Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Sevgili arkadaşlar; Dediğim gibi geç te olsa şunu farkettim.Siz ateistleri var eden bizleriz.Yazdıklarınıza,sorularınıza cevap yazarak varlığınızı sürdürmenizi sağlıyoruz dini konularda.Sakın yanlış anlamayın,dini fikir ayrılığımız dışında çoğunuzla bir poblemim yok ve aslında dini fikir ayrılığı da bir problem olarak adlandırılmamalı.Tanıma fırsatı bulduğum Bilimselci,Dipnot,Yam yam ve Gece Kuşu arkadaşlarım gerek kültürleri ile gerekse diğer konulardaki görüşleriyle sevgimi ve saygımı kazandılar.Elbette heryerde olduğu gibi burada da saygı çerçevesini aşan arkadaşlar oldu,onlarla karşılaşmamayı diliyorum.. Dini bölümler başlığı altında bir daha yazı yazmama kararımdaki bir başka neden de ateist arkadaşlar dururken teist bir arkadaşın bana yönelik yazısı oldu.Demek ki ben kendimi,fikirlerimi inancımı inanan bu arkadaşıma bile anlatamamışım ki ateist arkadaşlarıma anlatayım.. Son olarak;Karşılıklı yazışmalarımız da,sizden bişeyler öğrendim ümit ederim ben de sizlere bişeyler aktardım.Bunun için tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.Arkadaşlığımızın devam etmesini diliyorum.Ben forum da başka başlıklar altında yine olacağım,gelirseniz görüşürüz.. Sevgi ve saygıyla kalın,mutlu olun.. :clover: Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Sevgili arkadaşlar; Tanıma fırsatı bulduğum Bilimselci,Dipnot,Yam yam ve Gece Kuşu arkadaşlarım gerek kültürleri ile gerekse diğer konulardaki görüşleriyle sevgimi ve saygımı kazandılar.Elbette heryerde olduğu gibi burada da saygı çerçevesini aşan arkadaşlar oldu,onlarla karşılaşmamayı diliyorum.. Sevgi ve saygıyla kalın,mutlu olun.. :clover: Sevgili taurusmutis Öncelikle bu forumu güzelleştiren, anlamlı kılan ve değer kazandıran biri olarak gitme kararınıza gerçekten çok üzüldüm... Evet gidilebir tabiki ve her kopuşlar yeni başlangıçları da beraberinde getirebilir... İşin en acı tarafı söyleyebilirmisin sevgili dostum, bizlerde yarattığın sempatik, güleryüzlü, sıcak duygularının sorumluluğunu kimler üstlenecek... ... Neyse... Gitmeden önce sana yakışan bir iki cümle var dudaklarımda.... Bir endülüs şarkısınin bir çığlığa dönüştüğü kelimeler bunlar ve aynen; "Gitme vakti gelmişti, usuldan kalktım. Yaşlı kadının havuzun sularına düşen karanfilini aldım, yakama taktım ve yürüyüp gittim. O kırmızı karanfili şimdi sizlere sunuyorum ve çok yanık kokuyor..." der gibisin giderken... Evet o kırmızı karanfılı şahsım adına ben alıyorum sevgili taurusmutis... Tekrar görüşme umuduyla diyorum... Yolun açık olsun dostum... Sevgi ve saygılarımla... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 İnsanlar, fikirlerini her ortamda (istisnalar kaideyi bozmaz) cesurca açıklamaktan ve savunmaktan çekinmemeliler. Yalnız üzüldüğüm bir şey var sevgili taurusmutis... "Ateistleri vareden bizleriz" derken, bunda payının olduğu düşüncesi ile bir suçluluk duygusu altında olduğunu görüyorum. Bu duruma alet (!) olmamak için de, dini konulara yazmayacağını belirtmişsin. Bu ifadelerinle ateistleri kurtulunması gereken birer "sorun" gibi gösterdiğinin farkında mısın? Ya da bu ifadelerin, bu forumdaki tüm ateistleri rencide edecek kadar uygunsuz olduğunu.. Doğrusu bunu sana yakıştıramadım sevgili taurusmutis. Söylemek istediklerinin bunlar olmadığını, bu ifadelerin, anlatmak