Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, dört ayda yardım kuruluşlarına 4 milyar dolar verdi ve onun liderliğini takip etmenizi istiyor.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, dört ayda yardım kuruluşlarına 4 milyar dolar verdi ve onun liderliğini takip etmenizi istiyor.

Dünyanın en zengin kadınlarından biri 4 milyar dolar bağışını yeni bitirdi ve diğerlerinden de kendi örneğini takip etmelerini istiyor.

BB1bYqpO.img?h=745&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, Salı günü bir Medium gönderisinde, ABD ve Porto Riko'daki 384 gruba son dört ayda 4,158,500,000 dolarlık parasal hediye dağıttığını duyurdu.

Paranın bazı alıcıları, insanlara yiyecek depoları ve acil yardım fonları gibi acil temel ihtiyaçları karşılamada yardımcı olan kuruluşlardır. Scott, diğerleri “uzun vadeli sistemik eşitsizlikleri” sona erdirmek için çalışıyor.

Tüm grupların daha fazla dikkate değer olduğunu söyledi, çünkü pandemi zaten mücadele eden Amerikalıların, kadınlarla, beyaz olmayan insanlarla ve yoksulluk içinde yaşayan insanlarla özellikle ağır darbe yaşamlarında bir "yıkım topu" oldu.

Scott, "Bu arada, milyarderlerin servetini önemli ölçüde artırdı" diye ekledi.

Nitekim, Scott’ın eski kocası, koronavirüs salgını sırasında, evde sıkışmış müşteriler Amazon'a akın ederken servetinin tahmini olarak 71.4 milyar dolar arttığını gördü. Zaman zaman hayırsever bağışlarının nispeten yavaş olması nedeniyle eleştirilen Bezos, geçtiğimiz günlerde iklim değişikliğiyle mücadele eden gruplara 791 milyon dolarlık bağış yaptığını açıkladı. Ekim ayında, düşük gelirli öğrenciler için ücretsiz bir anaokulunun açılışını yaptı - ülke çapında bir ağda ilk olan - çiftin hala evli iken başlattığı hayırsever bir girişim olan Birinci Gün Fonu tarafından finanse edilecek.

2019'da Giving Pledge'i imzalayan Scott, yoğun bir hayırseverlik yılı geçirdi. Temmuz 2019'da Bezos'tan boşandığı Temmuz 2019'dan bu yana 1.7 milyar dolar bağışladığını duyurdu. Bu paranın çoğu, ırk, cinsiyet ve LGBTQ + statüsüyle ilgili eşitsizlikleri çözmeye çalışan kar amacı gütmeyen kuruluşlara gitti.

Scott’ın net serveti, Amazon hisselerinin değerine göre dalgalanmaktadır. Eylül ayında, teknoloji hisselerindeki artış ve tahmini serveti kabaca 68 milyar dolara yükseldikten sonra dünyanın en zengin kadını ilan edildi.

Scott’ın en son finansmanı, Easterseals’ın (engelli insanlar adına çalışan ulusal bir kar amacı gütmeyen kuruluş) yerel bölümlerinin yanı sıra Goodwill, United Way ve YMCA yerel şubelerine gitti.

Scott, hızlı tempolu hediye vermesinin karanlık bir zamanda umut uyandırmak için olduğunu söyledi.

"Bu zor yılın sonunda başkalarına yardım etmek için zamanınızı, sesinizi veya paranızı kullanmanın bir yolunu özlüyorsanız, ülke genelinde olağanüstü işler yapan binlerce kuruluştan birine bir hediye tavsiye ederim," Scott yazdı. "Her biri, hizmet verdikleri topluluklarla paylaşmak için daha fazla kaynaktan yararlanabilir. Ve hediyenle beslediğin umut muhtemelen kendi umutlarını besleyecek. "

Kaynak: MatketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, dört ayda yardım kuruluşlarına 4 milyar dolar verdi ve onun liderliğini takip etmenizi istiyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.