Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2021 4 yıl Admin Falafel Nasıl Yapılır - Nedir? Alıntı Falafel (Arapça: فلافل; İbranice: פלאפל) ya da Tamiya, humus ve künefe gibi artık tüm Ortadoğu’ya mal olmuş İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Daha çok ara sıcak olarak tüketilmeye uygundur. 24 saat soğuk suyla ıslatılmış 2 su bardağı kuru nohut 1 kahverengi soğan, ince doğranmış 1 demet doğranmış taze maydanoz 1/2 yemek kaşığı tuz 1/2 yemek kaşığı öğütülmüş kimyon 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş 1/2 çay kaşığı öğütülmüş biber 4 diş ezilmiş sarımsak 2 yemek kaşığı nohut unu (sade un da kullanılabilir) kızartmalık yağ
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.