Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

yüreğimi hiç haketmedin....

Biraz dikkatli baksaydın gülen gözlerimdeki , ağlayan ben'i görebilirdin. Ya da gerçekten sevseydin beni kalbimin çığlıklarını susturabilirdin. Ben senken sen ben olamadın. Izdırabımın sebebi oldu sevgim.

Tükendim

tükettim

hıncımı almak için tekmeler attım sevgiye

kendime

yüreğime ..

Birçok kez hazırladım kalbimi seni unutmak için

ne yaptıysam olmadı

Boyun eğdim varlığınla yaşamaya

Artık özlemiyorum

Dilim söylüyor ama hissetmiyorum. Sevgiyi kandırarak ve gizlenerek yaşıyorum. Daha fazlasını kaldıramayacak kadar yorgunum yada bahaneler buluyorum.

İçim acıyor

Gücüm yetene kadar dayanıyorum. Daha dayanabilirmiyim bilmiyorum. Zaman sığındım kurtuluşum için

yaralanan kalbimi sarmak

biraz olsun hayata bağlanmak

kaybettiğim kendimi bulmak için

Sen benden gittin

ardında bıraktığın beni düşünmeden gittin

Belki yıkıldım

sevgiye güvenimi kaybettim

ama

yürekten sevdim

Şunu bilki terkedenim sen yüreğimi hiç haketmedin...

Gönderi tarihi:

Yine SenSiz..ÇareSizLiğimLe TükenirceSine...

Seni yazmak istedim her defasında. Ne aklım seni anlatacak bir kelime buldu ne de kalemim seni yazacak rengi. Bir düş olduğunu düşündüm sonrasında. Güzelliklerle dolu bir hayatın anlamıydın çogu zaman. Sensizliği bile içinde yine sen olduğun için sevdim.

Bilmiyorum hayat nedir sevgiler aşklar ölümler gerçek midir? Sensizliğin yükünü papatyalara yüklemeye cesaret edemedim. Sormadım o bir kaç yapraga sevip sevmediğini.

Senden habersiz seninle yaşadım aşkımı. Bazen kızdım sana yakın görmediğim anlarda. Bazen de delicesine sevdim yüzüne bakmaya korkarak. Çok saftı çok temizdi sevgim. Sana bakamayacak kadar ürkekti.

Delicesine aşıktı dudaklarım,

seninle konuşmayı unutacak kadar!

Yeni doğmus bir bebeğe hayatı anlatmak kadar zordu seni anlatmak. Kelimeler düğüm düğüm saklandı hep damarlarımda. Birini çıkarabilsem çorap söküğü gibi hepsi art arda dökülecekti ellerine. Ben ne o kelimeyi ne de onu kullanabilecek doğru zamanı bulamadım!

Yeni koparılmış bir gül gibi masumdu sevgim. Ruhumu yeşertip o güle bir kaç yaprak yaptım ve sonrasında ufak bir dal! Hayatımdaki bütün renkleri bir bir sürdüm yapraklarına yalnız siyahla beyazı ayırdım kendime. Kırmızıyı da kendi kanımdan çaldım ve öylece bir hayatı o gülle birlikte ellerine sundum. Yine de umursamadın!

Ve ben kaybettim! Ne acıları düşünür oldum ne de dipsiz uçurumlara yuvarlanan hayatımı. Ömrümde bir kez olsun anlam kazanmıştı oysa hayatım. İlk kez sevmiştim kuşları ağaçları denizleri. Yaşamın kıyısından izlerdim hep hayatı ve insanları. Hiç

tatmamıştım kalabalığın arasındaki deniz kokusunu ve böylesine kalabalık bir aşkı!

Her kelimemde bir küfür her hareketimde bir isyan olacak belki hayat.. Belki de karanlığa saklanmış bir tek aydınlık...

Belki açık belki kapalı... Belki siyah Belki beyaz..Ve belki...

Her sey olacak iyi, kötü, güzel veya çirkin ama öncesinde hep belki olacak...

Her ne olursa olsun, yerin dibinde ya da gökyüzünde ben yine sensiz, yine sahipsizim...!!!

