Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

George Floyd'u Öldürmekten Yargılanan Eski Polis Memuru Derek Chauvin Suçlu Bulundu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

George Floyd'u Öldürmekten Yargılanan Eski Polis Memuru Derek Chauvin Suçlu Bulundu

Jüri Derek Chauvin'i üç ayrı suçtan George Floyd'u öldürmekten suçlu buldu....

Derek Chauvin, George Floyd'un öldürülmesiyle ilgili tüm suçlardan suçlu bulundu

MINNEAPOLIS - Jüri, eski polis memuru Derek Chauvin'i geçen Mayıs ayında George Floyd'un öldürülmesiyle ilgili her türlü suçlu buldu.

45 yaşındaki Chauvin, ikinci ve üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürmekten suçlu bulundu.

Beyaz olan eski memur, 46 yaşındaki Siyahi George Floyd'u polisin Floyd'un sahte bir 20 dolar kullandığına dair bir rapora yanıt vermesinden sonra dokuz dakikadan fazla bir süredir diziyle yere sabitleyen videoda görüldü fatura.

Olayın cep telefonu videosu viral hale geldi ve ABD'de ve yurtdışında polisin şiddetini kınayan ve ırksal adalet çağrısı yapan aylardır süren protestolara dokundu. Mart ayında jüri seçimiyle başlayan ve geniş çapta izlenen dava, Minnesota'nın televizyonda yayınlanan ilk ceza davası olan canlı yayınlandı.

Chauvin, en ciddi suçlamadan hüküm giydiği takdirde, ilk kez suç işleyen biri için cezalandırma kuralları uyarınca 12 1/2 yıl veya 150 ay hapis cezasıyla karşı karşıya. Ancak iddia makamı, daha uzun hapis cezası gerektiren ağırlaştırıcı faktörler olduğunu savunuyor. Bu, Chauvin'in bu cümleden daha uzun süre karşılaşabileceği anlamına gelir.

Duruşma boyunca savcılar, Chauvin'in dizinin - Floyd'un boynuna kelepçeli ve sokakta yüzü aşağıya doğru bastırıldığında - oksijen kaybıyla ölümüne yol açtığını savundu. Savunma, altta yatan kalp sorunlarını savundu ve sistemindeki metamfetamin ve fentanil, polisle mücadele ederken Floyd'un ölümüne neden oldu.

Savcılık, 11 gün boyunca 38 tanığı çağırıp düzinelerce video klip çaldıktan sonra geçen hafta davasını geri aldı. Savunma, iki gün boyunca yedi tanığı çağırdıktan sonra Perşembe günü dinlendi. Her iki tarafın avukatları Pazartesi günü kapanış tartışmalarını sundular.

Derek Chauvin denemesinin ardından güncel kalın: Önemli güncellemelerin kısa mesajlarına kaydolun ve USA TODAY Network muhabirlerini Twitter'da takip edin.

Düzinelerce adliye binası önünde George Floyd Meydanı'nda toplanıyor

George Floyd Meydanı'nda, Floyd'un geçen Anma Günü'nde öldüğü Cup Foods mağazasının önünde düzinelerce gazeteci toplandı. O zamandan beri meydanda az çok ikamet eden bir avuç sakin ve topluluk aktivisti bir ateşin etrafında dikiliyordu. Büyüyen kalabalık için masalar unlu mamullerle dolduruldu.

Zach Waldauer, bunu 1960'ların sivil haklar hareketiyle karşılaştırarak, "Biz tarihin oluşumunu yaşıyoruz," dedi. Gergin olmadığını söyledi ama bu hissi büyük bir muayeneden önceki geceye benzetti.

Bu dava hakkında her şeyi burada bulacaksınız

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Derek Chauvin, George Floyd'un ölümünde cinayetten suçlu bulundu. Başka neyden mahkum edildi?

MINNEAPOLIS - Dokuz dakikadan fazla dizini George Floyd'un boynuna bastırdığı videoda görülen eski polis memuru Derek Chauvin, Salı günü ikinci derece cinayet de dahil olmak üzere suçlandığı tüm suçlamalardan suçlu bulundu.

Beyaz olan Chauvin, 25 Mayıs 2020'de polis nezaretindeyken George Floyd'un ölümüyle ikinci derece ve üçüncü derece cinayetin yanı sıra ikinci derece adam öldürmekle suçlandı.

Olayın cep telefonu videosu viral oldu ve ABD'de ve yurtdışında polisin şiddetini kınayan ve ırksal adalet çağrısı yapan aylardır süren protestolara dokundu. Mart ayında jüri seçimiyle başlayan ve geniş çapta izlenen dava canlı olarak yayınlandı - Minnesota'nın televizyonda yayınlanan ilk ceza davası.

