Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Floridalı Genç Twitter'a Yapılan Siber Saldırıdan Tutuklandı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Floridalı Genç Twitter'a Yapılan Siber Saldırıdan Tutuklandı

OAKLAND, Kaliforniya - Yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, bir Florida gencinin eski Başkan Yardımcısı Joseph R. Biden Jr. ve Silikon Vadisi gibi ünlülerin hesapları da dahil olmak üzere yakın zamanda 130 Twitter hesabının yüksek profilli bir saldırısının “beyni” olduğunu söyledi. 

BB17qh4t.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eyalet yetkilileri 17 yaşındaki Graham Ivan Clark'ın Cuma günü Tampa'daki evinde tutuklandığını söyledi. Twitter için utanç haline gelen ve çeşitli teknoloji şirketlerinin güvenlik önlemlerini sorgulayan bir hackin linchpin olduğuna inanılıyor. Diğer iki kişi de saldırıya katılmakla suçlandı.

Federal yetkililer, Twitter hack'ten önce Bay Clark'ı zaten izliyordu. Yasal belgelere göre, Nisan ayında Gizli Servis ondan 700.000 dolar değerinde Bitcoin ele geçirdi. Tampa gençliği, sahtekarlık da dahil olmak üzere 30 suç suçlamasıyla karşı karşıya ve bir yetişkin olarak suçlanıyor.

Twitter hack, 15 Temmuz'da alışılmadık kullanıcı adlarını çalmak ve satmak için başladı. Bilgisayar korsanları kripto para birimi şirketlerine ve ünlülerine ait hesapları devraldıkça hızla yükseldi. Program, Bitcoin'i 180.000 dolardan fazla netleştirdi.

Federal makamlar ayrıca 19 yaşındaki Birleşik Krallık'tan Mason John Sheppard ve 22 yaşındaki Orlando, Fla'dan Nima Fazeli'ye karşı da dava açtılar.

Bilgisayar korsanları 45 hesaptan tweet attılar, 36 hesabın doğrudan mesajlarına eriştiler ve yedi hesaptan tam bilgi indirdiler. Çalışanlardan giriş bilgilerini çalarak dahili Twitter sistemlerine erişim sağladılar, daha sonra hesaplardaki şifreleri sıfırlamak için erişimlerini kullandılar.

Federal Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu özel ajan John Bennett, “Siber ihlallerle ilgili soruşturmalar bazen yıllar alabilirken, araştırmacılarımız bu hackerları birkaç hafta içinde gözaltına alabildiler” dedi. “Siber suçlular klavyelerinin arkasında sığınak bulamayacaklar.”

Bir açıklamada Twitter, kolluk kuvvetlerine “hızlı eylemleri” için teşekkür etti ve soruşturma ile işbirliği yapmaya devam edeceğini söyledi.

İhlale katılan hackerlar, New York Times'a, gruplarında Kirk adıyla giden bir kişi kaybolmadan önce aniden Bitcoin aldatmacalarını başlattıklarında sessizce çalıntı kullanıcı adları sattıklarını söyledi.

Ekran adını “hiç bu kadar endişeli” kullanan bilgisayar korsanlarından biri, benzersiz kullanıcı adları edinmek istediği için katılmak için motive olduğunu söyledi. Bilgisayar korsanlığı sırasında kendisi için Twitter @ "endişeli" tutamacını aldı.

The Times ile yaptığı sohbette, “Diğer insanların isteyeceği bir kullanıcı adına sahip olmak beni çok güzel buldu,” dedi.

Dahili Gelir Servisi soruşturma birimine sahip özel bir ajan, mahkeme dosyalamasında “Şimdiye kadar çok endişeli” Bay Sheppard olarak tanımlandı.

Fla, Hillsborough County eyalet avukatı Andrew Warren yaptığı açıklamada, “Birlikte çalışarak bu davalı sorumlu tutacağız” dedi. “İnsanları zor kazanılan paralarından dolandırmak her zaman yanlıştır. İster şahsen ister internette birinden faydalanın, nakit parasını veya kripto para birimini çalmaya çalışın - bu sahtekarlıktır, yasadışıdır ve bundan kaçamazsınız. ”

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.