Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ümit ile şifalı bitkiler tavsiyeleri


Ümit Ürkmez

Önerilen İletiler

ümit ile şifalı bitkiler tavsiyeleri 


ROMATİZMA AGRISINA YILDIZ ANASONU
çin anasonu hint anasonu olarakta bilinen yıldız anasonu sindirim sistemi üzerinde etkili olur,iştahı acar sindirimi kolaylaştırır mide ve barsaklardaki gazı söktürür terletici ve antibakteri yolojik etkileri vardır öksürük solunum yolları enfeksiyonları ve bronşitte iyileştirici ve rahatlatıcıdır romatizma ağrılarını azaltır bu etkileri için çin anasonunun olgun ve kuru tohumlarından 1.2 tatlı kaşıgı alınır hafifçe ezilip üzerlerine 1 bardak kaynar su dökülür kabın üzerine sıkıca kapatılarak tohumlar 5.10 dakika süreyle demlendirilir günde 3 kez 1.er bardak içilir şikayetler sindirim sistemiyle ilgiliyse infüzyon yemeklerden 15.20 dakika önce alınır pomatizma ile ilgili durumlarda hazırlanan infüzyon dıştan elle ovuşturularak uygulanır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?
Kullanım alanları bitkisel çaylar ve yemeklere tat vermesi için baharat olan defne yaprağı en çok çay olarak tüketiliyor. Defne yaprakları taze ve yeşil olarak toplandıktan sonra kaynatılıyor. Kaynadıktan sonra altı kısılan ve demlenmesi beklenen defne yaprakları, tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra süzülerek içmeye hazır hale geliyor. Damak tadına göre isteyen defne çayını tatlandırabiliyor. Defne çayının hazırlanması çeşitli coğrafi bölgelere göre değişebiliyor. Defne yapraklarının faydasından en iyi şekilde yararlanabilmek için önce büyük bir bardak suyu kaynatıp ardından 3-4 yaprak defne yaprağını bardağınızın içine atabilirsiniz. Bu şekilde defne yaprakları demlenene ve özünü sıcak suya verene kadar bekleyip çayınızı içebilirsiniz. Eğer defne çayını öksürük ya da soğuk algınlığını yumuşatması için içmek istiyorsanız o zaman şu tarifi de kullanabilirsiniz. Yarım litre suya önce 4 yemek kaşığı bal sonra da 20 adet kurutulmuş ve ezilmiş defne yaprağıyla birlikte 2 adet limonun suyu ekleniyor. Malzemelerle birlikte çayın kıvamı yoğunlaşana kadar kaynatılıyor ve ardından servise hazır hale getiriliyor. Hazırlanan bu defne çayı demleme yönteminin öksürüğün vücut üzerindeki etkilerini azalmaya yardımcı olduğu görülüyor. Siz de ihtiyacınıza en uygun defne çayı yapılış yöntemini seçip, bu şifalı bitkiden ve sayısız faydasından hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Virüs öldüren bitkileri tanıyın!


Bünyenin savunmasını sağlayan maddeler içeren bitkileri tanıyalım. İşte şu aralar evden eksik etmemeniz gereken bitkiler:

Şimdi domuz gribi korkusu herkesi sarmış. Bir taraftan da GDO'lu ürünler tartışılıyor. Bir takım tohumlar üzerinde genetik değişiklikler gündemde. Soğuk yerlerde bazı sebze meyvelerin yetiştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bir balığın geni domatese aktarılabiliyor. Sağlıklı yaşamın içinde olan insanların endişe ile izlediği olaylar bunlar. Bütün bunlara tanık oldukça doğal, katkısız ürünlerin önemi daha da ortaya çıktı. O yüzden elinizden geldiğince doğal ve ekolojik ürün tüketmenizi öneriyorum. Artık bir besinin içinde ne var ne yok iyice araştırmak lazım. Sağlıklı bir bünye için gerekli tıbbi ve etkin önlemleri almak su aralar çok önemli.

Bu arada herkesin ortak bir kaygısı var. Domuz gribi korkusu çok büyük. Fakat doğada mikroplara karşı çok etkili bitkiler olduğunu unutmayalım. Grip ve soğuk algınlığı mikroplarına karşı savaşan bitkiler hakkında fikir sahibi olmak şart oldu. Virüs öldürücü özellikleri nedeniyle tabiattaki bu ürünlere dikkatinizi çekmek istiyorum.

