Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Koronavirüs neden kadınlardan daha çok erkekleri öldürüyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Koronavirüs neden kadınlardan daha çok erkekleri öldürüyor?

Koronavirüs salgınının başlarında, Çin'den gelen hastane verileri şaşırtıcı bir eşitsizliği ortaya çıkardı: Virüsün neden olduğu hastalık olan Covid-19, kadınlardan çok daha fazla erkeği öldürüyordu.

BB1a7TaK.img?h=683&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu fark, Güney Kore gibi diğer Asya ülkelerinde ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde devam etti. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıktı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin verilerine göre, Ekim ayı ortasına kadar koronavirüs kadınlardan yaklaşık 17.000 daha fazla Amerikalı erkeği öldürdü. Amerika Birleşik Devletleri'nde hastalığın iddia ettiği her 10 kadından 12 erkek öldü, sağlık hizmetlerinde cinsiyet eşitliğini ilerletmek için İngiltere merkezli bir girişim olan Global Health 50/50 tarafından bir analiz bulundu.

Bu eşitsizlik, yeni virüsün birçok endişe verici yönünden biriydi. Hastalıkta cinsiyetin rolüne aşina olmayanları şaşkına çevirdi.

Ancak bu ilişkiyi inceleyen uzman araştırmacılar grubu şaşırmadı. Bir dizi hipotez hazırladı. Muhtemel bir suçlu erkek davranışıydı. Belki de erkeklerin virüse maruz kalma olasılığı sosyal faktörlerden daha yüksekti; örneğin orantısız bir erkek işgücü, daha fazla erkeği enfekte insanlarla temasa geçirebilir. Ya da erkeklerin akciğerleri, farklılıkları bildirmek için ilk ülkelerde sigara içme olasılıkları daha yüksek olduğu için daha savunmasız olabilir.

Bu salgından 10 ay sonra daha belirgin hale gelen şey, erkeklerin koronavirüs enfeksiyonlarına karşı nispeten daha zayıf bağışıklık tepkileri göstermeleridir ki bu, eklenen ölümleri açıklayabilir.

“Dünya genelindeki verilere bakarsanız, enfekte olan kadın kadar erkek var. Tulane Üniversitesi'nde diyabet gibi hastalıklarda cinsiyet farklılıklarını inceleyen Franck Mauvais-Jarvis, erkeklerdeki çoğu popülasyonda daha güçlü olan sadece hastalığın ciddiyetidir ”. Bu gibi durumlarda, biyoloji nedenini açıklamaya yardımcı olabilir.

Erkek bağışıklık tepkisi

BB1a80Px.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kadınlar genellikle seks hormonları sayesinde daha güçlü bağışıklık sistemlerine ve ayrıca bağışıklık ile ilgili genlerle dolu kromozomlara sahiptir. Johns Hopkins Üniversitesi mikrobiyoloğu Sabra Klein Nisan ayında Washington Post'a verdiği demeçte, X kromozomundaki yaklaşık 60 genin bağışıklık fonksiyonunda rol oynadığını söyledi. İki X kromozomuna sahip kişiler, bu genlerin bazılarının çifte yardımından yararlanabilir.

Yale Üniversitesi'nde virüslere karşı bağışıklık savunması üzerine çalışan Akiko Iwasaki, koronavirüs enfeksiyonlarında cinsiyet farklılıklarının nasıl ortaya çıkabileceğini görmek istedi. O ve meslektaşları, mikroskobik savaşçı okullarını avlamak için bağışıklık sistemine meşhur bir ağ attılar.

Iwasaki, vücudun patojenlere karşı siperini oluşturan moleküllerin ve hücrelerin bir listesini sıralayarak, "İmmünolojik olarak ölçebileceğimiz her şeye bütüncül bir bakış yaptık" dedi: "sitokinler, kemokinler, T hücreleri, B hücreleri, nötrofiller. Erişebildiğimiz her şey. "

Bilim adamları, erkek hastalarda T hücresi tepkisinin daha zayıf olduğunu buldu. T hücreleri sadece enfekte olmuş hücreleri tespit edip öldürmekle kalmaz, aynı zamanda antikor yanıtının yönlendirilmesine de yardımcı olur. "Bağışıklık tepkisinin ana düzenleyicisi gibi. Ve T hücrelerinde bir düşüş yaşadığınızda veya onların aktive olma yeteneklerinde, temelde bir orkestranın şefini kaybedersiniz ”dedi Iwasaki.

