Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Falafel Nasıl Yapılır - Nedir?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Falafel Nasıl Yapılır - Nedir?

Alıntı

Falafel (Arapça: فلافل; İbranice: פלאפל) ya da Tamiya, humus ve künefe gibi artık tüm Ortadoğu’ya mal olmuş İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Daha çok ara sıcak olarak tüketilmeye uygundur.

24 saat soğuk suyla ıslatılmış 2 su bardağı kuru nohut
1 kahverengi soğan, ince doğranmış
1 demet doğranmış taze maydanoz
1/2 yemek kaşığı tuz
1/2 yemek kaşığı öğütülmüş kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
1/2 çay kaşığı öğütülmüş biber
4 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı nohut unu (sade un da kullanılabilir)
kızartmalık yağ

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.