Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim Bu Takviye İlacının Kilonuzu Kontrol Etmenize Yardımcı Olabileceğini Söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilim Bu Takviye İlacının Kilonuzu Kontrol Etmenize Yardımcı Olabileceğini Söyledi

Selenyum, toprakta ve suda doğal olarak bulunan bir mineraldir ve insan vücudunun koronavirüs savunmasını güçlendirmesine yardımcı olma konusundaki potansiyel rolü nedeniyle bilim camiasında son zamanlarda ilgi görmüştür. Nutrition dergisinde geçen ay yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, bilim adamları selenyum eksikliğinin gerçekten de COVID-19'a yakalanan insanlar arasında "sağlıklı kontrollere" kıyasla ortak bir faktör olduğunu gözlemlediler.

BB1erQVK.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dahası, Çinli bilim adamları son zamanlarda yeni bir çalışmada, ülkedeki tek bir eyalette son derece düşük enfeksiyon oranları görülmesinin olası bir nedeninin (100.000 kişi başına yalnızca altı COVID-19 vakası) eyaletin aynı zamanda dünyanın en zengin rezervine ev sahipliği yapması olduğunu öne sürdüler. selenyum ve "insan selenyum seviyeleri COVID-19'daki antioksidan, antienflamatuvar ve bağışıklık etkilerine katkıda bulunabilir." (Selenyum seviyeleri, sakinler arasında görünüşe göre o kadar yüksektir ki, çoğu saç dökülmesini içeren yan etkiler yaşar.)

Selenyum ve koronavirüs arasındaki bağlantı ne olursa olsun, selenyum ile kilonuza, metabolizmanıza (tiroidinizin düzgün çalışmasına yardımcı olur, metabolizmanızı düzenleyen bez), kanser savunmanıza ve genel sağlığınıza bağlayan pek çok kanıt vardır.

Molecules dergisinde 2013 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, "Selenosistein olarak selenyumun bulunduğu selenoproteinler, antioksidan savunma ve tiroid hormonlarının oluşumu gibi birçok vücut fonksiyonunda önemli bir rol oynuyor" diyor. "Bazı selenoprotein metabolitleri kanserin önlenmesinde rol oynar. Bağışıklık sisteminde selenyum, yardımcı T hücrelerinin, sitotoksik T hücrelerinin ve Doğal Öldürücü (NK) hücrelerin antikor oluşumunu ve aktivitesini uyarır."

Mayo Clinic'e göre selenyum büyük ölçüde "deniz ürünlerinde, karaciğerde, yağsız kırmızı ette ve selenyum yönünden zengin toprakta yetişen tahıllarda" bulunur. Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), selenyum açısından zengin yiyeceklerin istiridye, pisi balığı, sarı yüzgeçli orkinos, yumurta, Brezilya fıstığı, sardalya, ayçiçeği tohumu, tavuk göğsü ve shiitake mantarlarını içerdiğini söylüyor. Selenyum için Önerilen Besin Ödeneği 14 yaşın üzerindeki herkes için günde 55 mcg'dir. NIH, "Selenyum eksikliği Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da çok nadirdir" diyor.

Yine de, selenyum eksikliğinden kaynaklanan yan etkiler, kas güçsüzlüğünden yorgunluğa, saç dökülmesinden zihin bulanıklığına, kısırlıktan (her iki cinste) tam güçte olmayan bir bağışıklık sistemine kadar uzanır. Araştırmalar, yeterli selenyum almanın hamile kadınlar için önemli olduğunu gösteriyor.

Yeterince selenyum almadığınızdan korkuyorsanız - ve kilo alıyor olabilirsiniz - bir tıp uzmanından yardım almalısınız. Ancak bilim, bir selenyum takviyesi düşünmek isteyebileceğinizi gösteriyor. International Journal of Endocrinology'de yayınlanan 37 fazla kilolu veya obez insan üzerinde yapılan bir 2020 çalışmasına göre, katı bir diyetle birlikte bir selenyum takviyesi (240 mcg) alan katılımcılar, sadece katı diyete katılanlara göre genel olarak daha fazla kilo verdiler. Diğer çalışmalar, bir selenyum takviyesi almanın tiroid fonksiyonlarını iyileştirmek isteyen insanlara yardımcı olduğunu göstermiştir.

Healthline'daki arkadaşlar, günlük selenyum dozu için "güvenli üst sınır" günlük 400 mcg olduğunu söylüyor. 2021 için en çok tavsiye edilen selenyum takviyeleri arasında Bluebonnet Selenium, Klaire Labs Seleno Met, Pure Encapsulations Selenomethionine ve NOW Foods Selenium bulunmaktadır.

Daha fazla sağlık haberi için eyleme geçebilirsiniz, The One Vitamin Doktorlarının Herkesi Hemen Hemen Almaya Çağırdığından emin olun.

Kaynak: EatThis, NotThat

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.