Gönderi tarihi:

ama

yürekten sevdim

Şunu bilki terkedenim sen yüreğimi hiç haketmedin...

bunu bilmek istemiyorum :online2long:

Gönderi tarihi:

Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma

Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim.

Bugün sardunyalarım da açmadı

Belki de küskün renklere

Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım

Sensiz soluyorum anlayacağın

Mavi mavi ölüyorum

Duyuyor musun, orada mısın,

Var mısın, yok musun?

Bir tek şeyi unutma!

Seni sevdim ben.

Yanarak, yıkılarak

Aklıma her geldiğinde ağlayarak....

Gönderi tarihi:

Ask Ne Demek Bilir Misin ?

Sevgiler vardir hani hic bitmeyen, yasandikca arkasi gelen. Mutlulugun ta kendisidir hani, hic eksilmeyen. Bir narin cicek gibidir her gun yeniden yeseren. Bilir misin bir de hani ulasilmayan sevgiler vardir, hic sulanmadan, hic gunes yuzu gormeden buyuyen ciceklere benzerler. Dilin varmaz hani bu buyuk aski icinden atip haykirmaya, ellerin varmaz hani gidip onun elinden tutmaya. Sadece gozlerin vardir senin bu askini anlatan, bir yalan soylemeyen onlardir, yada derdini gizlemeyen.

Elinden kurtulup ucan bir kusa benzer ask, bazense elinde tutup oldurdugun bir kusa. Otusu mutlu eder seni gunun her saati, nese sacar senin yasamina. En yorgun oldugun bazi sabahlar bile uyandirir belki seni. Ama ne hostur onunla uyanmak, ne hostur ona yakin olmak. Belki de ucup kacirmaktan korkuyorsun ona askini soyleyince, o guzelligi biraz daha seyredeyim istiyorsun onu ucurmadan. Ama bir sabah olurki uyanamamissindir onun sesiyle, pencerene cikip puslu gozlerle aramissindir. Biraz sonra gelirdi nasilsa onemli degil. Beklemeler devam eder pencere onunde, ama hava artik kararmistir.Onu goremeden gelen bir gece ne kadarda huzunluymus meger. Ertasi sabah yine huzunle uyanirsin, yoksa seni terk mi etmisti, hem de onca askina ragmen. Simdi ondan ne bir haber kalmistir ne de bir baska iz, kalakalmissindir ondaki o buyuk askla. Halbuki tam onun gittigi gun tum cesaretini toplayim onu sevdigini soylemeyecek, Ona olan askini yuzune haykirmayacak miydin ?

Gunlerden bir gun yine o kusa denk gelirsin. ama her zamanki civil civil oten kus degildir artik O. Aglamak istersin hani aglayamaz, dokunmak istersin hani dokunamazsin. Tum atesini atarsin icine, onca sevgini hapsetmeye calisirsin bedenine. ama artik askini Ona anlatmanin da faydasi yoktur, Ona delice yanmanin da. Cunku o kus artik baskalarinin elinde, baskalarinin kafesindedir, ve bir daha da senin olmayacaktir....!

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Unutmaya Dair..

Her başlangıç bir sonu getirir beraberinde ve her son parçasıdır bir başlangıcın. Ne varsa sonsuzluğa dair bir bir paralanır gözlerinin önünde ve yalanlar bir bir ayyuka çıktığında anlarsın şimdiye dek hiç görmediğin sonsuzluğun koca bir hayal olduğunu... Unutursun. hafızanın aslında en büyük düşmanın olduğunu görürsün;öyle kolay harcar ki değer verdiklerini ve o kadar kolay siler ki içine sinmiş vazgeçilmezlerini, utandırır insanı kendisinden, bir iğne deliğine girercesine KÜÇÜLÜRSÜN!