Bağışıklık sisteminin gücü, insanlar yaşlandıkça cinsiyetten bağımsız olarak azalır. Ancak kadınlar için hafif bir düşüş, erkekler için uçurumdan ani bir dalıştır: Iwasaki'nin çalışması, 30'lu ve 40'lı yaşlarındaki erkeklerin T hücresi tepkisinin, 90'larındaki bir kadınınkine eşdeğer olduğunu gösteriyor.

Ve T hücreleri, erkeklerde orantısız bir şekilde bozulan tek bağışıklık özelliği değil. Eylül ayında PLOS Biology'de yayınlanan bir başka makale, burun sürüntülerinde virüslerle birlikte toplanan anonim insan genetik materyalini inceledi.

Bu çalışma, erkeklerde yavaşlatılmış savunma sinyalleri buldu. Washington Üniversitesi'nden araştırma bilimcisi Nicole Lieberman, bir hücre bir virüs algıladığında, yangın alarmını yakmanın moleküler eşdeğerini gerçekleştirdiğini söyledi. Bu alarm RNA denen ve neredeyse anında tepki veren genetik habercilerde kendini gösterir.

Reaksiyon, hücrelerin, adından da anlaşılacağı gibi virüsün üreme yeteneğine müdahale eden interferonlar, bağışıklık sistemi molekülleri gibi ilk savunma hatlarını oluşturmasına neden olmalıdır. Diğer moleküller, patojenleri yok etmek için özel bağışıklık hücrelerini çağırır. Lieberman, "Yangın alarmının, itfaiyeyi oraya götürecek kadar uzun süre çalmasını istiyorsun," dedi.

Ancak Lieberman ve ortak yazarları, erkeklerde ve bazı yaşlı topluluklarda yangın alarmının erken kapandığını, hatta belki de itfaiyeciler gelmeden önce kapandığını keşfetti. "Bence, burada gördüklerimizin potansiyel olarak işlevsel sonucu bu," dedi.

Zararlı otoantikorlar

Sadece erkeklerde bağışıklık sistemi zayıflamakla kalmaz, aynı zamanda koronavirüsün bazı ciddi vakalarında kendi kendini engelleyebilir. Eylül ayında Science'ta yayınlanan, yaşamı tehdit eden covid-19 hastası olan yaklaşık 1000 hasta üzerinde yapılan bir araştırma, moleküler kendini sabotaj kanıtı buldu. Bağışıklık sistemi savaşçıları, kendi kapılarını parçalayan asi kale muhafızları gibi vücudun savunmasına karşı hareket ediyorlardı. Bu kusur erkeklerde kadınlardan çok daha yaygındı.

Spesifik olarak, araştırmacılar, bağışıklık sisteminin parçalarını bağlayan ve nötralize eden otoantikorlar denen molekülleri tespit ettiler. Bu nötrleştiriciler, tip-1a interferon olarak bilinen bir dizi savunma molekülü etkisiz hale getirdi. Basitçe söylemek gerekirse, otoantikorlara sahip olmak daha viral replikasyona yol açtı.

İnterferona karşı otoantikorları olan 101 kişiden 95'i erkekti. İsveç Karolinska Enstitüsü'nde bağışıklık sistemini inceleyen bir çocuk doktoru olan çalışmanın yazarı Petter Brodin, "Bir şekilde erkekler bu tür otoantikorları geliştirmeye muhtemelen daha yatkındır, ancak nedenini bilmiyoruz" dedi.

Brodin, interferon moleküllerinin birkaç tipte bulunduğunu, bu nedenle bu hastaların başka bir interferon aromasıyla tedavi edilebileceğini söyledi. Ancak bunun zor olabileceğini de kabul etti, çünkü interferonlar, hastalığın yaşamı tehdit eden aşamalara ilerlemeden önce, enfeksiyon seyrinin erken safhalarında en çok yardımcı oluyor.

Katil T hücrelerinin yokluğu, nötralize edici antikorlarla birleştiğinde, "çifte sorun gibi" dedi Iwasaki, "bu, sonunda bu erkeklerdeki viral yükü artıracaktır."

Bu sonuçla ilgili olağandışı olan şey, otoantikor bağışıklık bozukluklarının çoğunun, kronik lupus hastalığında olduğu gibi kadınlarda görülmesidir.

Iwasaki'nin araştırması, dişi bağışıklık sistemlerinin, lakaplı uzun taşıyıcılar olarak adlandırılan uzun ömürlü covid-19'a sahip kişilerde bir rol oynayıp oynamayacağını incelemektedir.

Iwasaki, "Kronik semptomlardan muzdarip binlerce insan var" dedi ve bu durum zayıflatıcı olabilir. Uzun nakliyecilerin çoğu gençtir ve hepsi olmasa da çoğunluğu kadındır.

