Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 18 yıl Papa 28 Kasım'da Türkiye'ye geliyor A.A. Papa 16. Benedikt'in 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret edeceği açıklandı. Vatikan, Papa 16'ncı Benedikt'in Türkiye ziyaretinin daha önce planlandığı şekilde yapılacağını ve ertelenmeyeceğini açıkladı. Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre, Papa 4 günlük ziyareti sırasında Ankara, İstanbul, Efes ve İzmir'e gidecek. Papa 16’ıncı Benedikt, 12 Eylül'de Almanya'da yaptığı konuşmada, dini yaymak için şiddetin kullanılmaması gerektiğine değinirken, İslam konusundaki sürpriz çıkışlarıyla dikkat çekmişti. Papa, 14'üncü yüzyılda Bizans İmparatoru İkinci Manuel'in, "Muhammed, vadettiği inancı kılıçla yayma emrinden başka hangi yeniliği getirmiştir, gösterin bana?" sözlerinden alıntı yapmış ve İmparatorun bu sözleriyle 'inancı şiddet yoluyla yaymanın aykırılığını dile getirmeye çalıştığını' söylemişti. Papa, "İslam'da Tanrı ile akıl arasında ayrılmaz bir bağ yok. Cihad, akla ve Tanrı'ya karşı" demişti. Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/5266894.a...=3428&oid=5
Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 18 yıl Sayın dipnot diğer açtığınız konularla bu konuyu karşılaştırdım.Diğer açtığınız ve konuları malum olan yazıları bi eleştiri ve fikrinizide katarak yazmışsınız. Bende şunu merak ediyorum acaba bu konudaki fikriniz nedir??
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.