Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bakanlardan cezaevlerine gönderilmesi için kitap kampanyası çağrısı


Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

rssImage-5a8dc0599e18fd2d0ffe626b4e2a1093.jpeg

Bakanlardan cezaevlerine gönderilmesi için kitap kampanyası çağrısı kapak_120459.jpg

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında ‘Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kitap okuyan kişilere 'İyi Hal Uygulamaları' kapsamında olumlu puan verildiğini belirterek, vatandaşlara kitap bağış kampanyasına destek olmaları çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında ‘Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

57’nci Kütüphane Haftası’nı kutlayarak sözlerine başlayan Bakan Gül, Ceza İnfaz Kurumları’ndaki eğitim ve iyileştirme çalışmaların, hükümlüleri yeniden aile ve topluma kazandırılması adına çok önemli bir süreç olduğunu söyledi. Bakan Gül, “Bir suç karşısında verilen cezanın temel amacı bir daha o cezanın bir daha işlenmemesi ve suç işleyen kişinin topluma tekrar kazandırılmasıdır. Bu cezaevinde bir süre yatmayla değil eğitim faaliyetleriyle, kültür faaliyetleriyle ve orada yapılacak rehabilitasyon çalışmalarıyla esasen bu cezalandırma işleminin tamamlanması esastır” dedi.

255 BİN KİTAP ÖDÜNÇ ALINDI

Bakan Gül, 24 Ekim 2019 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla cezaevindeki hükümlülerin kitaba erişim konusunda iş birliği protokolü imzalandığını hatırlatarak, 17 milyon yayına hükümlülerin erişebildiğini ve o tarihten itibaren ise 255 bin kitabın hüküm ve tutuklular tarafından ödünç alındığını söyledi.

Kampüs Ceza İnfaz Kurumları’nda hükümlü ve tutukluların süreli ve süresiz yayına erişebilmesi adına kütüphane kurulması için protokol imzalandığını belirten Bakan Gül, Silivri, Sincan, Maltepe, İzmir, Elazığ, Diyarbakır, Tarsus, Diyarbakır, Kocaeli , Hatay, Afyonkarahisar ve Van Ceza İnfaz Kurumu yerleşkelerinde halk kütüphanesi kurulacağını ifade etti.

"OLUMLU PUAN VERİLYOR"

Ocak 2021 tarihinden itibaren İyi Hal Uygulamaları kapsamında puan kriterleri belirlendiğini hatırlatan Bakan Gül, “Kitap okuyan kişilere olumlu puan verilmekte, iyi hal incelenirken kriterler incelenirken kitap okuma eklenmiştir” diye konuştu.

Bakan Gül ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütülecek kitap bağış kampanyasına için vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Hüküm ve tutuklulara destek olabilmek, topluma entegresini sağlayabilmek adına bu sosyal sorumluluk projesine hepinizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ise normalleşme süreciyle birlikte daha fazla kitap ihtiyacı doğacağını ifade ederek, “Özellikle kampüs şeklindeki oluşturulmuş cezaevi yerleşkelerinde hem tutuklu, hükümlü, cezaevi çalışanları ve lojmanlarda kalan aileler olarak baktığımız zaman orta büyükle ilçe ölçeğinden bahsediyoruz. Bunların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yeni bir protokol yapma gereği duyuldu. Hem Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğümüz hem Cezaevi Genel Müdürlükleri ortak bir çalışma gerçekleştirerek kampüs tipi dediğimiz ceza evlerinde kütüphaneler oluşturulmasında karar verildi. İlk etapta Ankara-Sincan ve Kayseri-Bünyan cezaevlerinde kütüphaneler oluşturulmaya başlandı” şeklinde konuştu.

Bu sayede tutuklu ve hükümlülerin son yayınlara hızlı bir erişim sağlanacağını bildiren Bakan Ersoy, bu bağlamda çok büyük bir ihtiyacın karşılanacağını kaydetti.

İHA

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.