Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ossoff ve Warnock, Georgia Eyaletindeki ikinci tur seçimlerini kazandı ve Demokratlara ABD Senatosunun kontrolünü verdi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ossoff ve Warnock, Georgia Eyaletindeki ikinci tur seçimlerini kazandı ve Demokratlara ABD Senatosunun kontrolünü verdi

Decision Desk HQ ve Insider'ın tahminlerine göre, Demokratlar Gürcistan'da ABD Senatosunu tekrar almak için her iki ikinci tur seçimini de kazanacak.

Cumhuriyetçi Sens. Kelly Loeffler ve David Perdue, Demokratlar Raphael Warnock ve Jon Ossoff karşısında koltuklarını kaybettiler.

Demokratlar şimdi 2015'ten beri ilk kez Senato'yu kontrol edecek ve 2011'den beri ilk kez hükümetin birleşik kontrolüne sahip olacak.

Ossoff ve Warnock'un zaferleri, eski kızıl Gürcistan'daki Demokratlar için büyük bir atılımdır ve Başkan seçilen Joe Biden'a gündemini hayata geçirmek için daha fazla güç verir.

Insider and Decision Desk HQ'dan yapılan tahminlere göre, Demokratlar ABD Senatosunun kontrolünü yeniden kazanmak için Gürcistan'da her iki ikinci tur seçimini de kazandı.

Karar Masası HQ saat 23: 13'te tahmin ediliyor. Salı günü, 2019'un sonlarında bir boşluğu doldurmak için atanan Senatör Kelly Loeffler, Demokrat Raphael Warnock'a yenildi.

Ve Çarşamba günü saat 02: 14'te ilk dönem Cumhuriyetçi Senatör David Perdue'nin Demokrat Jon Ossoff'a yenildiğini öngördü.

Demokratlar şimdi 2015'ten bu yana ilk kez ABD Senatosunu kontrol edecekler. 20 Ocak'ta başkan seçilen Joe Biden'in göreve gelmesiyle, Demokratlar, Beyaz Saray, Senato ve Temsilciler Meclisi'nin elinde birleşik hükümete sahip olacak. - 2011'den beri ilk kez.

Her iki Demokrat aday da tarih yazmaya hazır. Warnock, Gürcistan'ın ilk Siyah senatörü ve Güney'den gelen ilk Demokratik Siyah senatör olacak. Ve 33 yaşındaki Ossoff, ABD Senatosundaki ilk milenyum ve Gürcistan'ı temsil eden ilk Yahudi senatör olacak.

Adaylar
Daha önce güvenli olan Cumhuriyetçi Gürcistan'da, Kasım ayında 1992'den bu yana ilk kez Demokrat cumhurbaşkanı adayı Biden'a oy veren iki ABD Senatosu ikinci tur seçimleri gerçekleşti.

Gürcistan'da, belirli bir seçimde hiçbir aday toplam oyların en az yarısını kazanamazsa, yarış, en çok oy alan iki ülke arasındaki ikinci tura gider. Bir adayın oyların% 50'sinden fazlasını kazanmasını sağlamak için ikinci tur seçimlerinde hiçbir üçüncü taraf veya oy hakkına sahip adaylara izin verilmez.

İlk kez 2014'te seçilen eski bir iş yöneticisi olan Cumhuriyetçi Senatör David Perdue, Demokrat Jon Ossoff'a karşı ikinci bir dönem için yarışıyordu. Ossoff, bir araştırma-belgesel film yapım şirketinin 33 yaşındaki CEO'su ve Gürcistan'ın 6. Kongre Bölgesi için Haziran 2017 özel seçimlerinde Demokratlar adayı olan eski bir ABD Temsilcisi.

Zengin bir Atlanta iş kadını ve WNBA takımı olan Atlanta Dream'in sahibi Senatör Kelly Loeffler, sağlık sorunları nedeniyle görev süresinin bitiminden önce emekli olan Senatör Johnny Isakson'ın yerine 2019'un sonlarında atandı.

Kasım ayında Loeffler, 2022'de sona erecek olan Isakson'ın görev süresinin geri kalanını tamamlamak için 20 diğer adayla birlikte özel bir orman seçiminde yarıştı.

Atlanta'daki Ebenezer Baptist Kilisesi'nin kıdemli papazı Loeffler ve Demokrat Raphael Warnock, orman seçimlerinden en çok oy alan iki kişi olarak ortaya çıktı.