Küstahtır zaman, avuçlarının içerisinden akıp giderken alır ve götürür sana ait olanları habersizce, sonra dalga geçercesine önüne seriverir tüm çaldıklarını, uzatırsın elini yetişemezsin, "sen"likten çıkmıştır sana ait olanlar. Sen kendini sorumlu tutarsın tüm olan bitenden, zamanın günahını üzerine alırsın ve hafızanın yarattığı koskoca bir uçurumda yuvarlanır durursun. unutursun! Unutmak için yaşar, yaşamak için unutursun, şimdi zor gelir biliyorum, kürek kürek alınıp bir eleğe atılmış kum gibi SÜZÜLÜRSÜN!

Önce çırpınırsın denizden yeni çıkmış oltanın ucundaki bir balık misali. Dudakların büzülür, iki kelimeyi bir araya getiremezsin, bu kadar mı kolaydır unutmak ve bu kadar kısa mı sürer vedalar? Ya korkunç bir rüya ya tozu fazla kaçmış bir şaka olsun istersin gerçek olduğunu bile bile... Tek o değildir unutan, sen de unutursun, şimdi zor gelir biliyorum, bir kasabın kancasına taktığı koyun gibi YÜZÜLÜRSÜN!

Unutursun gülüm unutursun! Önce bir oyun havası bile acı bir hüzzam şarkısı gibi gelir kulağına, her söylenen söz bir küfür, her teselli bir tokat olur suratına vurulan! Ay Ağustos bile olsa, dışarıda kara kış vardır, fırtına ve kapkara bulutlar... Şimdi zor gelir biliyorum, titrersin iliklerine kadar, karların üzerine düşmüş minik bir serçe gibi ÜŞÜRSÜN!

Gözlerin artık cep telefonunun ekranında odaklanmıyorsa, her çalan kapı ziline yüreğin hoplayarak koşmaktan vazgeçiyorsan, boş bir kağıdı karalayıp şiir yazma heveslerinden kopuyorsan sonun başlangıcındasındır ve ilk adımların olacaktır bunlar nankörlüğüne!!! Bilirim hiç bir teselli fayda etmez şu an sana, her söylenen söz sadece bir harf yığınıdır aslında. Unutursun, şimdi zor gelir biliyorum. Korkarsın kendi benliğinden, bir köşede iki büklüm olur BÜZÜLÜRSÜN!

Her başlangıç bir sonu getirir beraberinde ve her son parçasıdır bir başlangıcın. Demiştim sana kolaydır unutmak, küçük bir esinti söker alır hayalini hafızandan. Vazgeçersin karşı koymaktan doğanın kuralına. Küstah olan zamanın aslında tesirini geç gösteren acı bir ilaç olduğunu anlarsın. Haydi şimdi sıra başka bir başlangıçta, bir kısır döngüdür bu, bir gölge oyunu, nasıl ki her başlangıç bir "son"a bağlıysa her son da bir başlangıcın önünde ki halkadır. Tesellilere ihtiyaç duymaz, cep telefonunu kapatır Ağustos`un bir yaz ayı olduğunu anlarsın. Alışırsın canım alışırsın, ne kadar kolay olduğunu unutmanın anlarsın; ve aslında bir hiç uğruna, boşuna boşuna akıttığın yaşlarınla yıkadığın yanaklarına acır, ÜZÜLÜRSÜN!..

Gönderi tarihi:

Yüreğime Yağmurlar Yağıyor...

Kocaman bir sessizlikti yaşamlarımız, çoğu zaman kimse birbirinin sesini duymadı, aslında duyuyor dediklerimiz bile çok uzaktaydı...

Ben, bir tek sana sesleniyorum tüm gücümle ve şimdi duymanı istiyorum ne olur dur dinle...

Kaç mevsim sığar bir ömre yada bir ömür kaç mevsimliktir.?

Sen, yaşadığım en güzel dört mevsim, yüreğime ekip, göz yaşlarımla beslediğim en büyük sevdasın.

Bazen kilometrelerce uzak, bazen aldığım nefes kadar yakınsın...

Uzak diyarlardan gelen sesinin merhabasıyla gelir konar yüreğime yaz mevsimi...

Engin denizlerin ortasında, yunuslarla yarışır, deniz kızlarıyla dertleşir bulurum kendimi.

Korkutmaz suların rengi ve derinliği, tıpkı sana duyduğum sevgi gibi..

