Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Yeni Kendi Kendine Uçan Elektrikli Uçak O Kadar Çevik ki Ofisinizin Çatısına İnebilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Yeni Kendi Kendine Uçan Elektrikli Uçak O Kadar Çevik ki Ofisinizin Çatısına İnebilir

BB1cGK2L.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu yeni pilotsuz uçağın elektrikli kısa kalkış ve iniş tasarımı (eSTOL), yolcuları 125 millik bir yarıçapta 250 millik bir seyir hızında hareket ettirecek. Metro Hop’un sıra dışı tasarımının ana şirketi, pistteki ilk hızlanmayı uçuş hızına hızla artıran ve aynı şekilde inişte hızla yavaşlayan "ezber bozan" aktif iniş takımı sisteminden geldiğini söylüyor.

Geleneksel uçaklar gibi kalkış ve iniş yapan eSTOL konsepti, üreticilerin helikopter benzeri elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) tasarımlarından çok daha fazla enerji verimli olduklarını iddia etmeleri nedeniyle dikkat çekiyor.

Metro Hop’un istatistikleri, en azından teorik olarak etkileyici. Üretici, iniş takımı sisteminin ve büyük kanatların, uçağın kalkış ve iniş için yalnızca 82 fit uzunluğunda bir piste ihtiyacı olduğu anlamına geldiğini söylüyor. Buna, ofis binalarının ayrı havalimanlarına dönüştürülebilmesi için çatılara yerleştirilmiş rulo halindeki kauçuk pistler dahildir.

2-Metro-Hop.jpg?resize=1280,720

Metro Hop, yeni sabit kanat tasarımının kalkış ve inişlerinin eVTOL kuzenlerinden önemli ölçüde daha az enerji gerektirdiğini söylüyor. Daha az enerji, uçak için daha hızlı hız ve daha uzun menzil anlamına gelir.

Avrupa Uzay Ajansı ve BIC Bavaria aracılığıyla hibe alan Kuzey Kaliforniya girişimi, uçağının eVTOL tasarımlarının yerini almayacağını, ancak yeni tasarımı hızla yaklaşan elektrikli uçak segmentine makul bir katkı olarak gördüğünü söylüyor. Metro Hop, ilk olarak karayolu üzerindeki bir kamyondan 20 kat daha hızlı mal taşıyabileceğini söylediği pilotlu bir kargo versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor ve birden fazla hastanenin ilgi gösterdiğini ekliyor.

Bundan sonra şirket, özel banliyö aracı veya hava taksisi olarak hizmet verecek iki kişilik, pilotsuz bir yolcu uçağı sunmayı planlıyor. Kavram sadece bilim kurgu değil. Çinli eVTOL üreticisi E-Hang, 16 elektrikli rotorla çalışan Ehang 216'sını dünya çapında sergiliyor. Otonom uçak yaklaşık 600 pound ağırlığındadır ve yaklaşık aynı ağırlığı taşıyabilir. Şirket kısa süre önce Ehang 216 kullanarak Hong Kong'da hava turu yapmayı planladığını duyurdu.

Aşağıda Ehang’ın test uçuşunun videosunu izleyin:

Kaynak: Robb Report

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.