Farklı davranan erkekler

BB1a82FW.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu biyolojik farklılıkların ötesinde, davranış ve sosyal normlar gibi cinsiyetin diğer yönlerinin de pandemiyi nasıl etkileyebileceğini göz ardı etmek basit olacaktır.

Genel olarak konuşursak, erkeklerin covid-19 konusunda kadınlara göre daha az endişelenmesi, kadınların genel olarak sağlık risklerini daha ciddiye aldığı modeline uyuyor. Yakın zamanda yapılan bir ankette, kadınların hastalığa karşı daha temkinli bir yaklaşım sergiledikleri, iş yerlerine güvenli bir şekilde dönebilecekleri endişelerini dile getirdiler. New York, Connecticut ve New Jersey'deki yayaların davranışları ile ilgili anketleri ve gözlemleri içeren başka bir araştırmaya göre, kadınların maske takma ve sosyal mesafe gibi uzman tavsiyelerini takip etme olasılığı daha yüksektir.

Kocasıyla birlikte Global Health 50 / 50'yi yöneten University College London'da küresel halk sağlığı profesörü olan Sarah Hawkes, risk alan kişiler olarak erkeklerin imajının yüzlerce yıl öncesine uzandığını, John Graunt'a kadar uzandığını söyledi. şimdi epidemiyoloji olarak bilinen alana ilk katılan kişiler.

Graunt, İngiltere’nin ölüm kayıtlarını inceledikten sonra, 1662’de “erkekler, kadınlardan daha soğukkanlı oldukları için, ahlaksızlıklarından ötürü öldü” - yani erkek davranışının suçlu olduğunu varsaydı. Hawkes, "350 yıl sonra" Graunt’un fikrinin hala geçerli olduğunu savunuyor. Kadın ve erkeklerdeki sağlık farklılıklarından sorumlu olan “Kuşkusuz hem biyoloji hem de davranış karışımı” dedi.

Oxford Üniversitesi ekonomisti Renee Adams'ın Global Health 50/50 verilerini kullanan bir raporuna göre, kadınlarda koronavirüs ölümlerinin payı da tam zamanlı işgücü içindeki payıyla artıyor.

Hawkes, "İş gücüne ne kadar çok kadın katılırsanız, cinsiyet farkınız o kadar az olur" dedi. Hawkes, bu cinsiyet eşitsizlikleriyle aynı çizgide - erkeklerin hava kirliliğine ve diğer zararlara maruz kaldıkları ortamlarda çalışma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi. Kadınlar geleneksel olarak erkeksi alanlara girmeye başladığında, "ortaya çıkıyor, kadınlar da erkekler kadar hastalanabiliyor" dedi.

COVID-19'a verilen yanıtta keşfedilen cinsiyet eşitsizlikleri, bu tür farklılıklara daha geniş bir ilgi uyandırdı. Mauvais-Jarvis, ilk sonuçlar daha fazla erkeğin öldüğünü gösterdiğinde, "Sahada çalışan insanlar dışında neredeyse hiç kimse, Şubat veya Mart ayına kadar bu hastalıkta olan kadın ve erkek arasındaki farkla ilgilenmedi" dedi.

Hawkes, CDC gibi halk sağlığının ön saflarında yer alan kurumların bile başlangıçta cinsiyete göre ayrıştırılmış koronavirüs verilerini açığa çıkarmada yavaş kaldığını söyledi. İngiltere halk sağlığı sürveyans sistemi de benzer şekilde gecikti. Hawkes, bu gecikmeleri insanların bu verileri ne kadar önemsiz gördüklerinin bir işareti olarak aldı, çünkü çok kolay erişilebilir durumda: İnsanlar öldüğünde, ölüm belgeleri erkek, kadın veya bazı yerlerde ikili olmayan olduklarını belirtir.

CDC verileri nihayet bu bilgileri Nisan ortasında erişilebilir hale getirdi. Bu ölümlerde ortaya çıkan çarpık erkek paternleri, her ikisi de koronavirüs ailesinde olan Orta Doğu solunum sendromu (MERS) ve şiddetli akut solunum sendromu (SARS) salgınlarında görülenlerle uyumludur. Ve diğer viral tepkilerle uyumludur. Iwasaki, “Kadınların grip aşılarına karşı çok daha iyi antikor tepkisi geliştirdiklerini biliyoruz” dedi.

Bu uzmanlardan bazıları, sağlıktaki diğer cinsiyet farklılıklarına ışık tutmak için bu andan yararlanmayı umuyor. Ne de olsa koronavirüs, erkekleri ve kadınları eşit olmayan bir şekilde etkileyen tek sorun değil - aynı zamanda, Mauvais-Jarvis'in Lancet'teki yakın tarihli bir makalesinde belirttiği gibi, kanser, astım, kalp hastalığı ve diğer yaygın hastalıkları da etkiliyor.

