Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Politifact Yılın Yalanını Açıkladı: Covid-19 Yanlış Bilgilendirmesi İçin Trump ve Sağ Kanat Medyasını Gösterdi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Politifact Yılın Yalanını Açıkladı: Covid-19 Yanlış Bilgilendirmesi İçin Trump ve Sağ Kanat Medyasını Gösterdi

BB1c1cLW.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Politifact, Perşembe günü yıllık "yılın yalanı" nı açıkladı. Öngörülebilir ama ciddiydi: Koronavirüs önemsiz ve inkar.

Başkan Donald Trump, pandemi boyunca "kafa karışıklığı ve komploların" en iyi tedarikçisi olarak tanımlandı ve Politifact, "COVID-19'un binlerce ölümün sadece küçük bir kısmını oluşturduğu teorilerini kucakladığını" ve "halk sağlığı rehberliğini baltaladığını" belirtti. maskeler taktığı ve Dr. Anthony Fauci'yi güvenilmez bir parmak arası terlik rolüne aldığı için. "

Elbette, Politifact'in işaret ettiği gibi, Trump, Bob Woodward'a, paniğe neden olmamak için halkı pandeminin tehlikesi konusunda kasıtlı olarak yanılttığını söyledi.

Dürüst olmak gerekirse, her zaman onu küçümsemek istedim. Hala oynamayı seviyorum. Çünkü panik yaratmak istemiyorum ”dedi Trump, belki de Covid-19'un tehlikeli olmadığına dair defalarca iddialarının açıklaması olarak.

Politifact, "Ancak infodemik tek bir kişinin işi değildi" diye yazdı. Çıkış, Rush Limbaugh, Tucker Carlson, The Gateway Pundit, Todd Starnes, Breitbart ve daha fazlasını içeren Covid-19 inkarını körükleyen en iyi sesleri ortaya koydu.

Son derece popüler konuşma radyosu sunucusu Limbaugh, Covid-19'u defalarca küçümsedi.

Limbaugh Şubat ayında "Koronavirüs, Donald Trump'ı devirmek için başka bir unsur olarak silah haline getiriliyor gibi görünüyor" dedi. "Size koronavirüs hakkındaki gerçeği söylemek istiyorum ... Koronavirüs, soğuk algınlığıdır millet."

Tucker Carlson'un, koronavirüsü ciddiye alması için Trump'a kişisel bir çağrı yapmak için Şubat ayında ünlü bir şekilde Mar-a-Lago'ya seyahat ettiği unutulmamalıdır. O zamandan beri, krizle ilgili haberleri, virüsün kendisinden çok, halk sağlığı uzmanlarını eleştirme ve kilitleme önlemlerinin maliyetine odaklandı. Politifact’ın Fox News sunucusunu dahil etmesi, maskelerin etkinliğini reddettiği bir Ekim ayı bölümü sayesinde oldu.

Çıkış, 2020 seçiminin ardından yalanların kar fırtınasının - yani Trump ve müttefiklerinin seçimin kendisinden seçim sahtekarlığı yoluyla çalındığını iddia etmeleri - "tarihi ve tehlikeli bir şekilde kel yüzlü olarak nitelendirildiğini" belirtti.

Bu yanlış iddialar ne kadar tehlikeli olsa da ölümcül değildir. Herhangi bir pandemi sırasında yayılan yanlış bilgiler gibi koronavirüs ile ilgili yanlış bilgiler hayatlara mal oluyor.

Politifact'in 'Yılın Yalanı' postası Trump ve Sağ Kanat Medyası İçin Covid-19 Yanlış Bilgilendirmesi ilk kez Mediaite'de yayınlandı.

Kaynak: MEDIA Ite

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Politifact Yılın Yalanını Açıkladı: Covid-19 Yanlış Bilgilendirmesi İçin Trump ve Sağ Kanat Medyasını Gösterdi

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.