Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

rssImage-041f7b158dd490d7b16aa4472e0df999.jpeg

Gerici İskilipli Atıf hayranı Halil İbrahim Aşgın'dan yeni icraat! kapak_004004.jpg

Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren Kuvayı Milliye düşmanı İskilipli Atıf'ı anan Halil İbrahim Aşgın'ın başkanlığını yaptığı Çorum Belediyesi'nin, kentteki bir caminin bitişiğinde, yurttaşların park olarak kullandığı alanı imara açarak sattığı ortaya çıktı.

Çorum Belediyesi, Binevler 11. Sokak'taki Valide Sultan Camisi'nin yanındaki ağaçların bulunduğu alanı 2 katlı ticaret merkezine dönüştürdü. CHP'li meclis üyeleri, alanın imara açılması için bir gerekçe olmadığını belirterek karara şerh koydu.

6 MİLYON TL’YE SATILDI

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, arazinin ihaleyle satıldığını belirterek “Ağaçların bulunduğu alan caminin arazisiydi. Belediye başkanı Aşgın, bir imar değişikliği yaparak burayı cami avlusu statüsünden çıkardı. İşyeri olarak işaretledi ve bir iş insanına sattı. Belediye burayı ranta çevirdi. O bölgede ticaret alanı yok. Tamamı konut alanıydı. İmar planında özellikle ticaret alanı yaparak satışa çıkardılar. Yanlış hatırlamıyorsam 6 milyon liraya satıldı” diye konuştu.

Duruma tepki gösteren bazı bölge sakinleri, “Çorum Belediyesi kala kala caminin küçük parkına mı kaldı? Yeşil katlediliyor” diyerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurduklarını belirtti. Yurttaşlar, CİMER'e yazdıkları mektupta özetle şu ifadeleri kullandı: “Siz hiç amme hizmeti veren bir caminin küçük bir parkının ya da yeşilin arsaya çevrilip satıldığını duydunuz mu? Valide Camii'nin girişinde küçük bir parkımız vardı. Burası Çorum'un zenginine satıldı. Buraya bina yapılacak, binanın biri neredeyse camiye bitişmiş olacak. Semt sakinleri ve cemaat olarak belediye başkanı Aşgın'ın yanına defalarca gittik, bu yapılanın yanlış olduğunu söyledik ama bir türlü dinletemedik. Biz kesinlikle belediyenin semtimize ve camimize yaptığı bu tahribata razı değiliz. Yetkililerce yerinde incelenerek gerekli müdahalenin yapılmasını, semt sakinlerinin ve cami cemaatinin mağduriyetinin giderilmesini arz ederiz.”

Hazal Ocak

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.