Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çalışma COVID-19'lu hamile kadınların daha yüksek komplikasyon ve ölüm riskine sahip olduğunu buldu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çalışma COVID-19'lu hamile kadınların daha yüksek komplikasyon ve ölüm riskine sahip olduğunu buldu

Yeni bir araştırmaya göre, COVID-19'u olan hamile kadınların, virüsü kapmayanlara göre daha yüksek komplikasyon ve ölüm riski vardı ve bu da virüsün hamilelik sırasında ortaya çıkardığı risklerin arttığına dair daha fazla kanıt ekliyor.

JAMA Pediatri'de Perşembe günü yayınlanan küresel çalışma, COVID-19'a yakalanan hamile kadınların, virüsü kapmayan hamile kadınlara göre 22 kat daha fazla ölme olasılığının olduğunu buldu. Ayrıca preeklampsi, erken doğum ve yoğun bakım ünitesine kabul dahil olmak üzere ciddi gebelik komplikasyonları riskinde artış olduğu bulunmuştur. Araştırmacılar, semptomatik olan veya diyabet gibi komorbiditeleri olan veya aşırı kilolu bireylerin daha fazla komplikasyon ve ölüm riski taşıdığını söyledi.

Araştırmacılar, asemptomatik enfeksiyonları olan hamile kadınların preeklampsi riskinin daha yüksek olduğunu, ancak aksi takdirde COVID-19 teşhisi konmamış hamile kadınlarla benzer sonuçlara sahip olduğunu söyledi.

Çalışma, COVID-19 teşhisi konan kadınların yenidoğanlarının erken doğma olasılığının daha yüksek olduğunu ve YYBB'de yedi gün veya daha uzun süreli kalışlar da dahil olmak üzere ciddi komplikasyonlara sahip olduklarını buldu.

Yazarlar, "Bulgular hamile bireyleri ve klinisyenleri kesinlikle önerilen tüm COVID-19 önleyici tedbirleri uygulamaları konusunda uyarmalı" dedi.

BB1fWUAc.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Oxford Üniversitesi'nden doktorlar araştırmayı yönetti. Çalışma, 18 ülkedeki 43 doğum hastanesinden 2.130 gebe kadını kaydetti ve Nisan-Ekim 2020 arasında gerçekleştirildi.

UW Medicine'de obstetrik ve jinekoloji profesörü ve çalışmanın baş yazarlarından biri olan Dr. Michael Gravett yaptığı açıklamada, "Tüm hamile kadınların COVID-19 aşılarını almasını şiddetle tavsiye ederim." Dedi.

DAHA: Uzmanlar anne adaylarını kendilerini ve bebeklerini korumak için aşı yaptırmaya çağırıyor

Hamile kişilerde COVID-19 aşılarının güvenliği konusunda sınırlı veri bulunmaktadır. Mart ayında American Journal of Obstetrics & Gynecology'de yayınlanan bir araştırma, Pfizer ve Moderna aşılarının hamile ve emziren kişilerde güvenli ve etkili olduğunu buldu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, hamile insanların "aşı olmayı seçebileceklerini" tavsiye ediyor. Hamilelik, CDC tarafından yüksek riskli bir tıbbi durum olarak sınıflandırılır ve "genel şiddetli hastalık riski düşük olmasına rağmen, hamile insanlar, hamile olmayanlara kıyasla COVID-19 nedeniyle ciddi hastalık riski daha yüksektir. "

Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19'a maruz kalma riski yüksek olan veya şiddetli hastalık riskini artıracak komorbiditeleri olan hamile kadınların, sağlık uzmanlarına danışarak aşı olmalarını önermektedir.

UW Medicine ve University of Oxford araştırması, COVID-19 teşhisi olan 706 kadını kaydetti. UW Medicine'e göre, COVID-19 teşhisi konan her kadın, aynı hastanede aynı anda doğum yapan, enfekte olmamış iki hamile kadınla karşılaştırıldı.

COVID-19 teşhisi konan kadınlar arasında, bebeklerin% 13'ü doğumda COVID-19 için pozitif çıktı. Araştırmacılar, sezaryenle doğumun bebeklerde pozitif bir COVID-19 testi riskini artırdığını, ancak emzirmenin bunu yapmadığını buldu.

BB1fWZbS.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çalışma, nefes darlığı, göğüs ağrısı ve ateşle birlikte öksürüğün anne ve erken doğum için komplikasyon riskinde "önemli" bir artışla ilişkili olduğunu buldu.

Çalışmaya kayıtlı olan ve COVID-19 teşhisi olanların% 2'sinden azı öldü. Bu 11 kadından dördünde şiddetli preeklampsi vardı, beşinde doğumdan önce solunum yetmezliği vardı ve ikisi yoğun bakım ünitesine kabul edildikten sonra doğumdan sonraki bir hafta içinde öldü. COVID-19 tanısı olmayan bir kadın, önceden var olan karaciğer kanseri ve siroz nedeniyle öldü.

Çalışma çoğunlukla üçüncü trimesterdeki kadınları içeriyordu. Çalışmanın yazarları, COVID-19'un hamileliğin erken dönemindeki etkisine ilişkin daha fazla araştırmanın "acilen incelenmesi gerektiğini" söyledi.

Kaynak: abc NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.