Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

konuyu dine getirmemden alınmanızaa hiç gerek yoktu. Benim dine büyük saygım var ve hernekadar her konuda şüpheci olsam da kendimin müslüman olduğunu düşünüyorum, bence inançta şüpheli olmak beni dinden aforoz etmemeli. Çünkü bana bu şüpheyi yaşatan akılı bana Allah vermiş.

DNA nın oluşumunu soruyorsun, benim bu konu üzerinde ileri düzeyde eğitimim var ama bunu izah edebilmek kolay değil. Kısaca DNA büyük bir protein zinciri, bu zincir üzrinde A G U T şeklinde 4 ayrı amino asit bir şifre oluşturacakşeklinde birbirine bağlanmış. Bunu bilgisayar algoritmasındaki 1111 ve 0000 lar olarak düşünebilirsiniz. Ve hücrenin yapacağı her fonksiyon ve oluşmasına neden olacağı her yapı bu şifreye göre yapılmakta. Bu şifrede oluşabilecek her değişme, önceden de bahsettiğim gibi hücreye farklı bir özellik kazandırabilir. Tabi milyonlarca değişme (mutasyon)un ancak bir kaçı işe yarayacak yani o canlıya avantaj sağlayacak bir mutasyon olacağaından ancak bunlar hayatta kalır, diğerlerinin soyu tükenir. Sizi sıkmamak için uzatmıyorum ama tekrarlıyorum: yaratanın varlığını insanın ve evrenin mükemmelliği dışında başka yollarla açıklamak için kafa yorun. Ben tüm dinlerin çok iyi bir amaçla oluştuğunu düşünüyorum ama bunun arkasında gerçekten bir yaratan var mı ondan emin değilim, müslümanım derken kastettiğim buydu.

saygılar...

sevgili nobody fikirleriniz çok hoşuma gitti daha doğrusu dünya görüşünüz diyebilirim.

Bence her müslümanım diyen ya da müslüman olmaya çalışan insan neden müslüman olduğunu araştırmalı bu din nedir nerden gelmiştir eğri midir doğru mudur araştırmalı. herşeyi allaha havale ederek bi kenara çekilmemeli.

bir de size birşey sormak istiyorum dna nın oluşumu hakkında çok fazla bilginiz olduğunuzu yazmışsınız.

bu güne kadar olumlu olan bir mutasyon bilginiz var mı varsa bunu kaynaklarıyla açıklayabilir misiniz çok memnun olurum.

saygılar,

• Cevaplar 233
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
A G U T şeklinde 4 ayrı amino asit bir şifre oluşturacakşeklinde birbirine bağlanmış

Demogojiyi es geçiyorum ve son sür'at sorulara devam..

Bu A G U T şeklinde dört ayrı amino asit şifre oluşturmayı mı istemiş.

Ardında amino aistlerin kökenine ineceğiz..

Cevabınızı bekliyorum..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

sevgili nobody fikirleriniz çok hoşuma gitti daha doğrusu dünya görüşünüz diyebilirim.

Bence her müslümanım diyen ya da müslüman olmaya çalışan insan neden müslüman olduğunu araştırmalı bu din nedir nerden gelmiştir eğri midir doğru mudur araştırmalı. herşeyi allaha havale ederek bi kenara çekilmemeli.

bir de size birşey sormak istiyorum dna nın oluşumu hakkında çok fazla bilginiz olduğunuzu yazmışsınız.

bu güne kadar olumlu olan bir mutasyon bilginiz var mı varsa bunu kaynaklarıyla açıklayabilir misiniz çok memnun olurum.

