Zıplanacak içerik

Gelen kutusunu sıfırlamanıza yardımcı olabilecek 7 gizli Gmail özelliği

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Gelen kutusunu sıfırlamanıza yardımcı olabilecek 7 gizli Gmail özelliği

Gmail'i günlük olarak bir bilgisayarda iş veya kişisel kullanım için kullanıyorsanız - veya benimle aynı anda her ikisini birden - Google'ın e-posta istemcisinden en iyi şekilde yararlanıyor musunuz? Gmail, Gmail gelen kutunuza gelen ve giden sürekli ileti akışını daha iyi yönetmenize yardımcı olabilecek bir dizi özelliğe sahiptir.

BB16RlG1.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sizi Gmail profesyoneli olma yolunda ilerletmek için en önemli yedi ipucumu sıraladım. Zaten hepsini kullanıyorsanız, tebrikler. Değilse, tüm paket değilse en az bir veya ikisini rutininize dahil etmeyi deneyin. Uzun vadede kendinize teşekkür edeceksiniz.

1. Can sıkıcı derecede gürültülü e-posta dizilerinin sesini kapatın

Bir grup e-posta dizisine takılmak, bir dizüstü bilgisayarda telefonunuzdaki bir grup metni kadar can sıkıcı olabilir. İş günü boyunca, özellikle evden çalışıyorsanız, yeni yanıtlar geldiğinde size sürekli olarak gelen kutunuzun üst kısmında bir grup e-postası görmeniz gerekmeyecek kadar dikkatinizi dağıtacak şeyler var.

Aktif bir grup e-postanız varsa ve artık ileri-geri konuşmayı takip etmek istemiyorsanız, bu e-postayı devre dışı bırakabilirsiniz. İleti dizisini açın, üstteki üç nokta düğmesini ve Sesi Kapat'ı tıklayın. Görüşme, daha fazla yanıt geldiğinde bile kalacağı arşivinize taşınacaktır.

Daha sonra neyi kaçırdığınızı merak ederseniz, bunu her zaman Gmail'in arşivlenmiş iletilerinizi içeren Tüm Postalar görünümünde bulabilirsiniz. Ardından, konuşmayı açıp sayfanın üst kısmındaki Sesi Kapat etiketinin yanındaki X düğmesini tıklayarak seçim yaparsanız, konuşmanın sesini açabilirsiniz. Yoksaymaktan vazgeçtiğinizde, bir sonraki yanıt aldığınızda, gelen kutunuzun en üstünde görünecektir.

BB16RdYT.img?h=566&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

2. Unutmamak için erteleyin

Tıpkı yataktan kalkmaya hazır olmadığınızda kullandığınız alarmınızdaki erteleme düğmesi gibi, Gmail'de de yanıt vermeye hazır olmadığınız ancak gelen kutunuzdaki izini kaybetmek istemediğiniz iletiler için bir erteleme düğmesi vardır. . Gelen kutunuzdaki bir iletinin üzerine gelin ve sağdaki küçük saat düğmesini tıklayın ve daha sonraki bir saat ve tarihi seçin - bugün daha sonra, yarın, gelecek hafta veya belirlediğiniz belirli bir saatte - mesajınızın en üstünde görünmesi için gelen kutusu.

3. Outlook benzeri bir görünüm için okuma bölmesi

Büyük bir ekranınız varsa, lüks ekran alanınızdan yararlanmanızı ve Gmail'in okuma bölmesini kullanmanızı tavsiye ederim. Gmail'in, gelen kutusundan ayrılmadan iletileri görüntüleyebileceğiniz ve yanıtlayabileceğiniz Outlook'a daha çok benzemesini ve hissetmesini sağlar. Hızlı Ayarlar panelini açmak için sağ üst köşedeki dişli simgesini tıklayın, aşağı kaydırarak Okuma bölmesine gidin ve görünümünüzü yatay veya dikey olarak bölmek için Gelen kutusunun sağında veya Gelen kutusunun altında seçeneğini belirleyin.

