Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İngiltere de Reaksiyon Sonrası Yapılan Açıklamada: Şiddetli Alerjisi Olan Kişilere Covid-19 Aşısı Yapılmamalı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İngiltere de Reaksiyon Sonrası Yapılan Açıklamada: Şiddetli Alerjisi Olan Kişilere Covid-19 Aşısı Yapılmamalı

BB1bLU9c.img?h=253&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

LONDRA — Birleşik Krallık'ta Pfizer Inc.-BioNTech SE aşısı ile Salı günü aşılanan ilk kişilerden ikisi enjeksiyona olumsuz tepki verdi, ülkenin Ulusal Sağlık Servisi, düzenleyicinin önemli alerjik geçmişi olanları uyaran yeni bir rehber yayınlamasını istedi. aşılamaya karşı reaksiyonlar.

NHS'nin ulusal tıbbi direktörü Profesör Stephen Powis, "Her ikisi de iyi iyileşiyor" dedi.

Bu iki kişi, ilk erişime sahip ön saflardaki personel doğrultusunda aşıyı alan ilk dilimin bir parçası olan NHS çalışanlarıdır. Her biri alerjileriyle başa çıkmak için bir adrenalin oto-enjektörü taşıdı.
Birleşik Krallık, Covid-19 aşısını onaylayan ilk Batı ülkesi oldu ve Salı günü sağlık personeli, 80 yaş üstü insanlar ve bakımevlerinde yaşayanlar ve personel dahil olmak üzere öncelikli alıcılarla aşılama programına başladı.

Geçen hafta Pfizer-BioNTech aşısının Birleşik Krallık'ta yaygınlaştırılmasına izin veren kuruluş olan Tıbbi ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'nun CEO'su Çarşamba günü milletvekillerine Salı akşamı iki alerjik vakayı incelediklerini söyledi. aşının kapsamlı klinik denemelerinin bir özelliği olmayan reaksiyonlar.

Dr. June Raine, "Savunmasız topluluklarda (öncelik olarak seçilen gruplar) bu deneyimi yaşadığımıza göre, bu tavsiyeyi hemen alana alıyoruz," dedi.

Ajans, aşının, aşıyı aldıktan kısa bir süre sonra iki kişide anafilaktoid reaksiyonu tetiklediğini söyledi. Bu tür reaksiyonlar bazen aspirin, bazı antienflamatuvar ilaçlar ve opiatlar gibi ilaçlar tarafından tetiklenir.

Prof. Powis, "Yeni aşılarda yaygın olduğu gibi, MHRA, önemli bir alerjik reaksiyon öyküsü olan kişilerin bu aşıyı almamalarını ihtiyati olarak tavsiye etti" dedi.

Teşkilat, sağlık çalışanlarına aşıların sadece resüsitasyon önlemlerinin mevcut olduğu tesislerde yapılması gerektiğini hatırlattı. Daha fazla bilgi aradığını ve soruşturmanın ardından daha fazla tavsiye vereceğini söyledi.

Pfizer, Pfizer ve BioNTech'in soruşturmada MHRA'yı desteklediğini söyledi.

“Önemli aşama 3 klinik denemesinde, bu aşı genel olarak iyi tolere edildi ve bağımsız Veri İzleme Komitesi tarafından hiçbir ciddi güvenlik endişesi bildirilmedi. Deneme, bugüne kadar 44.000'den fazla katılımcıyı kaydetti ve bunlardan 42.000'den fazlası ikinci bir aşı oldu ”dedi.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi İngiltere de Reaksiyon Sonrası Yapılan Açıklamada: Şiddetli Alerjisi Olan Kişilere Covid-19 Aşısı Yapmamalı
  • Admin başlığı şöyle değiştirdi İngiltere de Reaksiyon Sonrası Yapılan Açıklamada: Şiddetli Alerjisi Olan Kişilere Covid-19 Aşısı Yapılmamalı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.