istediklerini doğru ifade etmeye yetecek kadar net olmadığı için yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğini umarak, kararını yeniden gözden geçirmeni diliyorum ... (Benim ve birkaç arkadaşım hakkında söylediğin olumlu düşüncelerin için ayrıca teşekkürler) Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Sevgili Taurus.. dini konularda yazmama kararına üzüldüm.. Senin gibi değerli ve bilgili bir arkadaşımızı hep yanımızda görmek isterdik.. Biliyorum din konularında tartışmak bazen insanı sıkıyor, bir soruya cevap veriyorsun o cevaba, ya bilerek anlaşıldığı halde anlaşılmadı görüntüsü veriliyor yada gerçekten anlaşılmıyor.. Ve bir soru günlerce belki yüzlerce kez tekrar soruluyor.. Net ve kesin bir bilgi içeren cevaplarımıza ise karşı cevap gelmiyor, forumun alt taraflarında kaybolup gidiyor.. Yani sonuçta binlerce iletimiz boşa gidiyor.. Bazen bende uzun süre yazmıyorum fakat senin gibi artık bir daha yazmıcam diye bir karar almıyorum.. Keşke temelli bir karar almasanda arada bir uğrasan diyorum.. Tabi karar yine senin kararındır saygı duyarım.. Sende mutlu kal.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Yazdıklarını pek anlayamadım doğrusu sevgili Taurus, Bence açık olunsa çok daha iyi olurdu. Sizlerin var ettiği (!) biz ateistler, çok açık oluyoruz. Gitme sorumluluğunu bizler taşımak istemeyiz. Bizim için bilgili, iyi bir tartışmacısın. "Bilimselci,Dipnot,Yam yam ve Gece Kuşu arkadaşlarım gerek kültürleri ile gerekse diğer konulardaki görüşleriyle sevgimi ve saygımı kazandılar." Bu görüşün için teşekkür ediyorum. Sende çok iyisin. Ayrıca da ve iltifatından belliki bizim için gitmiyorsun. "İnanç farklılığıda önemli değil" dediğine göre, diğer ateist arkadaşlarımı da kastetmiyorsun. Kaldıkı onlar da bizlerden her açıdan daha değerli insanlar. Bu yüzden geriyede pek bir şey kalmıyor doğrusu. Bence bu durumda sana düşen görev tekrar geri dönmek olacak. Bir iki istisna hariç gayet olgunca tartışmalar oluyor. Olgunca olmayanları da admin hallediyor sağolsun. Geri dönmenle gitmen çok çabuk oldu. Bence tekrar ve son olarak dönmende yarar var. Bizler, seninle iyi arkadaşız. Selamlar.. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Sn.Taurusmutis Tabiki gitmek istemek,dini konularda yazmak istememek en doğal hakkınız burdaki arkadaşlarımın içinde en zorlanarak yazanlardan biri de benim.Mod kontrolünde yazıyorum.Yazdıklarım anında çıkmadığı için nefret ediyorum.Yazmak istemiyorum ama birşey beni yaz diye dürtüyor.İnsanların gözünü açmaya yardımcı ol boş dogmalarla oyalanmasınlar gerçeği görsünler. Siz ateistleri var eden bizleriz.Yazdıklarınıza,sorularınıza cevap yazarak varlığınızı sürdürmenizi sağlıyoruz dini konularda.Sakın yanlış anlamayın,dini fikir ayrılığımız dışında çoğunuzla bir poblemim yok ve aslında dini fikir ayrılığı da bir problem olarak adlandırılmamalı. Şimdi şu yazdığınız paragraf; Aslına bakarsanız soru konusunda haklısın,ancak soruları soran,bilime karşı olan sizlersiniz bizler burada sizlerin garip sorularını ilmi ışık altında aydınlatmaya çalışıyoruz.Ateist diyerek dudak büktüğünüz kişilerin %90 ı diyelim aslında belki dahada fazla olabilir ama abartmayalım.İlahiyat mezunu bir insandan daha fazla bilgilidir,bilgisi yoksada çoğaltıp bilmediğini öğrenmek zorundadır.