Warnock, Loeffler için% 26 ve GOP Temsilcisi Doug Collins için% 20 ile karşılaştırıldığında, oyların% 32'siyle başı çekti.

Kongreden geçen yüksek riskli bir koronavirüs yardım faturası alma çabası ve 2.000 dolarlık teşvik kontrolleri için başarısız baskı da dahil olmak üzere kötüleşen COVID-19 salgını, ikinci tur yarışlarının dinamiklerini şekillendirmeye yardımcı oldu.

Sınıf ve ekonomik durum temaları da belirleyici bir rol oynadı. Ossoff ve Warnock, her ikisi de yüksek düzeyde kişisel servete sahip olan ve üretken yatırımcılar olan Loeffler ve Perdue'yi senatodaki pozisyonlarını salgınla ilgili hisse senedi alım satımları da dahil olmak üzere kâr için kullanmakla suçladı. Her iki senatör de herhangi bir suçu reddetti.

Buna karşılık, Loeffler ve Perdue, Ossoff ve Warnock'u polisi karalamak, Yeşil Yeni Düzen, Herkes için Medicare ve her ikisini de sosyalist bir gündemi ilerletme olarak resmetmek için diğer ilerici önceliklere bağladı.

Özellikle Loeffler, Warnock'u tartışmalarda ve reklamlarda "radikal" olarak nitelendirdi ve Warnock'un ilk "Marksist" senatör olacağını söyledi. Warnock'un vaazlar sırasında yaptığı yorumlara ve Ebenezer Baptist Kilisesi'nde yer alan misafirlere ve ayrıca Warnock'un kişisel yaşamına odaklandı.

BB1csZ75.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kazık
İkinci turlara giren Cumhuriyetçiler, Demokratlar için 48 sandalyeye kıyasla 51 sandalyeyi kontrol ettiler (Perdue'nin görev süresi Pazar günü öğle saatlerinde ikinci turun sonucuna kadar teknik olarak sona erdi ve Senato'dan 99 üyeyle ayrıldı). Demokratlar Kasım ayında Arizona ve Colorado'da iki Senato koltuğunu değiştirdiler ancak Alabama'da Senatör Doug Jones'un koltuğunu kaybetti.

Demokratların her iki sandalyeyi de kazanmasıyla, Senato kompozisyonu 50-50 olacak ve eşitlik bozma oyu olarak yeni Başkan Yardımcısı Kamala Harris olacak. Harris'in ABD Senatosu başkanı olarak oynadığı rol nedeniyle, Demokratlar şu anda mecliste çoğunluğu elinde tutuyor.

Ossoff, 2026'ya kadar yeniden seçilmeye aday olmayacak. Ancak Loeffler-Warnock yarışı yalnızca özel bir seçimdi ve Warnock'un 2022'de tam bir dönem için tekrar koşmaya hazır olması gerekecek.

İkinci turlar, Başkan Donald Trump'ın Gürcistan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki az sayıdaki kaybının ardından, GOP içindeki şiddetli çekişmeli mücadelede bir dönüm noktası olacak gibi görünüyordu.

Trump ve müttefikleri, eyaletin seçim sürecinin bütünlüğüne topyekün bir saldırı düzenlediler ve 5 milyon oy pusulasının tamamının elle yeniden sayılmasını içeren risk sınırlayıcı bir denetimden sonra bile, kitlesel dolandırıcılık olmasaydı kazanacağı konusunda ısrar etmeye devam ettiler. Başkanlık yarışında ve ardından Trump kampanyasının talep ettiği makine yeniden sayımı Biden'ın zaferini teyit etti.

Trump haftalarca Gürcistan'ın Cumhuriyetçi valisi Brian Kemp ve dışişleri bakanı Brad Raffensperger'e kitlesel seçim sahtekarlığına ilişkin asılsız iddialarını yinelemeyi reddettikleri için saldırdı.Loeffler ve Perdue ayrıca Raffensperger'i kararlı bir şekilde savunduğu için istifa etmeye çağırdı. Georgia seçimlerinin bütünlüğü.

Cumartesi günü Trump, Raffensperger'ı aradı ve iki kez onaylanan Georgia seçimlerini açıkça geri çevirmesini istedi. Kaydı The Washington Post tarafından elde edilen ve yayınlanan, saatlerce süren çarpıcı bir telefon görüşmesinde Trump, Raffensperger'den kendisi için "11.780 oy bulması" için başarısız bir şekilde yalvardı ve uzun süredir çürütülmüş komplo teorilerini ve seçimle ilgili yanlış bilgileri geri çekti.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.