Nice bir zaman sonra, dans ettiğim beyaz köpüklü dalgalar, bilmediğim bir çölün kızgın kumlarına bırakır beni.. Kervanlarla yolculuk ederken bulurum kendimi.. Sen uçsuz bucaksız çöllerin ateş’ den prensi ben gölgene ve sana muhtaç bir kum tanesi....

Bir an, bir Dua sesi getirir kendime beni... Kurduğum hayal sona erer, gerçeğe dönüşür duygular, sen yoksun , yaşadığım hayal kırıklığıyla, hüzün yine kapımı çalar... Gözlerimde dolu misali birikir yaşlar ve sen bilmezsin,

Yüreğime yağmurlar yağar...

Yağan yağmurlarla gelen sonbaharda , daracık bir patika yolunda yürür bulurum kendimi.. Ağaçlar yapraksız kalmış yine, sensiz ben gibi.. Üzerine basmaya kıyamadığım sarı, kırmızı yaprakların sesleri, alır götürür geçmiş zamanlara beni... Yeşile bürünmüş dallar, Alnina kondurduğum buseler, heyecanla elime tutuşturduğum gül goncaları gelir aklıma... Düşen bir dal parçasıyla boğazımda düğümlenir tarifsiz duygular ve gözlerimde birikir yaşlar , Yüreğime yeniden yağmurlar yağar...

Eteklerine kardelenler serpilmiş beyaz gelinliğiyle, dört başı mağrur gelinlere benzeyen bir dağın zirvesindeyim şimdi..

Bir dağ başı yalnızlığı yaşıyor yüreğim... Dağ başı yalnızlığı ölümden beter…Yumruklarımı sıkıyor, avazım çıktığı kadar bağırıyorum.. “SENİ ÇOK SEVİYORUM”

Sesimin yankısıyla çığlar düşüyor eteklerime… Yollarımda karlar, yollarımda kara yazım var.

Gel desem, gelemezsin…. Gel desen ayaklarımda buzdan prangalar….

Gözlerime hapsettiğim yaşlar,

Ve yüreğime yeniden yağmurlar yağar...

Tüm cömertliğiyle gelen bahar.. çağıldayan dereler, el ele dolaşan sevgililer, bir yanda uçurtma kuyruğuna asılı kalmış çocuk sesleri, Taze bahar çiçekleri, çiğ taneleri, başımda eser kavak yelleri ve dilimde uzak diyarların sevda türküleri…

Mevsimler geliyor ve geçiyor hayatımdan…

Bir yarım hep eksik..Bir yanım hep sensiz kalıyor…

Görmüyorsun..!

Duymuyorsun..!

Yüreğime yağmurlar yağıyor…

Yağmurlar yüreğime ağlıyor,

..... SEN, BİLMİYORSUN .....

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Elimdeki cam kesikleri kabuk bağladı bu gün… Gidişin kadar derin değillerdi çünkü. Ellerim, ellerime bakıyorum da ne de çabuk iyileşiyorlar. Oysa giderken içimde bıraktığın boşluk hala canımı yakıyor. Ve hala kanadığını hissedebiliyorum yüreğimin.

Niye hep savaşmayı seçtin ki benimle? Tam da yüreğimdeki isyanları bastırmışken, kendimle savaşmamaya söz vermişken, yaralarımı sarmışken ve ben seni böyle delicesine sevmişken niye…

Beni sevmeyi deneseydin oysa yaralarıma tuz basmak zorunda kalmazdım… Ne garip değil mi… Gidişinin bıraktığı acıyı bastırsın diye başka acılar seçiyorum artık. Cam kırıklarının üzerinde yürüyorum mesela, ellerimi ateşin üzerinde dolaştırabiliyorum, yumruğumu sıkıp olağan gücümle duvara indirebiliyorum örneğin.

İndiriyorum da ...… Yine de bastıramıyorum yokluğunun bıraktığı acıyı.

Sahi niye gitmiştin…Niye yoktun…Hangi masal kandırdı…Hangi yıldız sakladı ki seni benden?

Sahi… Gitmiştin değil mi..?

