Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2021 Yılının Sualtı Fotoğrafçısı Seçildi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2021 Yılının Sualtı Fotoğrafçısı Seçildi

Amerikan Renee Capozzola, Fransız Polinezyası'ndaki çarpıcı siyah uçlu resif köpekbalıkları görüntüsünün 2021 için ödülü kazandıktan sonra, yılın ilk kadın Sualtı Fotoğrafçısı oldu.

BB1dxq7l.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Capozzola'nın günbatımında martıların altında dolaşan deniz yırtıcılarını atmosferik görüntüsü, yıllık yarışmada 68 ülkedeki rakiplerin 4.500'den fazla başvurusunu yendi.

BB1dx4Xt.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Güney Kaliforniya'nın yerlisi olan Capozzola, web sitesine göre kamerasıyla tüm dünyayı dolaştı.

Kazanan görüntü, "Sharks 'Skylight", Ağustos ayında Pasifik adası Moorea'da çekildi.

Yarışma organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, "Fransız Polinezyası köpekbalıklarını güçlü bir şekilde koruyor, onları fotoğraflamak için en sevdiğim yer," dedi. "Birkaç akşamı günbatımında sığlıklarda fotoğraf çekmeye adadım ve sonunda şu sahne ile ödüllendirildim: Cam gibi durgun su, zengin bir gün batımı, köpekbalıkları ve hatta kuşlar."

BB1dx9WA.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Facebook'ta kazandığı haberi yayınlayan Capozzola, "tamamen şaşırdığını ve bu prestijli takdiri aldığı için kelimelerin ötesinde onurlandırıldığını" söyledi.

"Köpekbalıklarının nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıyadır, bu nedenle bu resmin tüm dünyada köpekbalıklarının ihtiyaç duyduğu ilave yasal korumalar konusunda farkındalığın artmasına yardımcı olacağını umuyorum."

Yargıçların başkanı Alexander Mustard, tüm katılımcıların hayranlık uyandıran görüntülerinin "su altı dünyasına çok ihtiyaç duyulan bir kaçış" sunduğunu söyledi.

Genel kazananla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu bir umut fotoğrafı, okyanusun ona bir şans verdiğimizde nasıl olabileceğine dair bir bakış, hem yüzeyin altında hem de üstünde muhteşem bir yaşamla büyüyor."

Birleşik Krallık merkezli, 1965'ten beri devam eden yıllık yarışma, okyanusların, göllerin, nehirlerin ve hatta yüzme havuzlarının yüzeyinin altındaki fotoğrafçılığı kutluyor.

Yarışmada makro, geniş açı, davranış ve enkaz fotoğrafçılığı gibi temaların yanı sıra özellikle İngiliz sularında çekilen fotoğraflar için dört kategori içeren 13 kategori bulunuyor.

Mark Kirkland, Glasgow'daki evinin yakınında çekilmiş, şehir içi vahşi yaşam vizyonu "While You Sleep" ile 2021 Yılının İngiliz Sualtı Fotoğrafçısı seçildi. Kirkland, çekimin dört gecede 25 saat boyunca "karanlıkta hareketsiz yatmanın" bir sonucu olduğunu söyledi.

"Bu küçük çamurlu gölet, bir toplu konut, süpermarket ve fabrika arasında sıkışan, vahşi yaşam için beklenmedik bir cennettir. Ancak her yıl birkaç gece, şehir uyurken, kurbağalarla canlanır," diye ekledi.

ABD'den Karim Iliya, Panama'daki küçük bir adanın havadan görünümü olan "Kalabalık Ada" ile 2021 Yılının Deniz Koruma Fotoğrafçısı seçildi.

Organizatörler, okyanustaki koruma sorunlarına dikkat çekerek, kategorinin ilk kez su üstü görüntüsü ile kazanıldığını söyledi.

Iliya, "Bu yoğun yerleşim yeri, görsel bir mikrokozmos, gezegendeki insanların nasıl aşırı tüketen bir alan olduğunu hatırlatıyor" dedi.

"Doğa ile olan ilişkimiz ve onu korumanın önemi, türümüze yukarıdan baktığınızda ve doğayı nasıl tekelleştirdiğimizi gördüğünüzde çok belirgin hale geliyor."

Yargıç Peter Rowlands görüntüye övgüde bulunarak, bunun "biz insanların karayı nasıl istila ettiğimizi ve ardından çevredeki denizi nasıl aştığımızın çarpıcı bir görsel hatırlatıcısı" olduğunu söyledi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.