Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Reuters Haberi: Türk parlamentosu Karabağ'a gözlemci asker gönderilmesini onayladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Reuters Haberi: Türk parlamentosu Karabağ'a gözlemci asker gönderilmesini onayladı

BB1b6jmP.img?h=259&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

ANKARA (Reuters) - Türkiye parlamentosu, Ermenistan ve Azerbaycan'ın enklav üzerindeki çatışmayı sona erdirmek için Rusya aracılığında bir ateşkes anlaşması imzalaması sonrasında, Dağlık Karabağ'daki bir gözlem noktasında Rus güçlerine katılmak üzere asker gönderilmesini Salı günü onayladı.

Görev, Türk askerlerinin, Azerbaycan'ın toprak kazanımlarına kilitlenen ateşkesin uygulanmasını izlemek üzere Ankara ile Moskova arasında imzalanan anlaşmanın bir parçası olarak bir yıllığına merkezde konuşlandırılmasına olanak sağlayacak. Şu anda yaklaşık 2.000 Rus barışı koruma birliği de bölgeye konuşlandırılıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parlamentoya gönderdiği mektubunda vekaletin onaylanmasını isteyerek, Türk askerlerinin varlığının ve "gerekirse ülkemizden sivil personelin bölge halkının barış ve refahına yararına olacağını söyledi," ulusal çıkarlarımız için gerekli ".
10 Kasım'da imzalanan ateşkes, uluslararası alanda Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınan ancak bölgede 1990'lardan beri yaşanan en kötü çatışmanın ardından etnik Ermenilerin yaşadığı Dağlık Karabağ ve çevresindeki askeri harekatı durdurdu.

Türkiye, Ermenistan'ı Azeri topraklarını işgal etmekle suçladı ve Azerbaycan'daki etnik Türk soydaşlarıyla dayanışma sözü verdi.

Ankara, çatışmaya arabuluculuk yapmak için kurulan ve Rusya, Fransa ve ABD liderliğindeki Minsk grubunu yaklaşık 30 yıldır konuyu dondurmakla suçladı.

Bir Rus askeri heyeti, Türk-Rus merkezinin parametrelerini görüşmek üzere geçtiğimiz hafta Türkiye'de görüştü. Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar Salı günü Ankara ile Moskova'nın işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.