"COVID-19'da gördüğümüz farklılıklar ve sonuçlar beklenmedik değil. Hawkes, istisnai değiller, dedi. Şaşkınlık varsa, bu sadece kadın ve erkeklerde doktorlar arasında bile devam eden farklılıkların yaygın olarak küçümsendiğini gösteriyor, dedi.

Mauvais-Jarvis bu hatalı yaklaşımı, klinisyenlerin kadın hastaları, mayoyla örtülü organlar dışında, erkek hastaları birbirinin yerine geçebilir olarak gördükleri "bikini tıbbı" olarak adlandırdı.

Koronavirüs, bu modası geçmiş görünümden uzaklaşma eğilimini hızlandırmaya yardımcı oldu. Hawkes, "pandemiden çıkan pozitif şey", cinsiyetlendirilmiş sosyal faktörlerin ve biyolojinin "yaşam beklentiniz, hastalık deneyiminiz ve hastalık riskiniz ile bir ilişkisi olabileceğinin aniden fark edilmesi" dedi. Bu konuşmayı biraz daha gerçekçi hale getirdi. "

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Koronavirüs neden kadınlardan daha çok erkekleri öldürüyor?
  • Admin

Virüs Güncellemesi: ABD, Temmuz Ayından Beri En Çok 69.000 Vaka Bildirdi

ABD koronavirüs vakaları, Temmuz sonundan bu yana en çok 69.276 vaka arttı. Enfeksiyonlar, seçime üç haftadan kısa bir süre kala ülkenin çoğu yerinde artıyor. Bu yaz sert bir darbe alan Florida, Ağustos ayından bu yana en çok vakayı bildirdi. California ve Texas 17.000 ölüme yaklaştı.

Fransa'da günlük vakalar 32.427'ye yükseldi. İtalya, Paris ve Londra'da yeni bordürlerin yürürlüğe girmesiyle bahar kapatmasının sona ermesinden bu yana en sıkı kısıtlamaları düşünüyor. Ülke, Avrupa çapında devam eden enfeksiyon dalgasının ortasında günlük vakalar için bir rekor daha kırdı.

Şansölye Angela Merkel, Almanlara evde kalmaları ve içeride veya dışarıda daha az insanla tanışmaları çağrısında bulundu. Papa Francis ile aynı Vatikan konutunda oturan bir kişi pozitif çıktı.

Temel Gelişmeler:

Global Tracker: 39,4 milyonu aşan vaka; Ölümler 1,1 milyonu aştı Avrupa, Londra ve Paris'te bordürlerle yıkıldı. Reddy ve Rusya, Sputnik aşı testine başlayacak Aşı deneme rahatsızlıkları, yöntem hakkında soruları gündeme getiriyorKoronavirüse karşı kimin başarılı olduğu ve neden: QuickTakeCovid dalgası, Avrupa'nın restoranlarının canlanmasını tehlikeye atıyor
Bloomberg’in Prognosis ekibinden virüsle ilgili günlük güncellemeye buradan abone olun. Koronavirüs vakaları ve ölümleriyle ilgili küresel veriler için terminalde CVID'ye tıklayın.

BB1a7RC3.img?h=606&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaliforniya, Teksas Her Biri Yaklaşık 17.000 Ölüm (4:59, NY)

Cumartesi günü hem Kaliforniya hem de Teksas'ta koronavirüs ölümleri 17.000'e yaklaştı. Kaliforniya 69 ölüm ekledi ve şu anda 16.899 kişi var, Teksas'ta 81 kişi daha Covid-19'a yenik düştü, toplamda 16.984. Daha az nüfuslu Teksas'tan 10 milyon daha fazla insana sahip olan Kaliforniya, enfeksiyonun yayılmasını yavaşlatmayı amaçlayan sosyal mesafe ilkelerini belirleyen ilk eyaletler arasındaydı.

Ohio Hits Record; Yine 2.000 Vaka Başladı (4:21 NY)

Ohio, Cumartesi günü yeni vakalar için rekor kırdı, dördüncü gün, günde 2.000'den fazla enfeksiyon bildirdi. Eyalet, toplam 180.225 kişinin 2.234 kişinin daha enfekte olduğunu bildirdi. Buckeye Eyaleti, son üç haftada günlük ortalama 1.439 artışla 30.000 vaka ekledi.