saygılar,

kaynak araştıracak zamanım yok kusura bakmayın ama şimdiye kadar ki birikimlerimle cevaplayayım. Bıçak fabrikası örneğinde anlattığım gibi yanlışlıkla olan bazı mutasyonlar pozitif bir sonuca neden olabilir. Göz örneği de bunu açıklamaya yardımcı olur. Tekrarlıyayım: sıradan bir hücrenin dna sındaki bir değişme sonucu bu hücre ışığa maruz kaldığında bir tepki vermeye başlar, bu hücrenin elektrik potansiyelinde bir değişme, bir kiyasal madde salınımı benzeri bir şey olabilir. Ben konuyu ciddi olarak araştırmadığımdan kesin olarak söyleyemem. Bu mutasyon olumlu bir mutasyondur. Bir örnek daha veriyim: dünyada hayat denizlerde başlamıştı, bir mutasyon sonucu bazı balıksıların yüzgeçleri uzayıp ayak gibi karada yol almalarına imkan sağladı ve karada da hayat başladı. Olumlu bir mutasyona örnektir bu da. Tekrar söylüyorummutasyonların çok ezici bir çoğunluğu zararlıdır ama nadiren olumlu bir mutasyon olduğunda bunun kazanımı hızla bütün türe yayılır.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Benim soru cevapsız kalmasın lütfen nobody..

A G U T şeklinde 4 ayrı amino asit bir şifre oluşturacak şeklilde neden birbirine bağlanmış..?

Bu şifreyi oluşturmayı akledebilmişler mi, yoksa bu da bir mutasyon mu..?

Gönderi tarihi:

size katılmıyorum, bence ideali şudur: hiçbir müslüman sorduğunuz soruları araştırmamalı, yoksa benim gibi şüpheci olur ve her ne kadar benim gibi müslümanım desede gerçek bir mümin olamaz, o yüzden kimseye tavsiye etmem. Çünkü inançlı olup tanrı korkusuyla kötülükten uzak durmak, yardımsever ve insalcıl olmak vs. ne kadar güzel.

xlarka cevabım:

"Bu A G U T şeklinde dört ayrı amino asit şifre oluşturmayı mı istemiş.",

Sanırım doğrusu AGST olacaktı unutmuşum. Bu amino asitlerin bir şey istemesi mümükün değil siz de biliyorsunuz. İroni yapmayın. Tesadüfler sonucu bu şifre sistematiği oluşmuş. Biliyorum ki tesadüf sözü sizi gıcık ediyor, konuya hakim olmasam ben de böyle tesadüf olur mu derdim. Ama dediğim gibi sınırsız zamanda hiç bir tesadüf imkansız değildir. Bence siz yine de farklı kanıtlar bulmaya çalışın ve bizimle paylaşın. Saygılar....

Gönderi tarihi:
Tesadüfler sonucu bu şifre sistematiği oluşmuş

Bakın işi yine tesadüfe bağladınız..

Tesadüfen içerisinde ilerde meydana gelecek mükemel gözler kulaklar beyin saç tırnak vs..vs oluşumunun bilgisi olan bir şifre oluşumu öyle mi..?

Siz gerçekten buna mı inanıyorsunuz.. :(

Gönderi tarihi:

Bakın işi yine tesadüfe bağladınız..

Tesadüfen içerisinde ilerde meydana gelecek mükemel gözler kulaklar beyin saç tırnak vs..vs oluşumunun bilgisi olan bir şifre oluşumu öyle mi..?

Siz gerçekten buna mı inanıyorsunuz.. :(

buna mı inanıyorsunuz demeyin

yalnızca imkansız olmadığını düşünüyorum

mükemmel gözikulaki tırnak vs hepsinin şifresi her hücre içinde bulunan dna molekülünde kayıtlı. Buna karşı çıkmayın lütfen şünkü bu bilimsel bir gerçek.

Bir sonraki nesili (oğulu) oluşturan spermle döllenmiş yumurta hücresinin dna sındaki her değişme ürettiği embriyoda yeni bir özelliğe neden olur, bunların çoğu olumsuzken nadiren bazıları olumlu olur ve sonraki nesillere aktarılır. Trilyonlarca nesil boyunca bu değişimler mükemmel göz, kulak vs.yi oluşturabilir.

Saygılar

Gönderi tarihi:
mükemmel gözikulaki tırnak vs hepsinin şifresi her hücre içinde bulunan dna molekülünde kayıtlı.

Sanırım anlatamadım..

DNA da bu şifrelerin kayıtlı olduğunu ilkokul çocuğu bilir..

Bunu bana karşı yazmanıza çok şaşırdım..

Diyorumki..

Bu şifreler kayıtlı olmasına kayıtlı fakat bu şifreler tasadüfenmi böyle kayıtlı..?

Akıllarımı var ki, ilerde şöyle gözler şöyle saçlar olsun demişler..

Evet devam..

