Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Britney Spears, 'Baby One More Time' la Pop'u Nasıl Değiştirdi?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Britney Spears, 'Baby One More Time' la Pop'u Nasıl Değiştirdi?

İlk LP'si dünyayı radikal fütüristik bir estetiği olan küçük bir kasaba genciyle tanıştırdı.

5e67f3469c9f0.jpg

Britney Spears’ın ilk albümü,… Baby One More Time, 12 Ocak 1999'da piyasaya sürüldüğünde, müziğin sesini kalıcı olarak değiştiren tam bir avangarddı. Backstreet Boys ve ‘NSync çoktan vuruyorlardı, ancak Britney'in uzaylı kıyamet robot disko stompuna kıyasla düz yukarı ana akım pop yapıyorlardı. BSB'lerin “Bu Şekilde İstiyorum” un 20. yüzyılın popunun son nefesi olduğunu, “… Bir Kez Daha Bebek” in 21. yüzyılın ilk nefesi olduğunu iddia edebilirsiniz. O zamandan beri geleceği tahmin ediyor.

İlk kaydını yapan küçük kasaba Louisiana genç için fena değil. Max Martin başlık ismini yazdı ve üretti, ancak “ooh, bebek, bebek” 'i büyütme tehdidi olmadan bir şey ifade etmeyecekti. Britney'in 2000 yılında bana söylediği gibi, oturmadan önceki geceyi, gittiği vibe modeli için Soft Cell’in “Tainted Love” ı (“ne seksi bir şarkı”) dinleyerek geçirdi. “Sesimin biraz paslı olmasını istedim,” dedi Britney. “Sesimin sadece parça ile oluğa girmesini istedim. Bu yüzden önceki gece, gerçekten çok geç kaldım, bu yüzden stüdyoya gittiğimde dinlenmedim. Şarkı söylediğimde, sadece geri ve yumuşaktı - yine de kulağa hoş geliyor. Bilirsiniz, alt kayıtta nasıl gerçekten düşük görünüyor - gerçekten seksi görünüyor. Bu yüzden kendime 'Britney, hiç dinlenmeyin' demeye devam ettim. ”

Britney'in bir Motown divası gibi akan bir Birleşik Krallık sanat pozunun nefes kesen Yeni Dalga çöküşü olan “Tainted Love” gibi ses çıkarmayı hedeflediği dünyadaki tüm mantıklı. Ama o erotik kabare sesini kendi evinde hırıltıyla yeni bir yere aldı. “Her gece dua ediyordum” dedi. “‘ Tanrım, lütfen evde sadece radyo istasyonumda çalmalarına yardım edin. ”Ve sonra yaptılar. Sonra aniden, New York'taki tüm büyük radyo istasyonlarında çalıyor. Ve her şey benim için yeni olmaya başladı ve ben de vay be, biliyor musun? ”

Başlık vuruşu böyle bir klasik, Noel 1998 için MTV'ye ilk kez geldiğinde ne kadar garip ve rahatsız edici olduğunu görmesi kolay - çok gösterişli yapay, bu yüzden Mentos sonrası insanlık dışı. Kimdi bu? İsveçli mi, İsviçre mi yoksa İzlandalı mıydı? O sadece bu dünyadan değil miydi? Şarkı sözlerinin İngilizceyle neredeyse hiç tanışmayan biri tarafından yazıldığını söyleyebilirsiniz - ah, bu başlıktaki rahatsız edici üç nokta. (Mümkün olduğunda elipsleri görmezden gelirim, çünkü Brit'in dediği gibi benim ayrıcalığımdır.) Ama dünya hakkında başka bir şey vardı. TLC daha sonra şarkıyı geri çevirdiklerini iddia etti, ancak TLC veya sertifikalı yetişkinler için hepsi yanlış olurdu. T-Boz gibi dünyevi bilge bir yetişkinin “Seninle olmadığımda, aklımı kaybediyorum” gibi bir genç-psiko hattı sattığını hayal edebiliyor musun? Olmaz. Sadece Britney.

Tüm albüm hitlerle doluydu. “Bops” ve “bangers” henüz icat edilmedi, ancak “Soda Pop” un bop olarak dedeye taşınması - Sugar Ray kadar irice bir tuhaf hareket. “E-Posta Kalbim” en alaycı şarkı (haklı olarak itiraf ediyorum), ancak son büyük çevirmeli aşk şarkısı, Angelfire ve Geocities çağından kalma masaüstü-bilgisayar romantizminin bir şarkısı olarak duruyor. Britney şarkıyı yenilemeye harcıyor, ezilmesinden bir doğrulama işareti arıyor - şimdi hepimizin zamanımızı nasıl geçirdiğimizden çok farklı mı? Yine başka bir gelecek öngördü.