Wisconsin gibi, Ohio da başkanlık seçimlerinden hemen önce virüsün kötü bir şekilde vurduğu, Başkan Donald Trump'ın salgını ele almasının merkezi bir mesele olduğu, sallantıda olan bir eyalet.

Toplam 5.067 kişi için 13 kişi daha öldü.

Indiana Rekor İkinci Gün Rekorunu Kırdı (3:17 NY)

Indiana, Midwest'teki acımasız vaka artışının ortasında, art arda ikinci gün yeni enfeksiyon rekorunu kırdı. Eyalet 2.521 vaka bildirdi ve 100 eski vaka eklendiğini söylese de, bu sayı hala 2.283 ile rekor kırdı. Eylül ortasından bu yana artan toplam vaka şu anda 145.977 ve ölüm sayısı 3.685.

Slovaklar Virüs Kısıtlamalarını Protesto Eder (15:02 NY)

Koronavirüs kısıtlamaları Slovakya'daki ilk kitlesel protestoyu tetikledi ve yüzlerce gösterici zorunlu yüz maskelerine ve doğu Avrupa Birliği ülkesindeki diğer kısıtlamalara karşı çıktı ve polisle şiddetli çatışmalar yaşadı.

Polis, altı kişiden fazla kişinin dernek kurma yasağına aykırı olarak, başkent Bratislava'daki Hükümet Dairesi önünde toplanan kalabalığı dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullandı. Facebook videosunda protestocuların taş attığını gösteren polis, "birkaç" kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Salgının ilk dalgasıyla başa çıkmada en iyi ülkelerden biri olduktan sonra, yeni Covid-19 enfeksiyonları Slovakya'da yükselişe geçti. Ülke Cuma günü rekora yakın 1.968 yeni vaka ve 11 ölüm kaydetti. Hükümet bu ay tüm halka açık etkinlikleri, kapalı barları ve restoranları yasakladı ve insanların hareketini büyük ölçüde sınırlamak amacıyla dışarıda yüz maskesi takma zorunluluğu getirdi.

Fransa Covid Vakaları Rekor Kırdı (2:25 NY)

Fransa, salgını kontrol etmeye çalışmak için ülkenin büyük şehirlerinde daha sıkı kısıtlamaların yürürlüğe girmesiyle son 24 saat içinde 32.427 yeni koronavirüs vakası bildirdi.

Hükümet, Paris bölgesinde ve diğer sekiz metropol bölgesinde Cumartesi günü geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı koydu ve insanları saat 21.00 arasında evlerine kapattı. ve dört hafta boyunca sabah 6'da.

Fransa'nın ulusal sağlık kurumunun web sitesinde yer alan istatistiklere göre, yeni vaka sayısı Perşembe günü belirlenen 30.621'lik önceki rekoru aştı.

İrlanda Daha Sıkı Kilitlenmeyle Yüzleşiyor (13:33 NY)

İrlanda, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeler arasında Cumartesi günü 1.276 yeni enfeksiyon kaydetti. Yeni rakamlar, üst düzey hükümet üyelerinin, İrlanda'nın altı hafta boyunca en katı olan 5. Seviye kilitlemeye geçmesi yönünde sağlık otoritelerinin bir tavsiyesini değerlendirmek üzere bir araya gelmesiyle geldi. Ülke çoğunlukla Seviye 3'te, bazı sınır bölgeleri Seviye 4'te.

Kıbrıs Yeni Kısıtlamalar Getiriyor (NY 13:23)

Kıbrıs, virüsün ülke genelinde kontrol altına alınması için yeni tedbirler alırken, tüm restoran, bar ve kafeleri 22: 30'dan itibaren kapatma kararı aldı. Küçük Akdeniz adasının en büyük ikinci şehri olan Limasol'da.

Hükümet, Kıbrıs'ın üç günde dava rekorları kırdığı bir hafta sonra ek işlem yapmaya karar verdi. Kıbrıs Cumartesi günü 202 yeni teyit edilmiş vaka ile bir başka yüksek bildirdi.

Pope’un İkamet Raporları Olumlu Davası (13:18 NY)

Vatikan sözcüsü Matteo Bruni Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Papa Francis'in pozitif test ettiği Vatikan konutunda yaşayan bir kişinin taşındığını ve tecrit edildiğini söyledi.

Katolik Yeni Servis'in bildirdiğine göre, enfekte kişiyle temas halinde olduğu ve asemptomatik olduğu bildirilen tüm kişiler de Casa Santa Marta'dan taşındı ve tecrit altına alındı. Papa'nın korunmasına yardımcı olan İsviçreli Muhafız, iki gün önce toplam 135 asker arasında 11 vaka açıkladı.