Gönderi tarihi:

Sanırım anlatamadım..

DNA da bu şifrelerin kayıtlı olduğunu ilkokul çocuğu bilir..

Bunu bana karşı yazmanıza çok şaşırdım..

Diyorumki..

Bu şifreler kayıtlı olmasına kayıtlı fakat bu şifreler tasadüfenmi böyle kayıtlı..?

Akıllarımı var ki, ilerde şöyle gözler şöyle saçlar olsun demişler..

Evet devam..

alınmayın lütfen, neyi nekadar bildiğinizden emin olamadığım için yazdım.

"bu şifreler tesadüfen mi böyle kayıtlı" diyorsunuz.

Anlamlı gelmedi bu soru. Milyonlarca yıl önce bazı moleküller yanyana gelerek bir zincir oluşturmuşlar. Bu yapı dna fonksiyonu görerek o hücrenin bir özelliğini içinde saklamış. Giderek bu molekül zinciri çoğalarak milyonlarca geni oluşturmuş, tabii milyonlarca yıl içinde. Aslında boşuna tartışıyoruz, ikimizin de ikna olması mümkün değil, eğer canlıların mükemmeliyeti dışındaki kanıtlarınızı yazarsanız sevinirim

Saygılar

Gönderi tarihi:
alınmayın lütfen, neyi nekadar bildiğinizden emin olamadığım için yazdım.

"bu şifreler tesadüfen mi böyle kayıtlı" diyorsunuz.

Anlamlı gelmedi bu soru. Milyonlarca yıl önce bazı moleküller yanyana gelerek bir zincir oluşturmuşlar. Bu yapı dna fonksiyonu görerek o hücrenin bir özelliğini içinde saklamış. Giderek bu molekül zinciri çoğalarak milyonlarca geni oluşturmuş, tabii milyonlarca yıl içinde. Aslında boşuna tartışıyoruz, ikimizin de ikna olması mümkün değil, eğer canlıların mükemmeliyeti dışındaki kanıtlarınızı yazarsanız sevinirim

Saygılar

Evet ikna edici bir cevap değil..

Fakat kimizde ikna olmayacağız sözün doğru değil..

Bu demk oluyorki ben çok mantıklı yazsamda sen ikna olmucaksın..

Tamamen objektifim şuan ön yargı yok..

Milyomlarca yıl önce bazı molekülleri bir araya getiren sistemli bir bilinç mi..?

Onlarda mı tesadüf..?

Ve bu yapı DNA fonksiyonunu görerek diyorsun..

O DNA fonksiyonu varmıymış o anda..

Buyur ikna et, bende evrimci olmazsam forumu terkedecem..

Gönderi tarihi:

Evrimin ne olduğunu bence evrimciler bile çözemedi.

Tasarımsız hiç bir şey olmaz.

Ne kuantumda nede büyük alemde.

Her şey bir takdir edeni gösterir.

Gönderi tarihi:

Evet ikna edici bir cevap değil..

Fakat kimizde ikna olmayacağız sözün doğru değil..

Bu demk oluyorki ben çok mantıklı yazsamda sen ikna olmucaksın..

Tamamen objektifim şuan ön yargı yok..

Milyomlarca yıl önce bazı molekülleri bir araya getiren sistemli bir bilinç mi..?

Onlarda mı tesadüf..?

Ve bu yapı DNA fonksiyonunu görerek diyorsun..

O DNA fonksiyonu varmıymış o anda..

Buyur ikna et, bende evrimci olmazsam forumu terkedecem..