Kendimi kandırıyorum sadece

Yoktun.

Hiç olmamıştın ki…

Gönderi tarihi:

Kuytularda saklarsın bakışlarını

Ve gözlerinde toplarsın bütün yıldızları

Bazen bir yıldız kayar gözlerinden yüreğime

Bazen karanlığa konan kus

Bazen karanlıkta saklambaç oynayan çocuk olur bakışların.

Tutunsam gözlerindeki yıldızlarına

ve yüreğine dokunsam

yanar mı ellerim.

Dur kaçırma gözlerini gözlerine hasretim

Bırak kâinattaki geceyi gözlerinde seyredeyim

Bakışların karanlığa yuva yapan kus

Bakışların karanlıkta saklambaç oynayan çocuk

Bakışların sonsuzluğa açılan feza

Bakışların bazen bir umut bazen bir ceza

Tutunsam gözlerindeki yıldızlarına

ve yüreğine dokunsam

yanar mı ellerim.

'' Dur kaçırma gözlerini gözlerine hasretim

Bırak kâinattaki geceyi gözlerinde seyredeyim ''

:clover:

Gönderi tarihi:

Mevsimler geliyor ve geçiyor hayatımdan…

Bir yarım hep eksik..Bir yanım hep sensiz kalıyor…

Görmüyorsun..!

Duymuyorsun..!

Yüreğime yağmurlar yağıyor…

Yağmurlar yüreğime ağlıyor,

..... SEN, BİLMİYORSUN .....

içimden git dıyorsun gülüm

gideceğim son olsun :online2long:

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

YİNE DE BEN TOPLARDIM YERLERDEN KALBİMİN KIRIKLARINI

en çok

senin yanında üşürdüm

sen beni her zaman üşütürdün de

haddimi aştığım zamanlarda

sana yaklaşmayı denediğim zamanlarda yani

en acımasız soğuğunu çarpardın üstüme

çok toydum

dayanamazdım

buz kesilirdim

ve son bir vuruşla

paramparça etmeyi de ihmal etmezdin

o buz kütlesini her seferinde

yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını

suya benzerdin

musluktan damlardın mesela

ben uykuya dalmadan hemen önce

uykumu bölmek için

yada durup dururken

bir salgın hastalık getirirdin uzaklardan

bana armağan ederdin

hiç bi şey yapmasan

ayakkabımın içine girerdin

tam da evden yeni çıkmışken ben

sen basbayağı suya benzerdin

ne zaman kötü hissetsen

kötü hissettirmek için

yokuş aşağı akmaya başlardın bütün gücünle

tabi ki ben olurdum yokuşun altında

ve her zaman hazırdı savunman;

yokuş yukarı nasıl akacaktın

ve tabi ki gövdemi parçalardın

sen benim gövdemi parçalardın da

yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını

sen suya benzerdin ya

sensiz olmazdı

olduğu kadar da olmazdı

yani ben bir hiç kimseydim

ama yine de ben toplardım yerlerden kalbimin kırıklarını

sırf ayaklarına batmasın diye.. :clover:

Emre Aydın

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

:clover: Selam olsun :clover:

Yedi kat yaban ellere

Tomurcuk kızıl güllere

Sevgi dolu gönüllere

Cümlesine selam olsun

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

İSİMSİZ ŞİİRİM

ilk önce anlamazsın ne olup bittiğini

Anlamazsın aslında onu özleyeceğini

Neden diye sormadan herşeye

Atar seni bir boşluğa, tüm gerçeklerin içine

Karanlıklar oluşur etrafında

Daha göremeden hiç birşeyi

Nerde olduğunu tahmin bile edemeden

Düşmüşsündür artık kör bir kuyuya..

Etrafına ilk baktığında bir surat bakar sana HERYERDEN !

işte o bakış atar aslında seni dipsiz kuyulara

Her gayretinde biraz daha düşersin,

Biraz daha acır için onun özleminle..

Ve gün kavuşma günüdür...

özlemlerin dineceği, hasretlerin biteceği..

Tam ona sarıldım derken..

Gözlerini açarsın...

Aşk böledir işte :( :( :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.