Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amazon, SpaceX'in Starlink cihazının 1 / 3'ü boyutunda 'çığır açacak' Kuiper uydu-internet çanak anteni üzerinde çalıştığını duyurdu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amazon, SpaceX'in Starlink cihazının 1 / 3'ü boyutunda 'çığır açacak' Kuiper uydu-internet çanak anteni üzerinde çalıştığını duyurdu

BB1c0FQ1.img?h=631&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amazon Çarşamba günü, planlanan binlerce internet ışınlı uydudan oluşan filosu Kuiper için önemli bir donanım parçası ortaya çıkardı.

Aşamalı dizilimli anten olarak adlandırılan cihaz, bir tüketici terminalinin çok önemli bir bileşenidir: Aboneleri, Kuiper uyduları üzerinden ağa bağlayan bir cihaz.

SpaceX, Starlink adlı kendi uydu-internet filosunu dağıtma ve test etme konusunda Amazon'dan yıllarca ileride olsa da, yeni anten yine de önemli bir gelişme.

Prototip Kuiper anteni, yaklaşık bir fit çapında veya Starlink'in benzer anteninin% 34'ü boyutundadır. Bu, üretimi daha ucuz ve kurulumu daha kolay hale getirebilir.

Teknoloji devi Amazon, bu hafta tüketiciler için uydu-internet teknolojisinde bir gün SpaceX'e parasının karşılığını verebilecek bir "atılım" dediği şeyi açıkladı.

Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon, Kuiper adında FCC lisanslı 10 milyar dolarlık bir girişimin ortasında. Amazon'un cihaz ve hizmetlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dave Limp, hedefin Dünya'yı sıkıca saran yörüngelerde 3.236 iletişim uydusu başlatmak ve "on milyonlarca yetersiz hizmet alan veya hizmet almayan" müşterilere yüksek hızlı, düşük gecikmeli internet hizmeti sunmak olduğunu söyledi. TechCrunch, Çarşamba günü Space 2020 sanal konferansı sırasında.

Personel, aynı gün yayınlanan bir Amazon blog yazısında şirketin temel gelişimi, verileri izleyip tepeden uçan uydulara aktarabilen aşamalı dizilimli bir antenin küçülmesiydi. Şirket, bu küçük form faktörünün - çap olarak yaklaşık 30 santimetre (12 inç) - Amazon'un kompakt, hafif ve yine de oldukça etkili bir tüketici terminali veya uydu anteni üretmesine izin verdiğini söyledi.

TechCrunch'a verdiği demeçte Limp, "Temelde 33 LP [rekor] boyutunda," dedi, ancak yine de veriye aç bir eve güç sağlamak için bol miktarda bant genişliği olan saniyede 400 Megabit aktarım hızına (Mbps) ulaşabilir. "Bizim olduğumuz türden bant genişliği ve spektrumu kullanan kimseyi buna yakın bile görmedik."

Limp, anten dışında hayati elektronikler içeren tüketici terminalinin yaklaşık 10.000 $ 'a mal olmayacağını belirtti - bu, yüksek teknolojili uydu çanaklarını gemilere ve uçaklara koymak için ödenen tipik bir bedel. Bunun yerine Amazon, maliyette "beş ila 10 kat" bir düşüş arıyor, dedi Limp, yeni anten tasarımıyla "artık buna bir yolumuz var" dedi.

"Son müşteri fiyatlandırmasının ne olacağını bilmiyorum. Bu kararı, lansmandan önceki gün muhtemelen vereceğiz - bu, Amazon'un tipik fiyatlandırma stratejisidir," dedi.

SpaceX'in büyüyen uydu ağına Amazon'un kompakt yanıtı

BB1c0N1R.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Henüz hiçbir Kuiper uzay aracı yörüngeye uçmadı ve Amazon'u SpaceX ile rekabette yıllarca geride bıraktı. Elon Musk'ın havacılık şirketi halihazırda yaklaşık 900 operasyonel Starlink uydusunu fırlattı ve her üç haftada bir yörüngeye yaklaşık 60 yeni uzay aracını fırlatıyor. Ayrıca bu sonbaharda halka açık bir beta testi başlattı.

Yine de Amazon'un, yaklaşık 15.000 mil / saat hızda uçan Kuiper uydularını izleyip bunlarla iletişim kurabilen kompakt bir tüketici anteni yaratması, ileriye doğru büyük bir adımdır. Bu tür cihazlar oldukça karmaşıktır ve genellikle çok pahalıdır. Bir Kuiper, Starlink ve diğer düşük Dünya yörüngeli uydu takımyıldızının iş durumunu kapatmak için milyonlarca kişinin üretilmesi gerekebilir - tarihsel olarak hepsi iflas etmiş olan yüksek riskli projeler.

Business Insider tarafından yapılan son raporlar, SpaceX'in cihaz üreticisi STMicroelectronics'e Starlink kullanıcı terminali başına yaklaşık 2.400 $ ödediğini öne sürüyor. Starlink'in terminal ve diğer donanımları içeren bir başlangıç kiti için 499 $ 'lık bir kerelik ücreti göz önüne alındığında, SpaceX'in yıllar boyunca aylık servis ücretlerindeki farkı eşitlemesi için telafi etmesi gerekecek.

