Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Sessiz, Tamamen Elektrikli Hava Taksisinin İlk Kez Uçuşunu İzleyin


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Sessiz, Tamamen Elektrikli Hava Taksisinin İlk Kez Uçuşunu İzleyin

Demonun ötesinde, California havacılık girişimi Joby, büyük bir yatırımcı ile birleştiğini ve FAA sertifikasyonuna doğru adım attığını duyurarak iyi bir Şubat geçirdi.

Joby Aviation, YouTube'da hava taksi eVTOL prototipinin havalanma, yatay uçuşa geçiş ve iniş için dönüş kabiliyetini gösteren bir video yayınladı. Kaliforniya merkezli şirket, 10 yıllık prototipini 2024'te bir hava taksisi olarak sertifikalandırma ve uçurma konusundaki ilerlemesi konusunda nispeten sessizdi, ancak Şubat, şirketin geleceğiyle ilgili flaş haberlerle doluydu.

İlk olarak şirket, ABD hükümetinin eVTOL geliştirmeyi hızlandırmayı amaçlayan Agility Prime programının bir parçası olarak gelir elde etmeye başladı. Ayrıca Federal Havacılık İdaresi ile sivil ticari operasyonlar için G-1 sertifikasını tamamlamayı kabul ettiğini açıkladı.

Geçen yıl da şirket için kritikti. Toyota'nın 450.000 metrekarelik bir fabrikanın tasarımına ve üretim sürecinin geliştirilmesine yardımcı olacağının duyurulmasıyla 2020 yılında Toyota Motor Corp.'tan 400 milyon dolarlık mali destek aldı. 2020'de Joby, Uber'in havadan yolculuk paylaşımı pazarına odaklanan bir bölümü olan Uber Elevate'i de satın aldı. Şirket ayrıca, geçen yılın sonunda ABD Hava Kuvvetlerinin bir eVTOL için ilk uçuşa elverişlilik onayını aldı.

4-Joby.jpg

JoeBen Bevirt, kurucusu JoeBen Bevirt, "10 yıllık mühendislik ve 1.000'den fazla test uçuşu ile, şimdi bu yeni sektörün potansiyelini göstermede kilit bir rol oynadığımız için heyecanlıyız ve ABD Hükümeti'ne ön sıradan bir koltuk veriyoruz," ve Joby CEO'su, sertifikayı açıklayan bir açıklamada söyledi.

Prototipin ikinci videosunda, Bevirt'in ön planda net bir şekilde konuşması duyuluyor ve prototipin sessizliğini gösteriyor. Mevcut pil teknolojisini kullanarak beş kişiyi 150 mil mesafeye 200 mil / saate kadar hızlarda taşımak için tasarlanmıştır. Prototip, seyri için dikey kaldırma ve yatay kanatlar elde etmek için altı büyük eğimli rotora sahiptir.

Joby için en önemli haber, Reinvent Technology Partners ile birleşerek 6,6 milyar dolarlık birleşik öz sermaye değeri ve 1,6 milyar dolarlık tahmini brüt gelir elde etmesiydi. Anlaşma, Joby’nin yönetim kurulu başkanı rolünü üstlenecek LinkedIn'in kurucu ortağı Reid Hoffman ve Zynga'nın kurucusu Mark Pincus'u içeriyordu. Joby ayrıca New York Borsasında listeleneceğini duyurdu. Yapılan bir açıklamada, altyapı geliştirme için 910 milyon dolarlık tamamen taahhüt edilmiş fonu olduğu belirtildi.

3.-Joby-4.png

Bevirt, “İşlem, önümüzdeki on yıla bakmamızı sağlıyor ve vizyonumuzu hayata geçirmek için ihtiyacımız olan kaynakları sağlıyor” dedi.

Kaynak: RRI Live

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.