Deloitte, İngiltere'deki Dört Ofisini Kapatacak (12:38, NY)

Financial Times'ın bildirdiğine göre Deloitte LLP, daha fazla personel evde çalıştıkça maliyetleri düşürmenin bir yolu olarak İngiltere'deki 50 ofisinin dördünü kapatacak.

Gazete, Deloitte için çalışan yaklaşık 500 çalışanın başka yerlere taşınacağını veya tam zamanlı olarak uzaktan çalışmalarına izin verileceğini belirtti. Gazeteye göre, muhasebe firmasının Birleşik Krallık'ta yaklaşık 19.000 çalışanı var ve pandeminin neden olduğu evden işe geçişin bir sonucu olarak ofis alanı kiralarını yenilemeyen ilk büyük şirketlerden biri.

New York Hedefli Anti-Virüs Stratejisini Açıkladı (12:30 NY)

Vali Andrew Cuomo, New York'un koronavirüsle mücadele stratejisini değiştirdiğini, kısıtlamalar için daha büyük bölgeler veya ilçeler yerine küçük enfekte bölgeleri hedeflediğini söyledi. Yeni stratejinin, soğuk havalarda enfeksiyonların artması ve insanların içeride daha fazla zaman geçirmesi nedeniyle geldiğini söyledi.

Devlet stratejiye - yaygın testler nedeniyle mümkün olduğunu söyledi - New York City'deki sıcak noktalarda ve geçen ayın sonlarında iki eyalet dışında ilçede başladı. Zaten, pozitif testlerin azaldığını söyledi.

"Çok daha akıllı," dedi ve stratejinin en azından bir aşı yaygın olarak bulunana kadar geçerli olacağını ekledi. "Daha etkili. Aynı zamanda daha az rahatsız edici. "

Eyalet 1.784 vaka bildirdi, önceki yedi gündeki ortalama% 0.3 günlük artışa kıyasla% 0.4 artış. Dokuz kişi daha öldü.

Vali, 23 Ekim'den itibaren New York City dışındaki sinema salonlarının ekran başına 50 kişiye kadar çıkacak şekilde% 25 kapasiteyle yeniden açılacağını söyledi.

Birleşik Krallık Bir Haftadan Kısa Sürede 100.000 Vaka Ekliyor (NY 12: 16'da)

İngiltere, Cumartesi günü 16.171 koronavirüs vakası ve 150 ölüm daha bildirdi. Ülke Pazar gününden bu yana 100.000'den fazla vaka ekledi ve bu sayı 705.428 olan kümülatif toplamın neredeyse% 15'ini oluşturdu. Londra ve banliyö Essex, insanların evlerinin dışındaki insanlarla iç mekanda buluşmaları yasaklandığı için, bugün artan kısıtlamalara geçilecek yerler arasındaydı.

Florida Vakaları Ağustos'tan Beri En Yüksek (12:09 NY)

Florida, güncel eğilimleri mutlaka yansıtmayan iki sözde veri dökümü dışında, 22 Ağustos'tan bu yana en çok Cumartesi günü 4.044 yeni Covid-19 vakası bildirdi. Sağlık departmanına göre, pandemi süresince genel olarak vakalar 752.481'e yükseldi.

Florida, Teksas, Kaliforniya ve Arizona ile birlikte, yaz aylarında Güneş Kuşağı'ndaki enfeksiyonların artmasıyla en çok etkilenen eyaletler arasındaydı. Ülke çapında, özellikle Midwest'te vakalar yeniden artıyor.

İtalya Yine Rekoru Kırdı (NY 11:12)

İtalya, salgının başlamasından bu yana en çok bir günde 10.925 yeni koronavirüs vakası bildirdi; Cuma gününe kıyasla 47 kişi öldü.

Yoğun bakım yataklarındaki hasta sayısı 67 artarak 705'e yükseldi. Nisan ayında salgının zirvesinde İtalya'da yoğun bakım ünitelerinde 4.000'den fazla kişi vardı.

Politikalarına uygun olarak isim verilmemesini isteyen hükümet yetkililerine göre, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte hükümeti, cumartesi akşamının erken saatlerinde kamu yaşamına getirilen yeni kısıtlamaları onaylayabilir

Çin, Gıda Ambalajında Virüs Buldu (NY 11:00)

Çin'in Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, devlet yayın kuruluşu CCTV'ye göre, soğutulmuş gıda ambalajının dış bileşeninde aktif Covid-19 virüsü bulduğunu ve bu tür kontamine yüzeyler yoluyla enfeksiyon olasılığını gösterdiğini sözlerine ekledi.