Amazon, terminalinin nispeten küçük boyutunun maliyet ve rahatlık açısından büyük bir avantaj olduğunu söylüyor. Kuiper'in donanım ve anten geliştirmesinin üst düzey yöneticisi Nima Mahanfar, Business Insider'a sunduğu bir Soru-Cevapta en büyük zorluğun çok sayıda küçük anteni çok karmaşık hale getirmeden veya performans ve güç sorunlarına neden olmadan tek bir devre kartına sıkıştırmak olduğunu söyledi.

"Amacımız, antenimizin ana akım devre kartı üreticileri tarafından toplu olarak üretilebilir olmasını sağlamaktı, bu da ölçek ekonomilerinden yararlanmamızı ve düşük maliyetle milyonlar üretmemizi sağlamaktı. Bu hedefe ulaşmak için tasarımımızı olabildiğince basit tutmalıydık." dedim.

Şirket tarafından yukarıda Çarşamba günü yayınlanan bir animasyon, Mahanfar ve diğerlerinin bunu yapmanın bir yolunu bulduklarını gösteriyor.

"Ekip, akıllıca bir şekilde, Rx ve Tx'i aynı kafeste üst üste bindirmeyi başardı - alma ve gönderme. Bunu yaparak, anten boyutunu küçültmeyi, bileşenleri yeniden kullanmayı ve maliyeti düşürmeyi başardık, "Limp dedi. Ancak ekip, uydu antenlerini terminal maliyetini daha da azaltacak şekilde değiştirdiği için "zekâ burada bitmedi" diye ekledi.

Animasyon, Kuiper aşamalı dizi antenini "eski" bir modelle karşılaştırır, ancak Amazon hangi eski cihaza atıfta bulunduğunu belirtmez.

Her durumda, ölçümler Starlink'in terminalinin anteniyle uyumludur. Geçen ay YouTube'da yayınlanan bir videoda mühendis Ken Keiter, dahili bileşenlerini incelemek için SpaceX'in terminal modelini parçaladı. Keiter, dahili antenin en uzun çapını 54 santimetre (21.3 inç) ve en kısası 50 santimetre (19.7 inç) olarak ölçtü.

BB1c0Uol.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İkisi arasındaki ortalama 52 santimetredir (20,4 inç), bu da Amazon'un grafiklerinde ve animasyonlarında karşılaştırdığı sayıdır.

Amazon'un anten prototipi, bir SpaceX'in 2.100 santimetrekaresine karşılık kabaca 730 santimetre karelik bir alana çıkıyor ve Kuiper antenini Starlink anteninin yaklaşık% 34'ü kadar yapıyor.

Yine de Mahanfar, uydu bileşenleri ile büyük tasarım sorunlarının henüz çözülmediğini ve Amazon'un yardımcı olabilecek yaratıcı mühendislerden personel aradığını söylüyor.

"Uzaydaki güç zorluklarını çözmek zor ve bu güçten gelen ısıyı dağıtmak daha da zor. Onu soğutacak hava yok. Bu nedenle, müşterilere gigabaytlarca hizmet sağlayabilen düşük güçlü bir sisteme sahip olmak çok önemli" dedi. "Bu uzay kaynaklı aşamalı dizilerin güç tüketimini nasıl azaltabiliriz? Bu, düşük dünya yörüngesine aşamalı dizi antenleri yerleştiren herkesin karşılaştığı diğer büyük zorluklardan biri."

'Dışarıda birinin roketi varsa, bizi arayın'

BB17oqbL.img?h=640&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kuiper'in FCC tarafından lisanslı kalması için Amazon'un 3.236 uydusunun en az yarısını önümüzdeki altı yıl içinde başlatması gerekiyor.

Amazon'a şirketin, bu uzay aracını yörüngeye taşımak için Blue Origin (Bezos tarafından 2000 yılında kurulan bir uzay şirketi) tarafından geliştirilen, yakında çıkacak olan kısmen yeniden kullanılabilir roket sistemi New Glenn'i kullanmayı planlayıp planlamadığını sorduk.

Bir Amazon sözcüsü, Business Insider'a bir e-postada "Şu anda tüm seçenekleri araştırıyoruz" dedi.

Limp, Kuiper uydularının "fırlatılmadan bağımsız" olduğunu söyledi ve TechCrunch'a "orada birinin roketi varsa, bizi arayın" dedi.

Samimiyeti, Kuiper'ın Starlink ile rekabet etmesi sorununu da kapsıyor ve esasen SpaceX'e iyi şanslar diliyordu.

Limp TechCrunch'a verdiği demeçte, "Hiçbir takımyıldız bugün dışarıdaki hizmetsiz insanlara hizmet etmeyecek. Ve bu arada, gerçekten başarılı 5G ağlarına ve gerçekten başarılı [koaksiyel] ağlara ihtiyacımız var," dedi.

"Amazon ve müşterilerimiz daha iyi bir internetten yararlanıyor ve biz de bunun bir parçası olacağız, ancak umarım bunu güvenli ve güvenilir bir şekilde yapan bir düzine başka takımyıldız vardır."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.