BB1fPDtv.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Chauvin, ilk kez suç işleyenler için hüküm verme kuralları uyarınca önerilen 150 ay veya 12 1/2 yıl hapisle karşı karşıya. Ancak iddia makamı, "ağırlaştırıcı faktörler" nedeniyle daha yüksek bir hapis cezası istiyor. Bu nedenle, yargıç onu daha az hapis cezasına çarptırsa da 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Suçlamalar hakkında bilmeniz gerekenler:

Suçlu: İkinci derece cinayet suçlaması

İkinci derece cinayet, başka bir suç işlerken veya işlemeye teşebbüs ederken, o ölüme neden olma niyeti olmaksızın bir insanın ölümüne neden oluyor. Bu durumda, suç üçüncü derece saldırıdır. Chauvin, bu suçun işlenmesine kasıtlı olarak yardım etmekle suçlandı.

Yargıç Peter Cahill, Chauvin'i bu nedenle mahkum etmek için jüri üyelerine, eski memurun bedensel zarara neden olabilecek veya böyle bir saldırıya kasıtlı olarak yardım edebilecek bir saldırı düzenlemeyi amaçladığını bulmaları gerektiğini söyledi.

“Devletin, sanığın Floyd'u öldürmek niyetinde olduğunu kanıtlaması gerekli değildir. Ancak yargıç, sanığın altta yatan suçu işlediğini veya işlemeye teşebbüs ettiğini kanıtlamalıdır ”dedi.

Cahill, devletin saldırının Floyd'a bedensel zarar verdiğini veya bedensel zarar verme niyetinde olduğunu kanıtlaması gerektiğini de sözlerine ekledi. Yargıç, bunun esasen bilinç kaybını da içerebileceğini söyledi.

"Devletin, sanığın ağır bedensel zarar vermeye niyetlendiğini veya eylemlerinin ciddi bedensel zarar vereceğini bildiğini kanıtlaması gerekli değildir, yalnızca sanığın saldırıyı gerçekleştirmeyi planladığını ve George Floyd'un ciddi bedensel zarar gördüğünü kanıtlaması gerekli değildir." Cahill dedi.

Suçlu: Üçüncü derece cinayet suçlaması

Üçüncü derece cinayet, insan hayatına pervasızca kayıtsız bir şekilde ahlaksız bir zihin sergilerken diğer kişiler için son derece tehlikeli bir eylemde bulunmak suretiyle kasıtsız olarak birinin ölümüne neden olmaktadır. Chauvin, bu suçun işlenmesine kasıtlı olarak yardım etmekle suçlandı.

Cahill jüri üyelerine verdiği demeçte, Minnesota yasasına göre, son derece tehlikeli bir eylemin "ölüme yol açma olasılığı yüksek" olduğunu söyledi. "Sanığın eylemi özel olarak ölüme neden olma niyetinde olmayabilir" ve "ölümü gerçekleşen kişiye özel olarak yönlendirilmemiş olabilir, ancak can kaybına karşı bilinçli bir kayıtsızlıkla işlenmiş olmalıdır" dedi. hakim.

Cahill geçen sonbaharda bu suçlamanın Chauvin davasına uymadığına hükmetti çünkü tüzük diğer kişilere tehlike gösterilmesini gerektiriyordu. Ancak, Şubat ayında Minnesota temyiz mahkemesi, 2017'de Justine Ruszczyk Damond'u ölümcül bir şekilde vuran eski Minneapolis polis memuru Mohamed Noor'un üçüncü derece cinayet mahkumiyetini onadı. Noor'un eylemleri yalnızca Damond'a odaklandı.

Chauvin duruşmasında jüri seçimi sırasında temyiz mahkemesi Cahill'in bu suçlamayı reddetmemesi gerektiğine karar verdi. Daha sonra iddiayı eski haline getirdi. Minnesota Yüksek Mahkemesi, Noor kararının temyizini Haziran ayında dinleyecek.

Suçlu: İkinci derece adam öldürme suçlaması

İkinci derece adam öldürme, bir kişinin mantıksız bir risk oluşturduğu ve bilinçli olarak bir başkasına ölüm veya büyük bedensel zarar verme şansını yakaladığı suçlu ihmaldir. Chauvin, bu suçun işlenmesine kasıtlı olarak yardım etmekle suçlandı.

Cahill jüri üyelerine verdiği demeçte, "Suçlu ihmal, sanığın zararlı olmayı amaçlamamış olabileceği, ancak sıradan ve makul derecede ihtiyatlı bir kişinin güçlü bir şekilde başkalarına zarar verme olasılığına sahip olduğunu kabul edeceği kasıtlı bir davranıştır," dedi.

Cahill, suçlamalarla ilgili yasal talimatlarını özetleyerek jüriye, bir görevli polis memurunun yasal bir tutuklama yapmak için makul güç kullanması durumunda hiçbir suç olmadığını söyledi. Jüri üyelerine, Chauvin'in eylemlerinin makul olup olmadığına karar verirken "gerçeklerin ve koşulların bütünlüğünü" dikkate almaları talimatını verdi.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünya, George Floyd'un ölümüyle ilgili suçlu kararına tepki gösterdi

Yabancı liderler ve medya kuruluşları Salı akşamı, eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin’in George Floyd’un ölümüyle ilgili üç suçtan mahkumiyetine tepki göstermeye başladılar; bu, uluslararası bir hesaplaşmaya yol açan ve dünyanın dört bir yanındaki gözlemcilerin dikkatini çeken bir dava.