“(Beni Sürdün) Çılgın”, Backstreet Boys'un “Hayattan Daha Büyük” ile aynı destek yolunu açıkça kullandı - Max Martin, hiç utanman yok mu? - ama bu bir şekilde hepimizi her iki şarkıyı daha da çok sevdi. (Çocuk grubunun hayranlarına karşı her şeye kadir olan selamı “Hayattan Daha Büyük”, Brit-muse'larıyla paylaşmaları için mükemmel feminist çimdi.) “Crazy”, Melissa Joan Hart / Adrian Grenier romunun teması oldu. com ve MTV videosu, Melissa ile çok kısa süreli BFF statülerini ölümsüzleştirdi. (Dünya daha fazla “Brit bir garson gibi davranıyor” videosunu hak etti. Sabrina: “Her zaman insanlarla çevrilisin!” Britney: “Bazen burası en yalnız yer.” Çok gerçek.

Ama kayıp klasik “Bazen” dir ve bu onun en önemli ikinci hitidir. (1999'da, tek vuruş harikalarıyla dolu bir yıl, tek vuruştan iki vuruş durumuna atlamak sıfırdan bire atlamaktan daha zor oldu.) “Bazen” bugün garip bir şekilde unutuluyor, ancak “… Bebek Bir Kez Daha ”, dünyanın yıllar içinde tanıyacağı ve seveceği Britney kişiliğini tanımladı. Çok fazla duyguları olan sıradan bir Amerikan kızın sesiyle şarkı söylüyor - ilk vuruşunu geçirmemiş gibi yapıyor. Videoda, sevimli adamın üzerinde nefes alarak plajın etrafında paspaslıyor (turist dürbünüyle sürünüyor). İskelede kalp şeklinde dalgalanan elfin dansçı ekibi dışında kimse anlamıyor. “Bazen” onu ana akım bir yıldız yaptı ve tek seferde olabilecekleri Vegas plakaları takan bir franchise'a itti. Blink-182, kariyerlerini “Tüm Küçük Şeyler” nde taklit ederek ünlü oldu. Bu aynı zamanda Brit'ın imza videosu hareketini çıkardığı ve gözlerini kameraya yuvarladığı isabetti. Sensitive Upblink ticari markası oldu ve Ariana Grande gelene kadar ona sahip oldu - Ari’nin “Problem” videosunda sonunda Britney’in rekorunu dakika başına kırdı.

Britney, Sonny & Cher’in “The Beat Goes On” ını kapsayan büyük pop geleneği üzerine açık iddiada bulunarak albümü mükemmel bir şekilde bitiriyor. Brit ve Cher'in derin bir bağlantısı vardı - devlet fuarı devresinde “Zamanı Geri Döndürürsem” i bağlamaya başladığında sadece küçük bir çocuktu. Brit'in korkunç kutsal kapak sürümleri geleneğini Stones'un “Memnuniyeti” nden (bir sonraki albümünde, “gömleklerimin ne kadar beyaz olabileceğini”, “eteğimin ne kadar sıkı olması gerektiğini” değiştirerek Joan Jett'in “I Love Rock” u değiştirdi. & Rulo." “The Beat Goes On”, Britney'in bu albümde yaptığı her şeyi özetliyor - kendini (ve dinleyicilerini) pop müzik hikayesine ekliyor. Şarkının dediği gibi, “Tarih sayfayı çevirdi.” La-di-da-di-di. La-di-da-di-da. Vuruş devam ediyor.

“The Beat Goes On” CD'nin sonunda kaybolduktan sonra, Brit'ten sözlü bir teşekkür var. “Benim için o kadar çok şey ifade ediyor ki şarkılarımı söylemeyi sevdiğim kadar dinlemekten de hoşlanıyorsun!” Ardından, etiket arkadaşları Backstreet Boys tarafından yakında yayınlanacak bir önizleme sunuyor: “Vurun, çocuklar!” Başka bir deyişle, ilk albümü kendi içinde mükemmel olan bir reklamla bitiyor. “Kırık Kalbimin Dibinden” CD single'ı telesekreterinize koyacağınız bir mesaj daha verdi: “Merhaba, bu Britney Spears ve bazen arkadaşım telefona gelemiyor ve bu da o zamanlardan biri . Bu yüzden mesajınızı bip sesini ve bebeğinizi bırakın, sizi bir kez daha arayacaklar! ”

“O şarkıda çok fazla tutum var,” dedi Britney 2000 yılında, ilk vuruşunun demosunu ilk duyduğu anı hatırlattı. “Çok mutluydum çünkü orada çok iyi şarkılar var, ancak bir şarkıyı alıp adınızı gerçekten koyduğunuzda ve kişiliğinizin içine koyduğunuz zaman nadirdir.” İlk çıkışında bunu başardı. Daha fazla albüm yapmaya, daha fazla hit yapmaya, daha skandal manşetlerine ilham vermeye devam ediyordu. Ama ... Bebek Bir Kez Daha, burada kaldığını kanıtladı.

Kaynak: Rolling Stones

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.