Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bunlar gizlilik için en iyi web tarayıcılarıdır


Önerilen İletiler

  • Admin

Bunlar gizlilik için en iyi web tarayıcılarıdır

Çoğu web tarayıcısı, yerel arama sonuçlarını sunmak için coğrafi konumunuza IP adresiniz aracılığıyla erişir. Tarayıcınız, cihazınızın yerleşik kamerasını ve mikrofonunu kullanma iznine de sahip olabilir. Kesinlikle kullanışlıdır, ancak büyük bir güvenlik riski taşır.

BB1a1hlb.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Tarayıcı tanımlama bilgileri, uzantılar ve yazılım hataları, internet bağlantı hızınızı yavaşlatarak bir taramaya neden olabilir. Chrome, Firefox, Safari ve Edge'i hızlandırmak için bu kanıtlanmış püf noktalarını kullanın.

Tarayıcı, web'e ve sizden yararlanmak isteyen siber suçlulara açılan kapınızdır. Daha gizlilik odaklı bir tarayıcıya geçmeye veya sizin listenizin benim listemi oluşturup oluşturmadığına bakmaya hazırsanız, okumaya devam edin.

Gizlilik için en iyi genel tarayıcı: Brave

İnternette sizi takip eden izleyicilerden, reklamlardan ve veriye aç kod parçalarından bıktıysanız, Brave sizin için tarayıcıdır. Brave’in sunucuları göz atma verilerinizi görmez veya depolamaz, bu nedenle siz silene kadar gizli kalır. Bu, bilgilerinizin asla paketlenmediği ve reklamverenlere satılmadığı anlamına gelir.

Tarayıcının varsayılan ayarları, kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve kötü amaçlı reklamcılık gibi zararlı gereksiz dosyaları ve bilgisayarınıza zarar verebilecek eklentileri engeller.

Reklamlar ve izleyiciler varsayılan olarak engellenir. Brave, tüm durduğu için Chrome'dan üç kat daha hızlı olduğunu ve büyük siteleri rakiplerinden altı kat daha hızlı yüklediğini söylüyor.

Brave'i kullanmak ücretsizdir, ancak en çok ziyaret ettiğiniz sitelere geri vermek için Cesur Ödülleri açabilirsiniz. Etkinleştirildiğinde, "gizliliğe saygılı" reklamlar, gördüğünüz içeriği desteklemek için gösterilecektir. Göz atma geçmişiniz gizli kalır.

Peki ya kullanıcı deneyimi? Google Chrome'a güç veren Chromium kaynak kodu üzerinde çalışır, bu yüzden muhtemelen tanıdık gelecektir.

DuckDuckGo: Arama motoru, kullanıcılar gizlilik aradıkça 2020'de trafiğini% 62 artırdı

Özelleştirilebilir gizlilik için en iyi tarayıcı: Firefox

Mozilla’nın Firefox’u kendisini “sizi satmayan” hızlı bir tarayıcı olarak tanımlıyor. Burada bir tema mı tespit ediyorsunuz? Firefox çok az veri toplar ve indirmek için e-posta adresinizi vermenize bile gerek yoktur.

Ayrıca varsayılan olarak izleyicileri engeller, böylece değiştirecek herhangi bir ayarınız olmaz.

Özelleştirme özellikleri Firefox'u öne çıkarır. "Katı" veya "Standart" gibi küresel koruma seviyelerini kullanabilir veya özel yola gidebilirsiniz. İstediğiniz deneyimi elde etmek için tam olarak hangi izleyicilerin ve komut dosyalarının Firefox'u engellediğini seçebilirsiniz.

Gizlilik söz konusu olduğunda, birçok özelliği vardır: yerleşik bir şifre yöneticisi, ihlal edilen web sitesi uyarıları, Gizli Tarama modu ve güvenli form otomatik doldurma.

Firefox, tüm cihazlarınız arasında senkronizasyonu kolaylaştırmak için Windows, Mac ve Linux ve akıllı telefonlarla uyumludur. Buraya tıklayarak bilgisayarınızda bir test sürüşü yapmak için Firefox'u alın. Veya Apple veya Android için indirmek için tıklayın.

Maksimum güvenlik için en iyi tarayıcı: Tor

Süper güvenlik odaklıysanız, muhtemelen zaten bir sanal özel ağ veya VPN kullanıyorsunuzdur. Daha fazla anonimlik mi istiyorsunuz? Tor'a dönün. Bu isim "The Onion Router" ın kısaltması olarak başladı ve bilgisayar meraklısı çevreler arasında popüler.

Tor, siz hedefinize ulaşmadan önce bağlantınızı dünyanın dört bir yanındaki birden çok sunucu üzerinden çalıştırır. Verileriniz her "düğüm" arasında şifrelenir ve koruma katmanları, dolayısıyla soğan logosu eklenir.

Tor, çevrimiçi yasa dışı faaliyetler için kullanılmıştır, ancak yazılımın kendisi tamamen yasaldır ve herhangi bir sorun teşkil etmemelidir. Genellikle Karanlık Web'e giden yoldur. Nasıl erişeceğinizi ve ne bulacağınızı okuyabilirsiniz.

Tor, Firefox tarayıcısının değiştirilmiş bir sürümünde çalışır. Tor'u buradan indirebilirsiniz.

Mac'te gizlilik için en iyi tarayıcı: Safari

Birçok kişi, bilgisayarlarıyla birlikte gelen tarayıcıyı kolaylık sağlamak için kullanır. Bir Mac'iniz varsa, bu iyi bir şeydir. Safari, takip edilme endişesi duymadan en çok kullandığınız sitelerin keyfini çıkarmanızı sağlayan siteler arası takibi engeller.

Safari, kötü amaçlı web sitelerini engelleyen ve sizi kötü amaçlı yazılımlardan ve kimlik avı dolandırıcılıklarından koruyan varsayılan arama tarayıcısı olarak Google'ı kullanır. Pop-up'ları da engeller.

Safari’nin yerleşik parola yöneticisi (Anahtar Zinciri), kaydettiğiniz bir sitenin bir veri ihlaline karışıp karışmadığını bilmenizi sağlar ve parolanızı değiştirmenize yardımcı olur. Safari'yi buradan, doğrudan Apple'dan indirin.

Alternatif seçenek: Microsoft Edge

Microsoft, Internet Explorer'a çok uzun zamandır söz verdi ve yeni Edge, birçok yerleşik gizlilik özelliğine sahip sağlam bir tarayıcı. Aynı zamanda Chromium üzerinde çalışıyor ve Google Chrome'a çok benziyor.

Edge, izleyicilerden koruma sağlar ve reklam sağlayıcıların etkinliğinizi izlemesini ve hakkınızda daha fazla şey öğrenmesini engeller.

Üç ayardan tercih ettiğiniz kısıtlama düzeyini seçin ve duruma göre hangi sitelerin engellenip engellenmeyeceğine karar verebilirsiniz. Edge'in belirli bir site için neyi engellediğini bilmek ister misiniz? URL'nin solundaki kilit simgesini tıklayın, ardından bir liste için İzleyiciler'i tıklayın.

Edge’in yerleşik Password Monitor, güvenliği ihlal edilmiş bir web sitesini ziyaret ettiğinizde sizi uyarır ve parolanızı daha güçlü bir parolayla değiştirmenizi ister. Kendinize ait bir şifre oluşturabilir veya önerilen bir şifre kullanabilirsiniz.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.