Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Pembe Tuz Y Kuşağı Mutfağını Nasıl Fethetti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Pembe Tuz Y Kuşağı Mutfağını Nasıl Fethetti

Senin için daha sağlıklı değil. Teknik olarak Himalayalardan gelmiyor. Ancak pembe tuzun çekiciliği yine de patladı.

lead_720_405.jpg?mod=1544032888

Onlarca yıldır tuzun beyaz olduğu izlenimindeydim. Sofra tuzu, deniz tuzu, kaşer tuzu, her neyse - gökyüzü mavi, tuz beyaz ve her şey böyle. Sonra, yaklaşık üç yıl önce ve o sırada benim için net olmayan nedenlerle, karşılaştığım tuzun çoğu aniden pembeydi. Biraz pembe tuz aldım ama nedenini bilmiyordum. Yapılacak doğru şey gibi görünüyordu.

Spesifik olarak, hemen hemen tüm pembe tuzlar Himalaya olarak markalanmıştır. Bunların çoğu, Pakistan'daki gerçek Himalayaların biraz güneyinde, Punjab'da İslamabad ile Lahor arasında bulunan devasa Khewra Tuz Madeni'nden geliyor. Antik deniz yatakları iç kısımlara doğru itildiğinde oluşan bu tuz damarları yüz milyonlarca yıllıktır ve efsaneye göre maden ocağı ilk olarak Büyük İskender tarafından keşfedilmiştir. Şimdi pembe tuz, bir dizi gıda, güzellik ve ev dekorasyonu markasından temin edilebilir. Instagram wellness influencer'ları kan şekerinizi ve uyku döngünüzü düzenlemenize yardımcı olacağı konusunda ısrar ediyor. Williams Sonoma'da gül renginde Himalaya tuzundan oyulmuş bir set gözlük satın alabilirsiniz.

Pembe Himalaya tuzu, amaçlanan mutfak amacı için mükemmel bir şekilde işlevsel olsa da - yiyecekleri tuzlu hale getirmek - daha önce hiç kalitesi nedeniyle özellikle ödüllendirilmemiş veya saygı görmemişti. Bu, onun yemek dünyasından, modern yaşam tarzı totemine doğru hızla yükselişini daha da olası kılıyor. Bunun gerçekleşmesi için, gıda, medya ve sağlık alanında görünüşte birbirinden ayrı birçok dinamiğin çarpışması gerekiyordu.

Üst düzey gurme eğilimleriniz olmasa bile, yemekle ilgileniyorsanız, muhtemelen 2009'dan beri periyodik olarak pembe Himalaya tuzu ile karşılaşmışsınızdır. O zaman Trader Joe onu öğütücüde önceden paketlenmiş olarak taşımaya başladı. bakkal zinciri temsilcisi. Baker satışları açıklamadı, ancak Trader Joe’nun mağazalarının geleneksel marketlere göre daha az ürün taşıdığını ve hızlı satmayan ürünleri piyasaya sürdüğünü belirtti. Bir e-postada bana "Pembe tuzumuz için dokuz yıllık (ve devam eden) bir çalışma müşteri ilgisinin göstergesi olacaktır" dedi.

Trader Joe'nun versiyonu, birkaç yıl önce ürünle ilk fırçamdı ve bir arkadaşımın akşam yemeği partisinde masanın üzerinde (ki bu kolaydı, çünkü pembe) fark ettikten sonra, herkesin evinde ortaya çıktı. daha sonra ziyaret etti. Öğütücüler sadece birkaç dolara mal oluyor ve ilk katı, yetişkin kilerlerini bir araya getiren genç ev aşçılarının sosyal çevrelerinde bir esneme gibi yakalanıyor gibi görünüyorlar.

Bu unutulmaz görünüm, ürüne, aksi takdirde pazarlamacıların tuz gibi sıradan bir şeye, yani ayırt edici bir markaya ataması zor olacak bir avantaj sağlar. Demek istediğim, gerçekten güzel, değil mi? Amerika’nın en büyük tuz ithalatçısı SaltWorks’ün işletme müdürü Megan O'Keefe diyor. "Pembe renk ve doğal görünüm, kendisiyle dolu bir öğütücüyü etkileyici hale getiriyor ve tüketiciler için çekici."

Şef ve gıda bilimci Ali Bouzari, bir mağazada pembe Himalaya tuzuyla ilk karşılaştığında, Denver'da özel bir baharat dükkanındaydı. "Tezgahtarlardan birine bunun ne işe yaradığını sordum ve bana baktı ve donup kaldı:" Pembe olmak "dedi.

Tuzun rengi, estetik açıdan hoş bir ev yemeklerinin Instagram simgesi olarak başarısının kesinlikle anahtarıdır; #pinksalt etiketi altında 70.000'den fazla resim var. Ama aynı zamanda, daha az belirgin olan başka bir düzeyde de çalışır. İnce tuzlar üzerine birkaç kitabın yazarı Mark Bitterman'a göre, Himalaya pembesinin estetik farkı tüketicilerin diğer farklılıkları okumasına olanak tanıyor. "Bize tuz yemememiz gerektiği söylendi, ama yememiz gerekiyor ve biyolojik olarak buna mecburuz ve lezzet onsuz işe yaramaz" diyor. Bu yüzden, onu yemenin varoluşsal dehşeti ile ona ihtiyaç duymanın fizyolojik gerçekliği arasındaki bu gerilimi anlamanın bir yolunu bulmalıydık. Yaptığımız şey, "Ah, doğal tuz, pembe tuz, her neyse, bu güvenli" dedik. "

Bouzari, gıda ürünleri danışmanlığında müşteriler arasında benzer bir fenomeni gördü. "Pembe tuz, 'iyi tuzdur. Pembe tuz güzel olabilir, ancak popüler sağlık kavramlarından önemli bir destek almadan şu anki popülerliğine ulaşamazdı. Genellikle bu, tek tek gıdaların veya bileşenlerin, genellikle saflık veya doğallık kavramlarına dayalı olarak yarı tıbbi olma konusunda belirsiz bir üne sahip olduğu anlamına gelir.

