve yavaş, rahat kalp hissini fark etmek için kullanırsak, beyinlerimizin alarm belirtilerini taramak için tasarlanan bölümleri bunun yerine güvenlik belirtilerini fark eder ve o anda yerleşmemize yardımcı olur."

3. Adım:

Bu şekilde nefes almaya devam ederken, size içinizde sıcak bir duygusal his veren bir şey düşünün - minnettarlık, sevgi, minnettarlık duyguları veya bir şeyden güzel bir şekilde dokunulma duyguları getiren bir şey.
“Bu son adım, sinir sisteminizin güvenlik ve rahatlık sinyalleri almasına izin verecek ve sinir sisteminin vücudunuzu stres hormonlarıyla doldurmaya devam etme arzusunu kesecek. Nefes almaya ve bu olumlu düşünceler ve duygularla bağlantı kurmaya devam ederken, stres seviyenizde ve fiziksel stres deneyiminizde bir değişiklik fark etmeye başlayacaksınız. "

Temel Bir Meditasyon

“Meditasyon zihnimiz, bedenimiz ve ruhumuz için son derece faydalıdır. Energy Muse'un kurucu ortağı Heather Askinosie, SheKnows'a rahatlamamıza, zihnimizi temizlememize ve negatif enerjiyi ve istenmeyen düşünceleri serbest bırakmamıza yardımcı oluyor ”dedi. "Meditasyon, bilincinizi ve farkındalığınızı artırmanıza, sezginizi derinleştirmenize ve içgörü kazandırmanıza yardımcı olabilir." İşte temel meditasyon için basit bir nefes egzersizi:

Adım bir:

Öncelikle kendinizi rahat ve rahat hissettiğiniz sakin bir yer bulun.

İkinci adım: Sessizce oturun, gözlerinizi kapatın ve zihninizi susturun, dikkatinizi nefesinize odaklayın

Üçüncü adım: En yüksek beyaz ışığı içinize çekin ve enerjinin zihninizi doldurmasına ve duyularınıza nüfuz etmesine izin verin.

Dördüncü adım: Zihninizi ve bedeninizi rahatlatın.

Beşinci adım: Birkaç saniye nefesinizi tutarak derin nefes almaya devam edin.

Altıncı adım: Bitirdiğinizde ve tamamen rahatlamış ve huzur içinde hissettiğinizde, farkındalığınızın tüm yönlerinin bedeninize geri döndüğünü görerek topraklama sürecini tamamlayın. Dünya ve bedeninizle bağlandığınızı hissedin.

Yedinci adım: Gözlerinizi açın ve birkaç derin nefes alın.

Dengeli Nefes veya "samma vrtti"

Inner Dimension TV'nin kurucularından olan yoga ve meditasyon öğretmeni Lauren Eckstrom, nefesin bilinçli olarak düzenlenmesi yoluyla sinir sistemini dengeye getirmeye yardımcı olmak için, Eşit Dengeli Nefes veya Samma Vrtti adlı basit bir nefes alma tekniğini denemeyi öneriyor.

"Bu tür solunum stres tepkisini kapatır, gevşeme tepkisini harekete geçirir ve kan basıncını düşürür."


Adım 1: Dört kişiye kadar nefes alın.

Adım 2: Dörtlü sayana kadar nefes verin.
Eckstrom, "Bunun gibi nefes egzersizleri sizin için yeniyse, sadece bir veya iki dakika ile başlayın" diyor. "Asla aşırıya kaçmamak önemlidir ve sersemlemiş hissederseniz ara verin. Geçiş yaparken bu alıştırmayı yapmayı deneyin. Örneğin, günün sonunda evinize dönmeden önce veya bir iş toplantısından aile saatine geçerken arabanızda bu nefes egzersizinin bir dakikasını yapın. "

"Alternatif Burun Nefesi" veya "nadi shodhana"

“Öğrencilerime ses egzersizlerini öğretirken genellikle bu nefes egzersizi ile başlıyorum çünkü sesimizdeki gerilimi serbest bırakmaya çalışıyorsak ama sinir sistemimiz harekete geçirilir veya heyecanlanırsa sinir sistemimiz kadar başarılı olamayız sakin, ”dedi ses ve hareket koçu Elissa Weinzimmer SheKnows'a. "Stresimi yönetebilmem için her zaman sakinleşmek için birincil pratiğim olarak burun deliğinden nefes almaya geri dönüyorum."

Hazırlık için: Sağ elinize 2. (işaretçi) ve 3. (orta) parmaklarınızı sokun, böylece 1. (başparmak), 4. (halka) ve 5. (pembemsi) parmaklarınız dışarı çıkacaktır.

Aşama 1:

Başparmağınızı sağ burun deliğinize takın ve sol burun deliğinizden nefesinizin altına kadar nefes verin.

Adım 2:
Sol burun deliğinizden yavaşça nefes alın.

Aşama 3:
Yüzünüzü değiştirin, sol burun deliğinizi yüzük parmağınızla tıkayın ve sağ burun deliğinizden nefesinizin altına kadar nefes verin.

Adım 4: Sağ burun deliğinizden yavaşça nefes alın.
 Bu, nefesin tam bir döngüsü. Sinir sisteminizi rahatlatmak için bunu en az 7 döngü boyunca yapmanızı öneririm. "

Kaynak: sheKnows

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.