BB1fS56z.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Beyaz olan Chauvin Salı günü ikinci derece kasıtsız cinayet, üçüncü derece cinayet ve geçen yıl bir bakkalın önüne sıkıştırdığı Siyah bir adam olan Floyd'un ölümüyle ikinci derece kasıtsız cinayetten suçlu bulundu.

Genç bir tanık, Chauvin'i Floyd'un boynunda dokuz dakikadan fazla diz çökmüş halde, dünya çapında milyonlarca insan tarafından izlenen bir videoda filme aldı ve ırksal adalet için öfke ve sokak protestolarını ateşledi.

Derek Chauvin, George Floyd'un ölümünde cinayet ve adam öldürmekten suçlu
Hükümetin en üst kademelerindeki İngiliz siyasetçiler hemen tartışıp davrandılar.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Salı günü Twitter'da "George Floyd'un ölümü karşısında dehşete düştüm ve bu kararı memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Floyd'un sevdiklerini düşündüğünü tweetledi. "Kararı memnuniyetle karşılıyorum ama bu, dünya çapında yankılanan kayıplarının acısını kendi başına iyileştirmeyecek," diye yazdı. "Suçlu karar, gerçek değişimin başlangıcı olmalıdır - sonu değil."

Fotoğraflar: Derek Chauvin davasındaki karardan sonra tepki açıklandı
Britanya'da İşçi Partisi milletvekili David Lammy, tweet attı: “Hiçbir yargılama cinayeti telafi edemez, ancak bu, George Floyd için adaletin bu gece yerine getirildiği anlamına gelir. Bunun hem ABD'de hem de tüm dünyada net bir mesaj göndermesine izin verin: #BlackLivesMatter. "

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Salı akşamı Real Talk Ryan Jespersen ile ilgili bir röportajda "insanların umduğu yerde kararın geldiğini görmemiz iyi bir haber" dedi.

"Ama yine de yapılacak çok iş olduğunun altını çiziyor," dedi.

George Floyd’un ABD’nin çok ötesindeki öldürücü dalgalarının öfkesi
Kanada’daki Yeni Demokrat Parti’nin lideri Jagmeet Singh, Twitter’da tek bir kararın "kurumlarımıza gömülü sistemik ırkçılığı ortadan kaldırmayacağını yazdı. Ancak, George Floyd'un anısına, doğru yönde atılan küçük bir adımdır. "

Yabancı haber kaynakları, Avustralya Yayın Kuruluşu'nun canlı yayın yaptığı ve Fransız gazetesi Le Monde'nin haberlerinin web sitesinin en üstünde yer aldığı, kendi web sitelerinde kararın önemli bir şekilde yer aldığını duyurdu.

Floyd’un öldürülmesi, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde değil, tüm dünyada bir hesaplaşma anı oldu. Protestocular, onun davasında adalet çağrısı yaparak ve kendi toplumlarında paralellik olarak gördüklerine işaret ederek sokaklara çıktılar. Geçen yıl İngiltere'de, 2011'de tutuklanma girişimi sırasında polis tarafından vurulan 29 yaşındaki Mark Duggan için slogan attılar. Fransa'da, polis gözaltında ölen 24 yaşındaki Adama Traoré adını söylediler. 2016 yılında.

Avrupa'daki protestocular, kendi ülkelerinin ırkçılığının yeniden hesaplanmasını istiyor
Floyd'un geçen yıl ölümünün Yerli halkın gözaltında öldürülmesi üzerine aktivizmde bir canlanmaya yol açtığı Avustralya'da, suçlu kararı yetkililere gözaltında 400'den fazla Aborijin ölümünü incelemeye yönelik yeni çağrılara yol açtı.

Twitter'da bazı kişiler, hücresinde beş hapishane gardiyanı tarafından tutulduktan sonra 2015 yılında bir Sidney cezaevinde benzer koşullarda ölen 26 yaşındaki Aborijin bir adam olan David Dungay Jr.'ın davasına işaret etti.

Sonraki soruşturmada yayınlanan video görüntüleri, Dungay'ın onu yatağına sabitleyen gardiyanlara en az 12 kez "Nefes alamıyorum" dediğini gösteriyordu. Soruşturma, gardiyanlara karşı disiplin cezası verilmesini tavsiye etmedi. Suçlamada bulunulmasını isteyen bir dilekçe 113.000'den fazla imza topladı.

Bir Kraliyet Komisyonu'nun Avustralya'da gözaltında tutulan Aborjin ölümlerini araştırmasının üzerinden geçen hafta 30 yıl geçti ve Yerli halkın hapse atılma oranını düşürmek için sarhoşluğu suç olmaktan çıkarmak ve hapishaneyi son çare olarak kullanmak da dahil olmak üzere 339 değişiklik önerdi. 2018 yılında yapılan bir hükümet araştırması, bu tavsiyelerin yalnızca üçte ikisinin uygulandığını ve Yerli hapsedilme oranının iki katına çıktığını ortaya koydu.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.