BB16RiL8.img?h=655&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

4. Sekmelerinizi seçin

Gmail, gelen kutunuzu filtrelemek konusunda takdire şayan bir iş yapar, böylece önemsediğiniz iletiler gelen kutunuza gider, geri kalanı ise Sosyal veya Promosyon sekmelerine gönderilir. Dişli çark simgesini ve ardından Tüm ayarları gör'ü tıklayın. Ayarlar sayfasında Gelen Kutusu'nu seçin ve üstteki Kategoriler bölümünde gelen kutunuzun en üstünde hangi sekmeleri istediğinizi seçebilirsiniz. Veya Birincil gelen kutunuz dışındaki tüm sekmeleri yok sayarsanız, basitleştirilmiş, sekmesiz bir Gmail deneyimi için Birincil hariç tümünün işaretini kaldırabilirsiniz. Kaydetmek için aşağı kaydırın ve Değişiklikleri Kaydet düğmesine basın.

5. Otomatik ilerlemeyi etkinleştirin ve daha sonra teşekkür edin

Her iş gününün başında ve sonunda istenmeyen e-postaları silerek büyük bir parça harcıyorum. Her e-postayı silmeden önce açmayı tercih ederim, böylece onu atmadan önce en azından hızlıca bir göz atabilirim. Varsayılan olarak, Gmail, açık bir iletiyi sildiğinizde sizi sonraki ileti yerine gelen kutunuza geri gönderir; bu, gelen kutunuzu temizlemek için daha fazla tıklama ve zaman gerektirir. Ancak bu davranışı ayarlardan değiştirebilirsiniz, böylece açık bir mesajı sildikten sonra önceki veya sonraki mesaja geçersiniz.

Ayarlarda, Gelişmiş'i tıklayın ve en üstte Otomatik ilerleme seçeneğini göreceksiniz. Etkinleştirmek için sağdaki radyo düğmesini tıklayın. Ve Ayarlar> Genel'e geri dönüp Otomatik ilerlet'e giderseniz, sonraki (daha yeni) veya önceki (daha eski) konuşmaya gitmeyi seçebilirsiniz. Kaydetmek için aşağı kaydırın ve Değişiklikleri Kaydet düğmesine basın.

BB16RdZ8.img?h=532&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

6. Büyük ekleri Google Drive aracılığıyla e-postayla gönderin

Gmail'in oluşturma penceresinin altında küçük bir Drive simgesi var. Drive'da depoladığınız dosyaları eklemenize veya yalnızca bir bağlantı göndermenize olanak tanır. Google Drive biçimleri (Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar vb.) İçin tek seçeneğiniz dosyaya bir bağlantı göndermektir. Diğer dosya türleri için - PDF'ler, Word belgeleri, resimler - bunları bir ek veya bir Drive bağlantısı olarak gönderme seçeneğiniz vardır; bu, Gmail'in ekler için 25 MB boyut sınırından büyük dosyaları paylaşmanıza olanak tanır.

7. Açıkta saklanma: Gelişmiş arama

Gmail'in arkasındaki Google ile, Gmail'in güçlü arama araçları sunması şaşırtıcı değil. Eski bir e-postayı bir anahtar kelimeye veya gönderene göre bulmak için büyük olasılıkla gelen kutunuzun üzerindeki arama çubuğunu kullandınız, ancak çok daha fazlasını yapabilir. Tarih aralıklarını ve ek boyutlarını konu satırına göre ve diğer filtrelerle arayabileceğiniz Gmail'in gelişmiş arama panelini açmak için arama çubuğunun sağındaki küçük aşağı ok düğmesini tıklayın.

Daha fazla Gmail yardımına mı ihtiyacınız var? İşte bilmeniz gereken 15 Gmail kısayolu ve pişmanlık, hayal kırıklığı ve spam'ı en aza indirmek için altı Gmail püf noktası. Güvende kalmak için, Gmail hesabınızı dört kolay adımda bu şekilde güvence altına alabilirsiniz.

Kaynak: CNet

 

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.