Raporda, virüsün Shandong eyaletinin kıyı kenti Qingdao'daki gıda ambalajında bulunduğu belirtildi. Qingdao, bu ay, çoğu denizaşırı ülkelerden enfekte yolcuların tedavi edildiği bir hastaneyle bağlantılı bir düzine yeni virüs vakası bildirdi.

Kral Tatili İptal Ettiğinden Hollanda Yeni Günlük Rekoru Kırdı (NY 9:48)

Hollanda haber ajansı ANP'nin bildirdiğine göre, sağlık kuruluşu RIVM'e atıfta bulunarak, Hollanda bir gecede 8.141 yeni vaka buldu.

Hollandalılardan olabildiğince az seyahat etmeleri istendiği için, ülkenin kralı ve eşi, evde çıkan bir protestodan sonra Yunanistan'a bir tatil gezisini iptal etti.

Belçika Dışişleri Bakanı Olumlu Testler Yaptı (NY 9:08)

Belçika dışişleri bakanı ve eski başbakan Sophie Wilmes, koronavirüs testi pozitif çıktığını söyledi. Bir Tweette, enfeksiyonun muhtemelen aile çevresinde meydana geldiğini söyledi.

Belçika, pandeminin Avrupa'da yeniden canlanmasından en çok etkilenen ülkelerden biri. Ülkenin 14 günlük Covid-19 insidans oranı hala yükseliyor ve 100.000 nüfus başına 621'e sıçradı.

Başbakan Alexander de Croo Cuma akşamı salgını kontrol altına almak için daha katı tedbirler duyurmuş, sokağa çıkma yasağı getirmiş, yakın temasları daha da kısıtlamış ve restoran ve kafeleri dört hafta süreyle kapatmıştı.

Ukrayna Öğrencilerden Yardım İsteyebilir (8:33 NY)

Ukrayna bugün 6.410 yeni vaka ve 109 ölüm bildirdi. Yaklaşık 1.100 kişi hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Maksym Stepanov televizyonda verdiği brifingde testlerin artmaya devam ettiğini söyledi. Hastanelerdeki durum "oldukça gergin" ve hükümet, yardım için tamamlanmak üzere olan tıp öğrencilerini işe alıp almayacağını düşünüyor.

Aşı Deneme Rahatsızlıkları Yöntem Hakkında Soruları Artırıyor (NY 8:30)

Potansiyel yan etkiler nedeniyle durdurulan iki aşının ortak bir özelliği vardır: Her ikisi de, araştırmacıların onlarca yıldır deneysel tedavilerde farklı sonuçlarla kullandıkları soğuk mikroplar olan adenovirüslere dayanmaktadır.

Johnson & Johnson’ın ve AstraZeneca Plc’nin duraklamaları, yıllardır laboratuvar, hayvan ve insan deneylerinde kullanılan adenoviral vektörler hakkındaki soruları yeniden canlandırıyor. Bazı durumlarda, deneyler başarılı oldu, ancak her zaman değil.

ABD, Temmuz Sonundan Bu Yana Çoğu Vakayı Ekledi (NY 8: 00)

Johns Hopkins Üniversitesi ve Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, ABD vakaları art arda dördüncü gün ve 29 Temmuz'dan bu yana en yüksek sayı olan 69.276 arttı.

Cuma verilerini yansıtan sayı, önceki güne göre% 9 daha yüksek olup, ülkenin çoğu bölgesinde seçime üç haftadan kısa bir süre kala artan Covid-19 vakalarının altını çizdi.

Dr. Reddy's ve Rusya Aşı Testine Başlayacak (NY 7:48)

Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. ve Rusya’nın egemen varlık fonu, Hindistan’da koronavirüs aşılarının insanlarda klinik deneylerini yürütmek için onay aldı.

Rus Doğrudan Yatırım Fonu'na göre aşama 2/3 denemesi, güvenlik ve immünojenikliği içerecek randomize kontrollü bir çalışma olacak. Kremlin, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünyadaki ilk tescilli aşılama olarak tanıttığı aşı konusunda büyük umutlar bağladı.

Hindistan, hükümet verilerine göre ülkedeki toplam enfeksiyon sayısını 7,43 milyona çıkararak 62,212 yeni vaka ekledi.

İtalya Yeni Kısıtlamaları Tartışıyor (NY 7:25)

İtalya, Cuma günü ilk kez 10.000'i aşan yeni vakaların sıçramasını kontrol altına almak için gereksiz faaliyetlere yeni kısıtlamalar getirmeyi düşünüyor.