Ben canlıların mükemmeliyetini bir kanıt olarak kabul etmeyeceğimi söyledim. Başka kanıta rastlarsam tabii ki ikna olabilirim. Ayrıca düzeltiyorum, ben asla sizi ya da inançlı bir başkasını ikna etmeği istemem, tersine inançsız kişileri ikna edip inandırmayı isterdim. Ama bunun için önce kendimin ikna olması gerekiyor. Ben yeterince deneme yapıldığında yere atılan paranın veya kumun nobody yazabileceğini varsaydığımdan amino asit moleküllerinin de trilyonlarca deneme sonucu bir araya gelip DNA oluşturabilmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum. En azından teorik olarak mümkün. Siz ise hayır mümkün değil diyorsunuz, anlaşamıyoruz. O yüzden bir yaratıcının olması gerektiğine dair başka kanıtlar bulmamız gerekli. Örneğin evrenin sınırlarını bilim açıklayamıyor, bu sınırların dışında ne olduğunu açıklamak veya anlamak zaten insan aklıyla mümkün değil. Tümüyle maddesel olan bir evrende yaşıyor olsaydık bunun sınırlarının anlaşılabilir bir açıklaması olurdu, bunu açıklayamadığımıza göre "Tanrı varsa nerededir?" "melekleri niye görmüyoruz" "cennet kaç km uzakta" gibi sorulara cevap istememiz de yanlış olur. Madem ki açıklayamadığımız, tümüyle maddeden oluşmayan bir evrende yaşıyoruz, bu soruları da açıklayamıyor olmak bunların var olmadığını göstermez hatta evrenin ezelini ve sınırlarını maddesel yolla açıklayamıyorsak ancak Allah gibi bir yaratıcı bunları var etmiş olabilir diye iddia edebiliriz. Ama bu kadarı ikna edici olamıyor.İşte benim aradığım bu iddiayı destekleyecek kanıtlar. Saygılar

Gönderi tarihi:

Sevgili nobody kendinde söylüyorsunki evrenin sonlumu sonsuzmu olduğu yada evrenin sınırlarını neresi olduğu tarzından meraklar ve sorular bilim insnalarını bugün çaresiz bırakmaktadır..

Çünkü şuan hala ışığı bize ulaşmamış yıldızlar vardır..

Yani evrenin sınırları konusunda somut verilere şimdilik ulaşılamadı sadece terorilerle yetiniliyor ve bu teorilerini ıspat etme yolundalar..

Peki bu büyüklük ve bu muazzamlığı bir eser olarak görmüyormusun..

Birde şunu belirteyim, kuma nobody yazısının kendiliğinden yazılma olasılığı sıfırdır..

Yani öyle on üzeri bilmem kaç ta değildir..

Sadece sıfırdır, yani imkansız..

Bunu istediğin matemetikçiye sor..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Peki bu büyüklük ve bu muazzamlığı bir eser olarak görmüyormusun..

Birde şunu belirteyim, kuma nobody yazısının kendiliğinden yazılma olasılığı sıfırdır..

Yani öyle on üzeri bilmem kaç ta değildir..

Sadece sıfırdır, yani imkansız..

Bunu istediğin matemetikçiye sor..

Bu büyüklük ve muazzamlığı bir eser olarak göremiyorum.

Bir yerde büyük ve olağanüstü güzel bir yağlı boya tablo gördüğünüzde tabii ki bunun bir yaratıcısının olması gerektiğini düşünürsünüz, tesadüfen kumla yazı yazmak gibi kendiliğinden olmayacağı açıktır. Ancak canlılar konusunda böyle düz mantıkla düşünemezsiniz. Bahsetmiştim, bir mutasyon sonucu kazanılan yeni özellik iyi bir şey değilse, ki genelde öyledir, bu özellik sonraki nesillere geçemez çünkü bu özelliğe sahip canlı kısa sürede ölür ve üreyemez. Ama iyi bir özellik canlının daha iyi savaşıp, yiyecek bulup vs. daha uzun yaşamasını ve kolay eş bulmasını sağlayacağı için sonraki nesillere aktarılır, bu özelliğe sahip sonraki nesillerden birinde tekrar bir mutasyon olur ve yeni bir özellik daha kazanılır. Bu böylece devam eder ve mükemmel tablo oluşur. Yağlı boya tablo cansız olduğu için iyi bir özellikle kötü bir özellik arasında fark yoktur ve kötü özelliklerin zamanla kaybolması, iyilerin kalması söz konusu değildir.

Matamatikteki sonsuz konusunda kesinlikle yanılıyorsun. Dünyadaki bütün atomların sayısı ne büyük bir sayıdır değil mi, bu büyük sayıyı bile sonsuza bölsek sıfıra eşit olur, yani sonsuz tarif edilemeyecek kadar büyük olduğundan bu kadar deneme yapılırsa hiç birşey imkansız değildir.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Bu büyüklük ve muazzamlığı bir eser olarak göremiyorum.

