Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 kam-ar anket diye googlede arayabilirsiniz sn.sardunyam.size kolaylık olsun dedim ben baktım Kamar araştırma şirketi tarafından, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Bayburt, Trabzon ve Malatya'da 1570'i bayan toplam 3590 denek üzerinde yapılan ankette, AK Parti'nin ardından en büyük parti kararsızlar çıktı. demek bu iller size göre çarşambamıdır? hepside varoşmudur? Ne oldu şimdi yani Akp bu illerde yapılan anketlerle birinci geldi peki bu illerin tamamının böyle düşünündüğünü mü gösterir buraların hepsi varoş ya da çarşamba değildir ama birbirine benzeyen semtlerinde yapılmıştır bende istanbulda yaşıyorum ama anketörlerle hiç karşılaşmadım nedense bize sormuyorlar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Konunun ne olduğu aslında o kadar da önemli değil benim için...Sadece ne konuşuluyor diye baktım ama insanların bazı konularda ne kadar yapmacık ve çelişkili seyler söylediği ile ilgili bir yazı çıktı önüme:Önce bu yazılmış,okuyan da zannediyor ki bu şahıs çok demokrat ve masumane bir yanıt vermiş.Kendini ayrımcılığa karşı mücadele veren biri gibi göstemiş.Ve bunu destekler mahiyette şu lafları etmiş:Birileri meğerse kendinden olmayanları kafir diye göstermiş diyor.Ve bu da onu çok rahatsız etmiş,ama asıl çelişki ve yapmacıklık daha sonra kendini ortaya çıkıyor:Neymiş... Demek senin hoşgörülü durumun bu kadarmış... O kadar çok ayrımcılıkla mücadele ediyorsun ki maşallah,İncil dağıtımına hemen karşı çıkmışsın. Bakıyorum hemen onları KAFİR ilan edip,onlarla mücadele etmişsin? Sen sadece bu kadar mısın? Devamın yok mu? Sayın zıplayan Dana ben bu kadarım devamım yok ne oldu rahatsız mı oldunuz? evet kendileri gibi olmayanlara kafir gözü ile bakanlar tanıyorum. ve incil dağıtımına karşı çıkıyorum bundan neden rahatsız oldunuz bu din özgürlüğü müdür? insanlara bedava incil dağıtanların bunu yaparken ekonomik sıkıntı içinde olanlara parasal yardım yaptıklarıda biliniyor ve misyonerler yüzyıllardır müslüman ülkelerde bu şekilde çalışıyorlar. incil dağıtanları kafir ilan ettiğimi yazmadım bunu hangi beyninizin alt katmanlarından uydurdunuz. ne oldunuz bu kadar tepkinizi çekecek hangi yaranıza tuz bastım sayın zıplayan dana Alıntı
Φ buraks Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Ne oldu şimdi yani Akp bu illerde yapılan anketlerle birinci geldi peki bu illerin tamamının böyle düşünündüğünü mü gösterir buraların hepsi varoş ya da çarşamba değildir ama birbirine benzeyen semtlerinde yapılmıştır bende istanbulda yaşıyorum ama anketörlerle hiç karşılaşmadım nedense bize sormuyorlar. genelde anketörler en işlek caddelerde anket yapıyorlar en azından bizim burada (antalya) öyle. ben şahsen katılmadım. birgün rastlarsam senin için fotografınıda cekerim nerede anket yapılıyormuş diye en azından işlekliğini görürsün. Antalyalı veya Antalyaya gezmeye gelenler bilir Kalekapısı civarında birde yüzüncüyıl caddesi tarafında genelde üniversite öğrencileri anketörler tarafından yapılıyor. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Sayın Buraks size karşı çıkanların iddalarına siz ve sizin gibi düşünenler ne yani onları küçük mü görüyorsunuz diye yanıtlar veriyorsunuz.Ancak unutmayınız ki bu insanların bir çoğu oylarını çeyrek altın karşılığı verdi,ünlü fatihteki mahmut hoca tarafından kurana elbastırıldı eğer başka partiye oy verirseniz kafir olursunuz diye.Söylenenler o kadar haksız değil.Onun için insanlarımızı küçük mü görüyorsunuz diye lütfen demogoji yapmayın.Ayrıca bir insanın cahil kalması kader değildir.Okumayı öğrenmeyi isteyen adam her yerde okur. Ben kendimden örnek vereyim benim babam ve annem maddi imkansızlıklar yüzünden almanyaya işçi olarak ilk gidenlerdendir.Ben ve kardeşim bu yüzden çocuk esirgeme kurumunda büyüdük.Okul çağına geldiğimizde aile büyüklerinden biri ile oturduğumuz ev elektriksiz,susuz ve henüz inşaat halinde idi.Beni bu hale düşüren toplumun ekonomik sistemi olduğunu varsaysak bile bunu kabullenip oturmak asıl cehalettir.Ben şu anda üniversite mezunuyum ve üstelik bir çoğunun hayallerini süsleyen bir bölümden mezunum.Eğer ne yapalım kaderimiz böyleymiş deyip otursaydık başımıza gelebilecek her türlü şeyi hakediyor olurduk.Onun için demogoji yapmayın,birilerinin gelip bizi kurtarmasını beklersek daha çok bekleriz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 gelincik seni seviyorum ve seninle gurur duyuyorum... Alıntı
