Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Şangay otomobil fuarında hoşnutsuz bir Tesla sahibi Tesla 3'ün Üzerine Çıkarak Protesto Etti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Şangay otomobil fuarında hoşnutsuz bir Tesla sahibi Tesla 3'ün Üzerine Çıkarak Protesto Etti

BB1fPaWG.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Şangay otomobil fuarında bir protestocu Tesla Model 3'ün üstüne atladı.

Kadının, arızalı frenlerin babasının kaza yapmasına neden olduğunu iddia ettiği ve para iadesi talep ettiği bildirildi.

Tesla, kalite kontrol sorunları nedeniyle Çinli düzenleyiciler tarafından artan incelemelerle karşı karşıya kaldı.

Sinirli bir Tesla sahibi, pazartesi günü Şangay Uluslararası Otomobil Endüstrisi Fuarı'nda, otomobil üreticisinin kalite kontrol sorunlarını protesto etmek için Model 3'ün üstüne atlayarak sahneye çıktı.

The Wall Street Journal'a göre, kadın elektrikli arabanın üzerinde "Görünmez Katil" ve "Frenler Çalışmıyor" ifadelerinin yazılı olduğu bir tişört giymişti. Sosyal medyada yayınlanan videolarda, güvenlik görevlilerinin Tesla'nın frenlerinin nasıl arızalı olduğunu haykırırken şemsiyelerle kadını kalabalıktan gizlemeye çalıştıkları görülüyor.

Sonunda güvenlik tarafından dışarı çıkarıldı.

Tesla'nın Çin sosyal medyasına yaptığı açıklamaya göre, protesto sırasında görülen kadın, babası Şubat ayında Model 3'ü düşüren bir Tesla sahibi. Olayın hatalı frenlerden kaynaklandığını iddia ediyor ve arabaya tam para iadesi yapılmasında ısrar ediyor, ancak Tesla kazanın aşırı hızdan kaynaklandığını söylüyor.

Bir Tesla temsilcisi Bloomberg'e sorunu boşuna çözmeye çalıştığını söyledi. Şirket, Insider'ın yorum talebine yanıt vermedi.

Olay, Tesla'nın dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olan Çin'deki yetkililerle ilişkilerinin giderek gerginleşmesiyle ortaya çıktı.

Çinli düzenleyiciler, tüketicilerin akü yangınları ve istenmeyen hızlanma dahil olmak üzere dile getirdiği sorunlar üzerine Şubat ayında Tesla'yı bir toplantı için çağırdı. Ve Mart ayında, çok sayıda kuruluş, Pekin'in, araçların kameralarıyla ilgili güvenlik endişeleri nedeniyle, askeri ve hükümetle ilgili diğer personel tarafından Tesla kullanımını kısıtladığını bildirdi.

Daha fazlasını okuyun: Apple kesinlikle bir araba yapabilir - ancak ABD'de satmak istemez

CEO Elon Musk, bir hükümet konferansına katılarak ve devlet televizyonunda ülkenin iklim hedeflerini överek Çin hükümetine iyi davranmaya çalıştı. Tesla, Şubat toplantısının ardından sosyal medyaya yaptığı açıklamada "eksikliklerini derinden yansıttığını" söyledi.

Haber, Tesla'nın ABD'de düzenleyici incelemelerle karşı karşıya olduğu bir dönemde de geliyor. Federal düzenleyiciler Pazartesi günü, Cumartesi günü Teksas'ta iki kişiyi öldüren şoförsüz bir Tesla'nın karıştığı bir kazayı soruşturacaklarını söyledi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.