Bir yerde büyük ve olağanüstü güzel bir yağlı boya tablo gördüğünüzde tabii ki bunun bir yaratıcısının olması gerektiğini düşünürsünüz, tesadüfen kumla yazı yazmak gibi kendiliğinden olmayacağı açıktır. Ancak canlılar konusunda böyle düz mantıkla düşünemezsiniz. Bahsetmiştim, bir mutasyon sonucu kazanılan yeni özellik iyi bir şey değilse, ki genelde öyledir, bu özellik sonraki nesillere geçemez çünkü bu özelliğe sahip canlı kısa sürede ölür ve üreyemez. Ama iyi bir özellik canlının daha iyi savaşıp, yiyecek bulup vs. daha uzun yaşamasını ve kolay eş bulmasını sağlayacağı için sonraki nesillere aktarılır, bu özelliğe sahip sonraki nesillerden birinde tekrar bir mutasyon olur ve yeni bir özellik daha kazanılır. Bu böylece devam eder ve mükemmel tablo oluşur. Yağlı boya tablo cansız olduğu için iyi bir özellikle kötü bir özellik arasında fark yoktur ve kötü özelliklerin zamanla kaybolması, iyilerin kalması söz konusu değildir.

Matamatikteki sonsuz konusunda kesinlikle yanılıyorsun. Dünyadaki bütün atomların sayısı ne büyük bir sayıdır değil mi, bu büyük sayıyı bile sonsuza bölsek sıfıra eşit olur, yani sonsuz tarif edilemeyecek kadar büyük olduğundan bu kadar deneme yapılırsa hiç birşey imkansız değildir.

Saygılar

Tamamda bunca canlının ''fosilleri'' nerede?

Ayrıca dünyanın yaşını aşağı yukarı biliyoruz.

Bu bahsini ettiğin evrimin gerçekleşmesi için dünyanın ömrü yetmez!

Sıçramalı evrim diyenler çıktı şimdide...

Baktılar olmuyor , onlarda sıçrayarak hoplayarak ilerleme yolunu tuttular ne dersiniz? :)

Gönderi tarihi:
Bir yerde büyük ve olağanüstü güzel bir yağlı boya tablo gördüğünüzde tabii ki bunun bir yaratıcısının olması gerektiğini düşünürsünüz, tesadüfen kumla yazı yazmak gibi kendiliğinden olmayacağı açıktır. Ancak canlılar konusunda böyle düz mantıkla düşünemezsiniz.

Lütfen hepsini okuyun..

Hiç bir mekanik işlevi olmayan hareket edemeyen bir tablo için bile bunu düşünmezsen nasıl olurda binbir çeşit işlevli ve içerisine girdikçe yeni şeyler çıkan hücre kendiliğinden oluşur..

Bakın sizin yanıldığınız nokta kronolojidir..

Canlılığın kronolojisini çıkarırken birşeyleri var kabul ederek hareket ediyorsunuz..

Hücrenin derinlerine seyahat et..

Nereye kadar varacaksın bakalım..

İlk canlının oluşumunu su, güneş, şimşek, ısı, enerji, gibi kavramlarla açıklamanız mümkün değil..

Bu saydığım şeyler maddeyi ancak bozunuma uğratırlar..

Bak kuma nobody isminin kendiliğinden yazılamayacağını kabul ettin..

Aynı mantığı ilk canlı hücredede düşün..

Bu hücreden bir vücut teşkil edene kadar konsantrasyonunu yitirme kopmadan devam et..

Ve sadece göz oluşumunu düşünme bütün organları detaylarıyla birlikte düşün ve sonuç olarak teşkil etmiş bir vücut var karşımızda..

Mutasyonlar oluştu oluştu haa bak güzel bir vücut oluşturduk artık yeterli dediler ve bırakıverdiler mi..?

Ve sonra bu vücut erkek vücut gelin küçük bir değişimle birde dişi vücut oluşturalım mı dediler..

Ardındada şimdi iki adet vücut oluştu biri erkek biri dişi, ama neslin devamı için birde üreme sistemi mi geliştirelim dediler..

Ardından çocuk ana rahmine düşsün orada sistemli bir beslenme ve dört aylık olduktan sonra mahiyetini bilemediğimiz birde ruh öylemi..

