Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Her Bütçe ve Pilot için En İyi Dronlar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Her Bütçe ve Pilot için En İyi Dronlar

BB1ed8Ch.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bir dronun yapabileceklerinin özü, size perspektif kazandırmaktır - yani dünyayı tamamen farklı bir açıdan görmek, videoya çekmek ve fotoğraflamak. Ve bu sadece bugün daha doğrudur çünkü kamera teknolojisi ve aviyonik - gevşek bir şekilde, bir dronun uçmasını ve bir uzaktan kumandanın bu helikopterle temas halinde kalmasını sağlayan şey - şaşırtıcı bir hızla ileriye sıçradı.

En iyi drone'ların çoğu, yan rüzgarda son derece stabildir, siz millerce uzağa uçmadıkça bir denetleyiciyle olan bağlantısını kaybetme olasılığı düşüktür ve - yerleşik GPS sayesinde - başlatıldıkları yere geri döner ve bu bağlantı koparsa kendileri iner. Menzil de sıçradı. Onları 15 mil uzaklığa kadar bir yolda uçurabilirsiniz (bununla birlikte, aşağıda bu konuda önemli bir ince baskı öğesi vardır) ve seçtiğimiz birkaç video 4K ve birkaçını bile 8K çözünürlükte çekmeyi seçtik. Birçoğu, 1000 $ artı DSLR'lerin hareketsiz görüntü kalitesine sahiptir. Ve tüm bunların ötesinde, yakınlığı algılayan teknoloji, kazara ağaçlara ve diğer nesnelere çarparak inişe neden olabilecek tehlikelerin çoğuna karşı tampon görevi görür. Değişmeyen bir şey var: Ne kadar çok harcarsanız, o kadar fazla özellik, stabilite, şarj başına uçuş süresi ve alacağınız menzil.

En iyi drone'lara ilişkin incelemelerimiz ve satın alma sürecinde gezinme tavsiyeleri için okumaya devam edin.

Nelere Dikkat Edilmeli

İyi ya da kötü, tüketici düzeyinde insansız hava araçları söz konusu olduğunda diğerlerinden oldukça uzakta duran bir şirket var: DJI. İster uygun fiyatlı bir şey için alışveriş yapıyor olun, ister üst düzey bir model için alışveriş yapıyor olun, bu doğrudur. Ancak Skydio ve Autel gibi rakipler de kendi harika teklifleriyle geliyor, bu yüzden birçok seçenek var.

Kişisel bir drone satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmektir - kullanma olasılığınız en yüksek olanı. Pahalı, üst düzey bir model, profesyonel düzeyde video için harika olabilir, ancak seyahatlerde kolayca yanınızda getirebileceğiniz daha uygun fiyatlı, taşınabilir bir drone kadar bundan yararlanamayabilirsiniz. Diğer taraftan, düzenli olarak uzun uçuşlar yapıyorsanız veya daha zor koşullarda pilotaj yapıyorsanız, yetenekleri çok sınırlı olan bir drone istemezsiniz.

Profesyonel düzeyde video çekmek istemeyen çoğu ortalama kullanıcı için bu, 400 ila 1.500 dolar arasında bir yerde bir drone anlamına gelir. Çoğunun mahallede 30 dakikalık bir uçuş süresi vardır, bu nedenle pilinizin kuruması konusunda sürekli endişelenmezsiniz ve en az birkaç mil (bazıları daha fazla) menzile girebilirler. Bu fiyatı (ve ötesini) aştıkça, daha gelişmiş uçuş yetenekleri ve daha iyi kameralar elde edeceksiniz. Daha pahalı dronlar genellikle daha büyüktür, bu da türbülansta daha istikrarlı uçma ve daha büyük ve daha iyi kameralar taşıma yeteneği anlamına gelebilir.

Yönetmelikler

Ucuz bir drone bile oyuncak değil ciddi bir araçtır ve uçarken tüm yerel düzenlemelere uyduğunuzdan emin olmak istersiniz. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da, dronunuzu belirli bir ağırlığın üzerindeyse (her iki ülkede de 250 gram veya 8,8 ons) nominal bir ücret karşılığında kaydettirmekle başlar. Diğer yönergeler de her iki ülkede de benzerdir ve aşağıdakileri içerir:

. Her zaman drone'nuzu görüş alanınızda tutun.
. Acil duruma yakın müdahale çabaları dahil olmak üzere havalimanlarının veya diğer kısıtlı alanların yakınında uçmamak.
. 400 fitin üzerinde uçmuyor.
. İnsanların veya hareketli araçların üzerinden uçmamak.
. Uyuşturucu veya alkolün etkisi altındayken dronunuzu çalıştırmamak.
. Kuralları ihlal ettiğiniz için ağır para cezaları olabilir, bu nedenle bunlara aşina olmak isteyeceksiniz. ABD ve Kanada için tüm yönergeleri sırasıyla FAA ve Transport Canada'dan bulabilirsiniz ve PCMag ayrıca drone ile uçuşun temelleri hakkında iyi bir genel bakışa sahiptir.

Nasıl Seçtik

En iyi drone'ları seçmek için kendi önceki bilgilerimize ve kapsamımıza güveniyorduk. İlk drone'umu, DJI 2014'te Phantom 2'yi piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra aldım. O zamandan beri, artık var olmayan veya 3-D Robotics gibi başka şekillerde var olan birçok markanın birçok modelini uçurdum. İlk ilgim - ve hala birincil ilgi alanım - hava fotoğrafçılığıydı. Serbest gazeteciliğini bazen hareketsiz ve videoyla destekleyen hevesli bir tetikçi olarak, farklı bir bakış açısına sahip olmak, profesyonel çalışma için dünyayı nasıl yakaladığımı değiştirdi.

Yılda binlerce saatlerini ellerine geçirebilecekleri her insansız hava aracını uçurmak ve test etmek için harcadıkları için seçim sürecine yardımcı olması için birkaç profesyonel de işe aldık. Matt Sloane, "Sırada ne olacağını bilmek gerçekten işimin bir parçası" diyor ve ekliyor: Atlanta'daki Skyfire Consulting CEO'su. Sloane, şirketini yedi yıl önce itfaiyecilerin ve acil durum operasyonlarının dronları "duruma daha fazla göz atma" aracı olarak kullanmalarına yardımcı olmak için kurdu. Sloane, örneğin çoğu SWAT ekibinin bir subay yerine bir insansız hava aracını mutlu bir şekilde (ve akıllıca) riske atacağını ve Sloane'un yalnızca ticari drone lisansına sahip olmadığını, aynı zamanda insanlı uçakları uçurmak için ticari lisansına da sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca Billy Kyle’ın bilgisinden yararlandık. Kyle, Philadelphia'nın dışındaki Atmos Hava hizmetlerinin kurucusu, çoğunlukla inşaat sahalarında dikkatlice uçmayı, çiftçiler ve emlak firmaları için hava haritalaması yapmayı gerektirdiğini söylediği profesyonel bir araştırma şirketi. Kyle ayrıca dronları inceliyor ve eğitici videolar aracılığıyla hızlı rehberlik sunuyor ve Youtube'da yaklaşık 100.000 takipçisi var.

Kaynak: POPULAR MECHANICS

  • Beğen 1
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.