Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 23 Mart , 2021 Admin Gönderi tarihi: 23 Mart , 2021 Google yakında Android'in yerini alabilecek gizemli işletim sisteminin ilk beta sürümünü yayınlayabilir Google, son birkaç yıldır Fuchsia adlı gizemli yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Fuchsia, bu süre zarfında çeşitli sızıntılarda ortaya çıktı ve potansiyel olarak bize Google'ın Android'den sonraki geleceği hakkında fikir veriyor. Fuchsia, hem Android hem de Chrome OS'nin yanı sıra internete bağlı cihazlar için diğer işletim sistemi sürümlerinin yerini alabilir. Google nihayet birkaç yıl önce proje hakkında fazla ayrıntıya girmeden Fuchsia'nın varlığını doğruladı. Fuchsia'nın ne zaman piyasaya sürüleceği ve Android'in yerini alıp almayacağı hala belirsiz olsa da, Google'ın Fuchsia'yı doğru bir şekilde tanıtacağı noktaya yaklaştığı kesin. Şirketin en yeni hamleleri, Google'ın büyük bir dönüm noktasına yaklaştığını gösteriyor ve geliştiricilere ilk kez Fuchsia'ya erişim sunuyor. Android, dünyanın en popüler akıllı telefon işletim sistemidir. Chrome OS, özellikle salgının ilk yılında, son zamanlarda popülerliğini artırdı. Google'ın mevcut bilgi işlem dünyasına hükmetmek için mutlaka başka bir işletim sistemine ihtiyacı olmayacak. Ancak Fuchsia, Google'a gelecekteki tüm cihazlarına güç verebilecek tek bir işletim sistemi vererek birkaç sorunu çözecektir. Basitçe söylemek gerekirse, iOS Mac bilgisayarlarda da çalışabilseydi, Fuchsia kulağa tıpkı Apple'ın iOS'u gibi geliyor. Şu anda, iOS sürümleri iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV ve hatta HomePod hoparlörler dahil olmak üzere birçok cihaza güç veriyor. Ancak Google'ın sürümü, Apple'ın tescilli bir şeyler yapma yönteminden ziyade, tıpkı Android gibi, açık kaynaklı bir proje olacaktır. Böylece Fuchsia, iOS ve Android'in en iyi bölümlerini alacak ve Google'ın, kullanıcı arayüzünden bağımsız olarak her şeyde çalışan bir işletim sistemi geliştirmesine izin verecek. Fuchsia, önceki söylentiler doğruysa telefonları, bilgisayarları ve akıllı hoparlörleri çalıştırabilir. İşletim sistemi, tıpkı Apple'ın işletim sistemlerinde yaptığı gibi Google'ın güncelleme sürümlerini kontrol etmesine izin verecek ve artırılmış güvenlik ve gizlilik özellikleri sunabilecektir. Hepsinden iyisi, Fuchsia mevcut tüm Android uygulamalarını orada çalıştırmaya devam edecek, böylece Android'den Fuchsia'ya geçiş sorunsuz olacaktı. Geliştiriciler ayrıca Android uygulamalarını, Fuchsia dahil her şeyde çalışan uygulamalara kolayca geçirebilecekler. Google bu aracı zaten dağıttı - adı Flutter ve Fuchsia, Flutter'ı destekliyor. Bu bizi 9to5Google’ın yeni keşfine götürüyor. Blog, Google'ın bir Fuchsia geliştirici önizlemesinin ilk sürümüne yaklaştığını gösteren kanıtlar buldu. Google, Ocak ayının sonunda Fuchsia geliştirmede yeni bir dönüm noktasına ulaştı ve şubeyi "sürümler / F1" olarak adlandırdı. Bundan altı hafta sonra, bir “sürümler / F2” dalı ortaya çıktı. F3'e referanslar, Fuchsia hata takipçisinde zaten bulundu. 9to5Google, yazılım sürümleri söz konusu olduğunda Google'ın geçmişte bir şeyler yapma yöntemine bakarak, "Google'ın Fuchsia İşletim Sistemi, ilk uygun sürümüne somut bir şekilde yaklaşıyor ve bundan sonra potansiyel olarak düzenli bir kilometre taşı sürüm programı ile yaklaşıyor" diyor. Fuchsia'nın ilk geliştirici yapısının ne zaman piyasaya sürüleceğini bilmiyoruz, ancak I / O 2021 hızla yaklaşıyor. Google'ın bu yıl bir geliştirici etkinliği düzenleyip düzenlemeyeceği belli değil, ancak Fuchsia hakkında konuşmak için Google I / O'dan daha iyi bir yer yok. İlk Fuchsia geliştirici önizlemesi bu yıl başlatılsa bile, bu, geliştirici olmayanların gerçekten deneyebileceği türden bir işletim sistemi olması olası değildir. Bu, desteklenen herhangi bir Pixel'e yüklenebilen beta yazılımı içeren en yeni Android sürümü değildir. Bu tür bir Fuchsia sürümünden birkaç yıl uzakta olabiliriz. Oraya ulaşmak için, geliştiricilerin kurcalayabilecekleri bu barebone F1 sürümü, başlangıç için ilk yer olacak. Kaynak: BGR Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.