Soru soru soru sorular bitmez..

Evrim deyivermek ne kadar kolaymış dimi..

İki yıldır bu tarz tartışma yoluna gitmemiştim..

Bu tarz tartışma işe yarıyor, artık kalabalık ve süslü sözlerin içine giriyoruz..

Detaya iniyoruz..

Ve gördüğün gibi cevaplar geç ve yetersiz geliyor..

Ama ben yinede cevap beklemeye devam edeceğim..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Tamamda bunca canlının ''fosilleri'' nerede?

Ayrıca dünyanın yaşını aşağı yukarı biliyoruz.

Bu bahsini ettiğin evrimin gerçekleşmesi için dünyanın ömrü yetmez!

Sıçramalı evrim diyenler çıktı şimdide...

Baktılar olmuyor , onlarda sıçrayarak hoplayarak ilerleme yolunu tuttular ne dersiniz? :)

dünyanın yaşının yetip yetmeyeceği konusunda benim de kuşkum olduğunu söylemiştim ama hayat bizimkinden kat be kat eski başka bir dünyada hatta başka, bilemediğimiz bir evrende başlayıp göktaşı vs ile dünyaya gelmişse çok daha uzun bir süre söz konusu olacaktır. Yalnızca zaman kozunu kullanarak bunun bir planlı tasarım olduğunu iddia etmek bana doyurucu gelmiyor.

Fosil konusunda: 150 yıldır yakıp bitiremediğimiz milyonlarca ton petrolün kaynağının eski canlılar olduğu biliniyor. Tabi bunun çok büyük kısmı bitkiler, ama bunun içinde karışık tek hücreli-çok hücreli canlı ve hayvanların artıklarının tanınması mümkün değil. Arkeologların buldukları fosiller yalnızca çok özel şartlarda kaldığı için bozulmamış canlı artıklarıdır. Normalde bir canlı öldüğü zaman birkaç yıl içinde yumuşak dokuları, 50-100 yıl içinde de kemikleri çürüyüp yok olur. Ancak oksijensiz bir ortamda kalmışsa ve tesadüfen anaerobik mikroorganizmalar da bu canlıyı çürütmemişse bunun fosilini bulabiliriz. Çok eski mezarlıkları kazsanız bir tane bile fosil bulamazsınız.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar gelin hep birlikte bir düşünelim..

Nobodinin son teorisini ele alalım..

Tamam DNA yı hücreyi vs yide geçelim hadi..

Hatta o göktaşıyla gelen canlı bir hücre değil, tastamam bir balık diyelim..

Bir göktaşında bir balık indi dünyaya..

Buyurun buradan devam..

Şimdi hep birlikte yüzeysel sözlerin detayına inelim..

Şimdi bu balıktan insana gidiyoruz..

Ama kısa kısa ..

Buyrun..

Balığın bir sonraki aşamasını inceleyelim..

Balık ne kadar zamanda ve hangi yollarla karaya çıktı..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:

dünyanın yaşının yetip yetmeyeceği konusunda benim de kuşkum olduğunu söylemiştim ama hayat bizimkinden kat be kat eski başka bir dünyada hatta başka, bilemediğimiz bir evrende başlayıp göktaşı vs ile dünyaya gelmişse çok daha uzun bir süre söz konusu olacaktır. Yalnızca zaman kozunu kullanarak bunun bir planlı tasarım olduğunu iddia etmek bana doyurucu gelmiyor.

Fosil konusunda: 150 yıldır yakıp bitiremediğimiz milyonlarca ton petrolün kaynağının eski canlılar olduğu biliniyor. Tabi bunun çok büyük kısmı bitkiler, ama bunun içinde karışık tek hücreli-çok hücreli canlı ve hayvanların artıklarının tanınması mümkün değil. Arkeologların buldukları fosiller yalnızca çok özel şartlarda kaldığı için bozulmamış canlı artıklarıdır. Normalde bir canlı öldüğü zaman birkaç yıl içinde yumuşak dokuları, 50-100 yıl içinde de kemikleri çürüyüp yok olur. Ancak oksijensiz bir ortamda kalmışsa ve tesadüfen anaerobik mikroorganizmalar da bu canlıyı çürütmemişse bunun fosilini bulabiliriz. Çok eski mezarlıkları kazsanız bir tane bile fosil bulamazsınız.

