Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elazığ sarsıldı


Ümit Ürkmez

Önerilen İletiler

Elazığ sarsıldı


Türkiye dün Elazığ’dan gelen deprem haberiyle güne uyandı. 5.3’lük deprem çevre illerden de hissedildi. 49 kişi yaralanırken can kaybı yaşanmadı.
Elazığ’da dün saat 09.37’de, Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, yerin 15,94 kilometre derinliğinde olan deprem, Elazığ’ın yanı sıra Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Şırnak’ta da hissedildi. Elazığ kent merkezinde paniğe neden olan depremle birlikte birçok aile, evlerinden sokaklara fırladı. Birçok kişi, uzun süre evlerine dönmedi. 49 kişi, bayılma ve burkulma gibi nedenlerle hastanelere başvurdu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.6, merkez üssünü ise merkeze bağlı Kavaktepe köyü olarak açıkladı. AFAD, depremin ardından 15 artçı sarsıntı olduğunu açıkladı. Öte yandan Elazığ’da önceki gün de Sivrice ilçesi merkezli saat 14.09’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.
‘OLUMSUZ BİR DURUM YOK’



Konuyla ilgili Twitter’dan açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur. Gelişmeleri açıklamaya devam edeceğiz” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise sosyal medyadan “Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi bütün afetlerden korusun” mesajını paylaştı.
‘ÇOK SALLANDIK, KORKTUK’
Depremin merkez üssü olan Kavaktepe köyünün muhtarı Talat Öngören ise “Köyümüzde can ve mal kaybı yaşanmadı. Sadece bazı evlerde çatlak oluştu. Ben ailemle deprem sırasında konteynerde kalıyordum. Çok sallandık ve çok korktuk. Köyü dolaştık, çok şükür olumsuz bir durum yaşanmadı” dedi.

BİNADAN ATLADI

Deprem anında güvenlik kamerasına yansıyan görüntüye göre, Kadir Yıldız, Yakup Şevki Caddesi’nde güçlendirme çalışması yapılan binanın 2’nci katında çalışırken deprem sırasında panikle aşağı atladı. Yıldız’ın, önce giriş kattaki büfenin brandasına çarptığı, sonra da zemine çakıldığı öğrenildi. Hastanede tedaviye alınan Yıldız’ın ayaklarında kırık olduğu belirlendi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.