İşte forumlar bu tip konuların öğrenilmesinde ve anlatılmasında kültür yuvası görevini üstlenir. Dini forumu terk etmek demekte bu bilgiden mahrum kalmak demektir Sn.Taurusmutis Kim bilir belkide böylesi iyidir.Ancak şunu unutmayınki erken havlu attınız.Saygılar sevgiler başarılar. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Sevgili arkadaşlar; Son olarak;Karşılıklı yazışmalarımız da,sizden bişeyler öğrendim ümit ederim ben de sizlere bişeyler aktardım.Bunun için tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.Arkadaşlığımızın devam etmesini diliyorum.Ben forum da başka başlıklar altında yine olacağım,gelirseniz görüşürüz.. Yazdığından anladığım kadarıyla yazmayacağını belirtiyorsun... Yanlız yazmasanda bölüme girip okuyacak olman ve (okuduklarının arasında yanıtlaman yada açılmasına gerek duyduğun noktalarda ) sesiz kalmak konusunda kendini böylesine bağlayıcı bir yaklaşımla sınırlamış olman üzerinde nasıl bir etki yaratacak düşünmek bile istemiyorum... Herhalde yaşayacak ve denemiş olacaksın ama olumlu sonuçlar yaratmayacağınıda bilmen gerekiyor... Belkide bu şekilde kafaca rahat huzurlu olacağını düşünüyor olabilirsin...Belkide kendi açından haklı da olabilirsin...Ama ne olursa olsun özgürce düşünmek,ve bu görüş ve düşüncelerini gerçek yaşamda konuşabilmek,sanalda ise yaza bilmek asla vazgeçilmemesi, ne olursa olsun bu hakkımızın sonuna kadar savunulması gereken elimizdeki en önemli değerlerden biri ve sosyal ,çağdaş bir insanın göstermesi gereken bir duruş olduğunu düşünüyorum... seni böylesine kıran bir yaklaşımın ne olduğunu tahmin edebiliyorum...Aslında kırılganlığın yerine onun bu davranışının nedeninin onunda kırgılıkları olduğunu ve bu durumunun onda ( bir kaç aydır çevresinde ona değer veren insanları kırarak ) tepki göstermesine neden olduğunu gözlemlemiş olsaydın ...Sanırım kendini geri çekmek gibi bir karar almazdın... *** Burada var olma nedenlerimden birisi elbetteki senin ve diğer tüm forumdaşlarımın var olmaları...Ancak ne senin inancın ve senden farklı olduğum için eleştirilerimin olması benim var oluş ve yaratılış nedenim olamaz...Bence o cümlende belkide içinde bulunduğun ruh halin nedeniyle amacını aşmışsın...O nedenle o cümleni önemsemiyorum... Ayrıca bende yam yamın belirttiği gibi "(Benim ve birkaç arkadaşım hakkında söylediğin olumlu düşüncelerin için ayrıca teşekkürler)imi gönderiyorum... Birbirimize gerçekten değer verdiysek, önemsediysek,insani değerlerimiz ve duygularımızla kabullendiysek zaten uzaklarda kalamayıp, bu yerde ve bir yerlerde yine bulaşacağımıza eminim... O nedenle bu gibi durumlarda gitme kal gibi benim için anlam ifade etmeyecek yaklaşımlarda bulunmak istemiyorum... İfade etmeye çalıştığın iyi niyetli duygularının karşılıksız olmadığını belirtmek istiyor... Sevgi ve selamlarımı yolluyorum... *tna Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Taurusmutis, in yazılarını okumuştum. Taurusmutis gibi bu forumdaki dindar arkadaşların hepsinin yaklaşımlarını takdir ediyorum. Xlark tades, shatin, azadi... Bu arkadaşlar din kousunda fikirlerini savunmak adına amansız bir mücadeleye girseler de sonuçta her insanın fikirlerinin farklı olabileceği ve her insanı olduğu gibi kabul etmek gerektiği gerçeğini bilen arkadaşlar (emre 1974 hariç). Hepinize teşekkür ediyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.