1.Petrolü oluşturan canlıların, ara formlar olacağına dair tek bir tane kanıt yoktur.

Belkide hepsi orman veya tamamen tilki, tavuk,fare vs...olabilir.

2.Göktaşıyla canlının bu dünyaya nakline yol bulmaya çalışıyorsunuzda,Adem nebinin buraya cennetten gelmesiyle neden ''alay'' ediyor aynı evrimciler? Muamma

3.70 milyonluk ceolecant fosline ara geçiş dediler(karaya çıkış) daha sonra bunun halen yaşayan DİPLERDE bulunan bir tür balık olduğu anlaşıldı :)

Gönderi tarihi:

1.Petrolü oluşturan canlıların, ara formlar olacağına dair tek bir tane kanıt yoktur.

Belkide hepsi orman veya tamamen tilki, tavuk,fare vs...olabilir.

2.Göktaşıyla canlının bu dünyaya nakline yol bulmaya çalışıyorsunuzda,Adem nebinin buraya cennetten gelmesiyle neden ''alay'' ediyor aynı evrimciler? Muamma

3.70 milyonluk ceolecant fosline ara geçiş dediler(karaya çıkış) daha sonra bunun halen yaşayan DİPLERDE bulunan bir tür balık olduğu anlaşıldı :)

Mesela alın size bir arageçiş formu. Tabi bu da yalan size göre öyle değil mi? :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiktaalik

tiktaalik.jpg

Gönderi tarihi:

Halen bu resimler var mı ya :)

Şirin babayla gargamelin evriminin resmi var mı?

Kardeşim geçin bu çizgi filmleri ya!

Yazarmısın bana buraya;

400 Milyon yıllık neoplina

70 milyon yıllık caelacant

565 milyon yıllık cirinoid

225 milyon yıllık limulus

2 milyar yıllık gunt flant

Bunlar hala var.

Neden diğer türler mükemmelliğe yönelik evrimleştilerde , bunlar hala var?

Ayrıca coelacant ara forum denirken, ansızın hint okyanusunda bulundu ve hemde ara geçiş yaparken

anlatılan hayvancağız, diplerde yaşayan bir ''dip balığı'' çıktı. :)

Cevap bekliyorum.

Gönderi tarihi:

Azadi, şimdi evrimi bu şekilde mi tartışacağız. Evrim demek canlının mükemmele doğru gitmesi değildir. Canlılar değişen çevre koşullarına göre kendilerine yol bulurlar. Elbette değişmeyen canlılar da olacaktır, bu evrimin kuralıdır zaten.

Oldu olacak bir de "peki neden maymunlar insan olmuyor" diye sor da tam olsun bari. :)

Gönderi tarihi:
Azadi, şimdi evrimi bu şekilde mi tartışacağız. Evrim demek canlının mükemmele doğru gitmesi değildir. Canlılar değişen çevre koşullarına göre kendilerine yol bulurlar. Elbette değişmeyen canlılar da olacaktır, bu evrimin kuralıdır zaten.

Oldu olacak bir de "peki neden maymunlar insan olmuyor" diye sor da tam olsun bari. :)

Hayır arkadaşım,değişmeyen canlılar olacaktır sözünü bizim savunmamız gerekir!

Siz değişimi savunurken, birden önünüze çıkan kaya gibi sert canlılar karşısında ,

bu kezde evrimleşmeycek türler olabilir diyorsunuz.

Canlının gözü için ,tek hücreli bir canlının güneşe duyarlı olan hücresini,

nasılki tüm canlıların gözleri böylece oldu yayıldı diyorsanız.

Şimdi aynı açıklamayı bunun için istiyorum.Yapın genellemenizi bütün türler için olsun ama :)

Gönderi tarihi:
rastlanti öyle degilde ben söyle sorayim

NEDEN INSANLAR MAYMUN OLMUYOR? hep derler Maymundan ınsan cıkar birgunde INsandan Maymun Cıksın :)

Sizin haberiniz yok mu kardeş :excl:

Paleontoloji kayıtlarına ne hacet,

sadece çevrenize dikkatle bakmanız yeterli :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.