Kimliklerinin belirtilmemesini isteyen üç hükümet yetkilisine göre Sağlık Bakanı Roberto Speranza Cumartesi sabahı, Giuseppe Conte hükümeti tarafından Cumartesi akşamı onaylanması beklenen önlemleri görüşmek üzere bölge liderleriyle bir araya geldi.

Malezya Raporları Enfeksiyonları Kaydı (NY 7:12)

Sağlık yetkilileri, Malezya'nın Cumartesi günü 869 yeni enfeksiyon rapor ettiğini ve vakaların çoğunun Sabah eyaletinde meydana geldiğini söyledi. Sabah, 451 yeni vakanın yanı sıra dört ölüm kaydetti. Salgının en belirgin olduğu ülke bölgeleri daraltılmış hareket engelleri altındadır.

İran Ölü Sayısı Tırmanıyor (NY 6:38)

İran'ın ölü sayısı 30.123'e yükseldi, ülke son 24 saat içinde 253 ölüm daha bildirdi. Bir gecede 4,103 yeni koronavirüs enfeksiyonu kaydedildi.

Ardern Yeni Zelanda'da Covid Başarısıyla Kazandı (17:04 HK)

Başbakan Jacinda Ardern, salgını başarılı bir şekilde ele almasının ardından Yeni Zelanda genel seçimlerinde büyük bir zafer kazandı. Yetkisini harap ekonomiyi yeniden inşa etmek ve sosyal eşitsizlikle mücadele etmek için kullanacağını söyledi.

Merkel Vatandaşları Evde Kalmaya Çağırıyor (HK 15:57)

Almanya, Merkel'in viral dalgalanmayı önlemeye yardımcı olmak için vatandaşlara başvurmasıyla rekor 7,695 yeni koronavirüs vakası bildirdi.

Merkel, önümüzdeki günlerde ve haftalarda kış ve Noel'in nasıl gelişeceğine bireysel eylemlerin toplamıyla karar verileceğini söyledi. Gereksiz yolculuklardan ve kutlamalardan kaçınmanın önemini vurguladı.

Rusya ve Polonya Rapor Dalgalanmaları (HK 3:52)

Hükümet verilerine göre, Rusya 14.922 yeni vaka ekledi ve ülkedeki toplam enfeksiyonu 1.38 milyona çıkardı. Ölü sayısı 279 artarak 24.002'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı Twitter'da yaptığı açıklamada, Polonya'da 9.622 yeni vaka kaydetti ve ölü sayısı 84 artarak 3.524'e çıktı. Ülkede, bir hafta önce 346 olan 604 solunum cihazı kullanıldı.

İsviçre Hükümeti Daha Sıkı Bordür Tartıyor (3:37 HK)

Tages-Anzeiger'e göre İsviçre hükümeti virüsle mücadelede atılacak diğer adımlara karar vermek için Pazar günü bir toplantı yapacak. Rapora göre, tedbirler arasında kamusal kapalı alanlarda zorunlu maske takma, kamusal alanda 15 kişiden fazla toplantı yasağı ve insanların evden çalışmaya devam etmeleri tavsiyesi yer alabilir.

Bir hükümet sözcüsü toplantıyı onaylamayı veya hangi önlemlerin alınabileceği konusunda yorum yapmayı reddetti. Ayrı bir gazete haberinde Maliye Bakanı Ueli Maurer, hükümetin aşırı tepki göstermemesi gerektiğini ve insanların "virüsle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini" söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Olumlu Testler Yaptı (15:27 HK)

Avusturya dışişleri bakanı pozitif test yaptı ve virüsü Lüksemburg'daki Avrupa Birliği liderleriyle Dışişleri Konseyi'nde kapmış olabilir.

Bakan Alexander Schallenberg'in hiçbir semptomu yoktu ve rutin bir teste girdiğini öğrendi. İhtiyati tedbir olarak, hükümetin tüm üyeleri test edilecektir.

Çek Cumhuriyeti'nin Rekor Numaraları Var (14:13 HK)

Çek Cumhuriyeti, yeni Covid-19 vakalarının arka arkaya üçüncü kaydını yayınladı. 10,7 milyonluk ülke Cuma günü 11.105 yeni vaka kaydetti ve toplam enfeksiyon sayısını 92.736'ya çıkardı. Ordu, bu hafta sonu Prag'da hastaneye kaldırılması gereken hastalar için fazladan 500 yatak eklemek üzere bir sahra hastanesi inşa etmeye başlamalı.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne göre, nüfusa göre ayarlanmış iki haftalık kümülatif yeni enfeksiyon ve ölüm sayısına göre, Çek Cumhuriyeti, Avrupa'da en kötü etkilenen ülkedir.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.