Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Maskeler gerçekten bir koronavirüs aşısından daha etkili mi?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Maskeler gerçekten bir koronavirüs aşısından daha etkili mi?

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin direktörü Dr. Robert Redfield, Çarşamba günü Senato alt komitesi önünde yaptığı ifadede yüz maskeleri takmanın COVID-19'a karşı korumada aşıdan daha etkili olabileceğini söyledi.

BB18B0xu.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Milletvekilleri Redfield ve diğer üst düzey sağlık yetkililerine hükümetin koronavirüs salgınına verdiği tepkiyi sordu ve CDC'nin insanların maske takması önerisi hakkında sorgulandı - Başkan Trump'ın sık sık reddettiği bir uygulama.

Redfield, "Başkan hakkında doğrudan yorum yapmayacağım, ancak yüz maskeleri olan bu yüz maskeleri sahip olduğumuz en önemli güçlü halk sağlığı aracı olan CDC direktörü olarak yorum yapacağım" dedi. "Ve tüm Amerikalılara, ülkemizdeki tüm bireylere bu yüz kaplamalarını kucaklamaları çağrısında bulunmaya devam edeceğim."

Redfield, Amerikalılar birkaç hafta yüz maskesi takarsa, "bu salgını kontrol altına alırdık", çünkü işe yaradıklarına dair bilimsel kanıtlar var ve "en iyi savunmamız" olduğunu söyledi.

"Bu yüz maskesinin beni COVID'e karşı korumanın bir COVID aşısı aldığım zamandan daha garantili olduğunu söyleyecek kadar ileri gidebilirim, çünkü bu% 70 olabilir. Ve bir bağışıklık yanıtı almazsam, aşı beni korumayacak, "dedi Redfield. "Bu yüz maskesi yapacak."

CBS News'in temas kurduğu birkaç uzman bu değerlendirmeye katılıyor: Aşılar bir bağışıklık tepkisini garanti etmediğinden, maskeler COVID-19'u önlemede daha etkili olabilir. FDA daha önce en az% 50 etkili bir koronavirüs aşısını onaylayacağını söylemişti. Bu, hastaneye yatış ve ölümlerin sayısını önemli ölçüde azaltabilirken, hastalığı tamamen ortadan kaldırmaz veya korumayı garanti etmez.

UC San Francisco'daki Epidemiyoloji ve biyoistatistik profesörü ve Önleme ve Halk Sağlığı Grubu direktörü George Rutherford, CDC direktörünün "tamamen haklı" olduğunu söyledi.

Dr. Rutherford Cuma günü CBS News'e "Bir aşının iyi yanı, onu her gün takmayı hatırlamanıza gerek olmamasıdır" dedi. "Kötü olan şey, muhtemelen neredeyse maskeler kadar işe yaramayacak."

BB19bCvi.img?h=504&w=896&m=6&q=60&o=f&l=

"Diyelim ki maskeler% 95 etkili - ve aşının ne olacağını kim bilebilir, ama% 80 etkili - bu anlamda maskeler aşılardan daha iyi olabilir." "Henüz bildiğimizi sanmıyorum ama şimdilik oyunun toplam adı bu. Elimizdeki en etkili şey bu."

Rutherford, sürü bağışıklığına yakın bir şey elde etmek için nüfusun büyük bir kısmının (yaklaşık% 60 veya% 70) aşılanması gerektiğini söyledi. "Aşı olduktan sonra ... muhtemelen oldukça güvendesin. Şimdi, hala çok fazla bulaşma ile dolaşıyorsak, aşı yaptırmayan insanlar arasında, bir de maske takmak isteyebilirsin . "

Aşının etkinliğinin ne olacağını bilmeden virüsten ne kadar korunacağımızı yanıtlamanın imkansız olduğunu söyledi. "Grip aşısı gibi% 50 [etkili] ise, o zaman sürü bağışıklığına kavuşmak için çok sayıda insanı aşılatmamız gerekecek," dedi.

Rutherford, aşının etkinliğinin sürü bağışıklığına ulaşmanın ne kadar süreceğini ve koruma için ne kadar süre maske takmamız gerektiğini belirlemeye yardımcı olacağını söyledi.

Çarşamba günkü duruşmanın ardından Redfield, maskeler ve aşılar hakkındaki yorumlarını açıklamak için Twitter'a gitti. "Aşıların önemine ve özellikle bir # COVID19 aşısının önemine% 100 inanıyorum" diye yazdı. "Bir COVID-19 aşısı, Amerikalıları normal günlük hayata döndüren şeydir."

Redfield başka bir tweetinde, "Bu virüse karşı şu anda sahip olduğumuz en iyi savunma, maske takma, ellerini yıkama, sosyal mesafe alma ve kalabalığa dikkat etmenin önemli azaltma çabaları" dedi.

Pandeminin ilk günlerinde sağlık görevlileri maske önermediler, ancak yüz çevirerek maskelerin bulaşıcı solunum virüsünün yayılmasını önlemeye yardımcı olabileceğine dair kanıtlar arttıkça yaygın maske takmaya başladılar.

Birkaç potansiyel koronavirüs aşısı, testin son aşamalarında ve eğer her şey yolunda giderse ilk dozlar bu yıl içinde uygulamaya konulabilir. Ancak, ülke çapında milyonlarca insana aşı dağıtma süreci aylar alır.

Tıp profesörü ve Alabama Aşı Araştırma Kliniği direktörü Dr. Paul Goepfert de şu noktayı vurguladı: "COVID aşılarının etkinliğini henüz bilmiyoruz, ne de etkili oldukları tespit edilirse ne kadar çabuk kullanılabilir olacaklarını ne de aşı olmaya istekli nüfusun yüzdesi. "

Goepfert, CBS News'e e-posta yoluyla "Bu bilgilerin hiçbirini henüz bilmediğimiz için, maskeler daha iyi bir çözümdür" dedi. "Bununla birlikte, bir aşının etkili olduğu, kolayca elde edilebildiği ve geniş çapta dağıtıldığı gösterildiğinde, aşılamanın, diğer birçok bulaşıcı hastalıkta olduğu gibi, pandemiyi kontrol etmek için çok daha iyi bir yöntem olacağı kesindir."

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.