Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Şu Tarihe Kadar En İyi (Best by), Son Kullanma / Tüketim Tarihi (Use by), Son Satış Tarihi (Sell by): Bu Tarihler Gerçekte Ne Anlama Geliyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Şu Tarihe Kadar En İyi (Best by), Son Kullanma / Tüketim Tarihi (Use by), Son Satış Tarihi (Sell by): Bu Tarihler Gerçekte Ne Anlama Geliyor

BB1cUeZN.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bu Tarihler Ne Anlama Geliyor

Kendinizi ve ailenizi sağlıklı tutma misyonunda, yiyecek paketlerindeki tarihlerin gerçekte ne anlama geldiğini anlamak zor olabilir. Bu yiyecekler süresi dolduktan sonra hala güvenli mi? Onu ne zaman atacağını biliyorsun? Gıda israfını nasıl azaltabilirsiniz? Diyelim ki bu tarihler sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir - işte USDA'nın bu konuda söyleyecekleri.

Slide 2 of 5: According to the USDA, the only food required to display a use-by date that indicates the safety of the product is baby formula. Dating the product is the responsibility of the manufacturer, and it's very important not to use the formula after the date displayed. The packaging will indicate either "expires on" or "use by." You should throw out unused portions after that date. 

Tarihinde sona eriyor - Son Kullanma / Tüketim Tarihi (Use by)

USDA'ya göre, ürünün güvenliğini gösteren bir son kullanma tarihini göstermesi gereken tek gıda bebek mamasıdır. Ürünün tarihlendirilmesi üreticinin sorumluluğundadır ve formülü gösterilen tarihten sonra kullanmamak çok önemlidir. Ambalajda "son kullanma tarihi" veya "son kullanma tarihi" gösterilecektir. Bu tarihten sonra kullanılmayan kısımları atmalısınız.

BB1cU3mU.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Şu Tarihe Kadar En İyi (Best by)

En iyi tarih, süt ve et gibi çabuk bozulan ürünler üzerinde görüntülendiğinde bozulmayı değil kaliteyi gösterir. Kalitede ve tazelikte belirgin bir fark görmeye başlasanız da, çoğu zaman bu ürünler hala mükemmel şekilde yenilebilir. Tabii ki, yiyeceğin renginde, dokusunda ve kokusunda herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol etmelisiniz - bozulabileceğinden şüpheleniyorsanız, tatmayın.

BB1cUcGN.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Son Kullanma / Tüketim Tarihi (Use by)

"Son Kullanma Tarihi" genellikle rafta stabil ve dondurulmuş ürünlerde görülür. "En iyisi" gibi, bu tarihin gıdanın güvenliği ile pek ilgisi yoktur. Son kullanma tarihi, bu tarihten önce ürünün "en yüksek kalitede" olduğunu ve bundan sonra düşüşe geçtiğini gösterir. Bu yiyecekleri yemek hala mümkündür, ancak tarih geçtikçe daha az zevkli ve daha sonra yenmez hale gelecektir. "Kullan", "en iyisi" ile birbirinin yerine de kullanılabilir.

BB1cUhf8.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Son Satış Tarihi (Sell by)

Son satış tarihleri, perakendecilere, "envanter yönetimi" konusunda onlara yardımcı olmak için bir ürünün ne kadar süreyle rafta kalması gerektiğini bildirir (bazen sezonluk olması basit bir nedenden ötürü). Diğer etiketlerden daha çok, "satmak" ürünün güvenliği ile ilgili hiçbir şey ifade etmez. Yani, son satış tarihi geçmişse, bunun sizi ertelemesine izin vermeyin. Hala ürünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaynak: Gourmandize

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.