Φ buraks Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Sayın Buraks size karşı çıkanların iddalarına siz ve sizin gibi düşünenler ne yani onları küçük mü görüyorsunuz diye yanıtlar veriyorsunuz.Ancak unutmayınız ki bu insanların bir çoğu oylarını çeyrek altın karşılığı verdi,ünlü fatihteki mahmut hoca tarafından kurana elbastırıldı eğer başka partiye oy verirseniz kafir olursunuz diye.Söylenenler o kadar haksız değil.Onun için insanlarımızı küçük mü görüyorsunuz diye lütfen demogoji yapmayın.Ayrıca bir insanın cahil kalması kader değildir.Okumayı öğrenmeyi isteyen adam her yerde okur. benim bir iddiam yok ama bu akp nin oylarının coğunluğunu ve yapılan anketlerin varoşlarda yapıldığı yönündeki iddialara katılmıyorum. secim zamanı 3 arkadaşım akp de çalıştı sıradan insanlardı her partide olduğu gibi secim zamanı başkan ve milletvekili adaylarla evleri dolaştılar ama ne 1 ytl nede 1 gr altın verdiklerini duymadım görmedim. Antalya zaten chp nin kalesi olarak bilinirdi (deniz baykal antalyalıdır) konuya geleyim akp yi 1. yapacak kadar varoş kesimi yoktur burada akp büyüksehir başkanlığını ve 1 merkez ilçe başkanlığını aldılar. akp belediyesi yaptığı çalışmalarla 10 kere daha seçime girse yine kazanırlar partili partisiz herkes memnun çalışmalardan. akp nin ne üyesiyim nede akrabam var. il başkanlığının yerinide bilmem. Ama görünen köy klavuz istemez. (secimlerdede oy kullanmadım ailemde akp ye değilde başka orta sağda bulunan partiye oy kullandı) Ben kendimden örnek vereyim benim babam ve annem maddi imkansızlıklar yüzünden almanyaya işçi olarak ilk gidenlerdendir.Ben ve kardeşim bu yüzden çocuk esirgeme kurumunda büyüdük.Okul çağına geldiğimizde aile büyüklerinden biri ile oturduğumuz ev elektriksiz,susuz ve henüz inşaat halinde idi.Beni bu hale düşüren toplumun ekonomik sistemi olduğunu varsaysak bile bunu kabullenip oturmak asıl cehalettir.Ben şu anda üniversite mezunuyum ve üstelik bir çoğunun hayallerini süsleyen bir bölümden mezunum.Eğer ne yapalım kaderimiz böyleymiş deyip otursaydık başımıza gelebilecek her türlü şeyi hakediyor olurduk.Onun için demogoji yapmayın,birilerinin gelip bizi kurtarmasını beklersek daha çok bekleriz. kusura bakmayın sn. gelincik bu hayat hikayesinin yeri burası değil; ama bende sırça köşklerde büyüyüp son model arabalarla gezmedim. bende bir çok zorluklarla üniversite bitirdim. açlığı imkansızlıkları benden iyi bileceginizi sanmıyorum şu anki konuma gelebilmek için tırnaklarımla çabaladım. hayatım boyunca banada yardım edecek ne dayım oldu ne de amcam. 12 yaşından günümüze kadar (yaşım şimdi 26) hep çalıştım tatil nedir bilmedim şimdide halen 7 gün çalışmaktayım bazı akşamlarda ek işler yapmaktayım. sizin anlayacağınız birbirimizden farkımız yok ama bunları yazıpta duygu sömürüsüde yapmaya gerek yok. konu anketlerdi aksini söyleyn olursa oda anket koyar onun üzerinden konuşuruz. saygılarımla.... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Sayın buraks benim duygu sömürüsü yapmaya hiç ama hiç ihtiyacım yok.Bu örneği yaşanılan kötü koşulların cehalet için bahane edilemeyeceğini vurgulamak için verdim.Ayrıca sizin maddi koşullarınızla ilgili bir yorumda yapmadım.Kimsenin beni şakşaklamasına da ihtiyacım yok ayrıca neyi vurgulamak istediğimi anlamaktan aciz olduğunuz ortada o halde daha fazla cevap vermeye gerekte yok sanırım. Alıntı
Φ buraks Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2006 Sayın buraks benim duygu sömürüsü yapmaya hiç ama hiç ihtiyacım yok.Bu örneği yaşanılan kötü koşulların cehalet için bahane edilemeyeceğini vurgulamak için verdim.Ayrıca sizin maddi koşullarınızla ilgili bir yorumda yapmadım.Kimsenin beni şakşaklamasına da ihtiyacım yok ayrıca neyi vurgulamak istediğimi anlamaktan aciz olduğunuz ortada o halde daha fazla cevap vermeye gerekte yok sanırım. demekki 2 mizde kötü koşullardan yetişmişiz ama görüşlerimiz farklı yani onlarda okusalar sizin görüşünüze katılanda olurdu katılmayanda. onlar sizinle hem fikir olmadığı içinmi cahil damgası yediler. ayrıca bahsi gecen hediyeleri bir önceki secimde dyp-anap dağıtmıştı bizim buralarda 2002 de bişey veren olmadı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.