Pek çok şey Instagram'da çok sayıda takipçisi ve az kimlik bilgisine sahip insanlar tarafından kendilerine eklenmiş aldatıcı sağlık iddiaları nedeniyle popüler hale gelse de, Himalaya tuzu biraz farklı bir durum gibi görünüyor: İnsanlar bunu gördü ve beğendi ve çoğu tersine mühendislik uyguladı oradan bu arzu için gerekçe. Bu genellikle tuzdaki yüksek iz mineral seviyelerine bağlıdır, bu da ona kendine özgü görünümünü veren şeydir. Bouzari'ye göre, bu mineraller gerçekten mevcut olsa da, bunlarla ilgili sağlık iddiaları kurgudur. "Bileşimsel olarak, bu tuzda bir fark yaratmaya yetecek kadar çinko, magnezyum veya kalsiyumun olup olmadığını kontrol etmiyor," dedi bana. Ve tuz, vücudunuzun moleküler düzeyde besinleri verimli bir şekilde emmesine yardımcı olan diğer unsurları içeren daha eksiksiz gıdaların kimyasal içeriğinden yoksun olduğundan, şüpheli tuz, bu besinleri içinize almak için iyi bir yol olacaktır.

Yine de, yemeğin efsanevi kökenleri, bu iddialara pek çok insan için bir orijinallik cilası vermek için yeterlidir. Himalaya tuzunun Amerikan markasının sağlıklı ve Doğulu olması nedeniyle, zerdeçal ve matcha gibi şeyleri, Amerika Birleşik Devletleri dışında uzun süredir kullanılan, ancak mistik yabancılıkları ve neredeyse büyülü tıbbi özellikleri nedeniyle fetişleştirilen - ve bazen uygun hale gelen - bileşenler olarak birleştiriyor. Bouzari, "Pembe tuzun kimsenin kutsal kültürel mihenk taşı olduğunu bilmiyorum" diyor. "Ama insanların adı Pakistan mı, merak ediyorum, insanlar buna çok yakışırdı."

Bitterman'a göre, Himalaya tuzunun Amerikan ve Avrupa geleneklerinde bir yabancı olarak statüsü, başarısının anahtarı gibi görünüyor. “Pembe tuzun Amerikan sahnesinde ilk kez sahneye çıktığı sıralarda, Fransız gri deniz tuzu ve fleur de sel, süslü tuzlar olan ilk çıkışlarını yapıyorlardı” diyor. "Ve insanlar sağlıklı olamayacaklarına inanıyor gibiydi."

Sanayileşmiş gıda sistemlerine ilişkin artan endişeler bağlamında tuzun popülaritesi muhtemelen mümkün olamazdı. 80'li ve 90'lı yılların işlenmiş gıdalarıyla büyüyen American Millennials, ne yediklerini bilmek istiyor. O’Keefe, "Çiftlikten masaya neredeyse bir fikir," diyor. "Dağlardan çıkan ve bu eski deniz yataklarından çıkarılmasının pembe tuz hikayesi romantik."

Ve bu sadece yemek değil. İnsanlar tuzu o kadar çok seviyor ki, banyo fırçaları ve tuz lambaları gibi güzellik ürünlerinde ve dekorlarda görünmeye başladı. Yemek kültürü web sitesi Eater'ın restoran editörü Hillary Dixler Canavan, bunu sağlıklı yaşamdaki daha büyük bir tutumun parçası olarak görüyor. "Gwyneth Paltrow bir keresinde kızarmış patates kızartmasını Goop yüz kremine batırdı ve ne kadar organik olduğunu göstermek için yedi" diyor. "Doğal ve organik ideallere gerçekten değer verdiğinizi gösteren bir gösterge olarak, güzellik kaynağınızın yiyecek olması ve yiyeceklerinizin de güzel olması gerektiği fikri var."

Dixler Canavan, pembe tuzun yemek dışında kullanımının kalitesinin kanıtı olup olmadığı konusunda biraz daha şüpheci. "Yüksek kaliteli restoran mutfaklarında yaygın olarak kullanılmadığı çok açık" diyor. "Pembe tuz olayı estetiktir. Diptyque mumlarından birine sahip olmakla aynı şey. Bu, başka bir zevk göstergesi ve zevkinizin olması gereken şeye bağlılığınız. "

Pembe tuz, daha az fotojenik muadillerinden daha pahalıdır: SaltWorks'ten beş kiloluk iri pembe Himalaya torbası, aynı miktar ve irilikte Akdeniz deniz tuzu için 11,40 dolara kıyasla 19 dolara mal olacak. Ve bir bileşen olarak mutlaka sekiz dolar daha işlevsel olmadığı için, bu bazı insanlar için buna değmez. Ancak diğerleri için Bouzari dürtüyü anlıyor. "Bu tiyatro, performans" diyor. Güzel bir kömürleşmiş pancarın üzerinde küçük tek boynuzlu at kokain parçaları mı? Bu estetik açıdan çekici ve bu, tadı dolaylı olarak etkileyecek ... İşlevsel olarak, tuzun iyi olduğu her şey için iyidir, sonuna kadar. "

Kaynak: Pocket Worthy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.