Domuz gribi gibi hastalıklar için bağışıklık sistemi güçlü olmalı. Virüslere maruz kalmamanız için en başta yeşil sebze ve meyve tüketiminizi artırın. Portakal ve maydanoz önemli iki besin. Bunları hergün yiyin. Maydanoz en fazla C vitamini bulunan yeşillik. Meyan kökü ise virüslere karşı maddeleri barındıran özelliği ile tanınıyor. (Aroma olarak bu konularda daha fazla bilgiyi Herbalist Tarkan Güveloğlu sitesinden alabilirsiniz)

Grip aşısını deneyelim ama bitkisel çözümlerle de ilgilenelim...

Bünyenin savunmasını sağlayan maddeler içeren bitkileri tanıyalım. İşte şu aralar evden eksik etmemeniz gereken bitkiler:

Sarımsak
Virüsleri, bakterileri öldürücü etkisi vardır. Sarımsağın içeriğinde yüzlerce antibiyotik etkisi olan maddeler bulunuyor. Mikroplar bunlara karşı direnç geliştiremez. Her sabah bir küçük sarmısağı su ile yutun. Dileyenler sarmısak hapı da kullanabilir. Sarımsak insanlık tarihi kadar eski. 5000 yıldır ilaç olarak kullanılan bu kıymetli sebze mutfağımızdaki en kuvvetli doğal antibiyotik.

Ekinezya
Bağışıklık sisteminizin zayıf olduğu stresli ve yorgun dönemlerinizde olduğunuz zaman grip gibi mikroplara daha kolay yakalanırsınız. Gribi yeni yeni hissetmeye başladıysanız hemen ekinezya çayı içmeye başlayın. Bedeninizi bu çay ile güçlendirin.

Karabaş otu
Karabaş otunda 70'i aşkın birbirinden farklı "doğal antibiyotik" tespit edilmiş. Gripte virüslerin tahriş ettiği solunum yollarının tahribatı için bu çayı tüketebilirsiniz. Hem bakterilere hem de virüslere karşı oldukça etkilidir.

Meyan kökü
Meyan kökü Tanrı'nın bir nimeti. Virüs enfeksiyonları için bire bir. Bazi virüsleri engelleme özelliğine sahip. Özellikle içeriğindeki bir madde nedeni ile grip virüsünün kopyalanmasını engeller ve grip semptomlara iyi gelir. Balgam söktürücü ve öksürük giderici etkileri de mevcut. Fakat meyan kökünu yüksek tansiyon, şeker ve böbrek hastalığı olanlar kullanmamalı.

Kırmızı biber
Çok yüksek C vitamini ihtiva ediyor. Gribin etkisini büyük ölçüde minimuma indirme özelliği mevcut..

Yeşil Çay
Bağışıklığı güçlendiren önemli doğal çaylardan biri. Günde 3 fincan içebilirsiniz. İsteyenler biraz beklettikten sonra ılık hale geldiğinde, içine tatlandırmak için bak katabilir.

Zencefil
Öğütülmüş yarım tatlı kaşığı zencefili bir bardak dolusu soğuk suyun içine katın ve cezveye koyun. Hafif ısıda sıcak hale getirin. 5-6 dakika çok hafif kaynatın ve için.

Doğadan pratik notlar:
Yaprakları pişirilerek yemeği veya kavurması yapılabilen ebegümecinin kan temizleyici ve idrar artırıcı özellikleri var. Boğaz ve mideniz için yararları bulunuyor. Kuru çiçeklerinin çayını da içebilirsiniz. Öksürüğü olanlar için olumlu etkisi var. Boğaz iltihapları olanlar bu çay ile gargara yapabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

cildinize  sarısabır

aloe vera olarak bilinen sarı sabır deri ltihapları ve egzama da rahatlatma sağlar sarı sabır ayrıca yaraları küçük yanıkları güneş yanıklarını ve böcek sokmalarını iyileş tiri kuru çilltleri nemlendirip rahatlatır bu gibi durumlarda sarı sabırın yapraklarından çıkarılan öz su şikayetli yere  dıştan uygulanır
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eklem ağrısına biber
biber romatizma ve eklem ağrılarına karşı iyileştirici etki yapar bu  etkinin saglıyabilmesi için biberin meyvesi ezilerek lapası yapılır ve dıştan uygulanır biber mideyi uyarır sindirim salgılarını artırır iştahı acar ve sindirimi kolaylaştırır idrarı arttırır uyarıcıdır bu etkileri için taze kurutulmuş yada turşusu yapılmış biberler bolca yenir soğuk algınlığının ilk belirtisi görüldüğünde biber tüketilirse iyileştirici etkisi olur bu etkisinden yararlanılmak için iyice kıyılmış 2.5 tatlı kaşığı taze biberin üzerine 1 bardak tatlı kaşığı taze biberin üzerine 1bbardak kaynar su yada süt dökülüp 10 15 dakika süreyle demlendirilir bu infüzyon sıcak olarak içilir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.