Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kedimi Kısırlaştırmak Hakkında Neler Bilmem Gerekiyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kedimi Kısırlaştırmak Hakkında Neler Bilmem Gerekiyor?

BB16AZbr.img?h=588&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kedinizi kısırlaştırmak, onun için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir - ancak bir ton soru olması tamamen normaldir.

Burada kedinizi kısırlaştırmanın ne anlama geldiğini, iyileşme sürecinin neye benzediğini ve henüz yapmadıysanız bu prosedürü gerçekleştirmek için randevunuzu neden ayırmanız gerektiğini öğreneceksiniz.

Kedi kısırlaştırma nedir?

Kısırlaştırma, dişi kedilerde istenmeyen gebelikleri önlemek için erkek kedilere yapılan cerrahi bir işlemdir.
Bir nötr sırasında, bir kedinin testisleri, bir dişiyi hamile bırakma yeteneklerini ortadan kaldırmak için çıkarılır.

Oregon'daki Portland'daki DoveLewis acil hayvan hastanesinde bir veteriner olan Dr. Meghan Carlton, Dodo'ya “Kısırlaştırıcı kediler toplum için hayati önem taşıyor ve sağlık ve davranış üzerinde bireysel faydalar sağlıyor,” dedi.

Carlton'a göre, erkek kediler hala neredeyse yavru olduklarında üreyebilirler, bu yüzden onları 5 aylık olduklarında sabitlemelerini önerir.

“Çok fazla istenmeyen çöp topluluğa sığınır veya vahşi olur - üremeden önce spay ya da kısırlaştırma bu yükü azaltmaya yardımcı olacaktır,” dedi Dr. Carlton.

Kedimi kısırlaştırmanın faydaları nelerdir?

Dişi bir kediniz olmasa bile kısırlaştırma erkek kedinizi güvende tutmanıza yardımcı olabilir. Prosedür, testis ve diğer üreme kanseri riskini neredeyse ortadan kaldırır ve saldırganlık ve püskürtme gibi hormonal davranışları azalttığı için daha iyi evcil hayvanlar yapar.

Kısırlaştırma ayrıca, kedinizin dişi bir kedi bulmaya çalışmaktan kaçmayacağı anlamına gelir, bu da evcil kedilerin evden çok uzaklaşırsa kaybolmasına veya yaralanmasına neden olabilir.

 
Tüm bu nedenlerle kısırlaştırılmış kedilerin ortalama olarak kısırlaştırılmamış kedilere göre daha uzun ömürleri vardır - bu nedenle evcil hayvanınız daha uzun süre sevilecek.

Kısırlaştırma, daha az sayıda sokağın sokaklara ve barınaklara girmesini sağlayarak diğer kedilerin hayatlarını kurtarır.

Kedim kısırlaştırıldıktan sonra nasıl bir iyileşme var?

Kediler genellikle böyle genç yaşlarda kısırlaştırıldığından, testisleri hala oldukça küçüktür ve iyileşme genellikle kolaydır.
En önemlisi, dikişleri iyileşene kadar kedinizi sakin, kapalı ve diğer evcil hayvanlardan uzak tutmaktır.

 Veterineriniz ayrıca, kedinizin kesiklerini yalamadığından emin olmak için bir kurtarma konisi önerebilir. Gerekirse, ne kadar süre tutmanız gerektiğini size bildireceklerdir.

Akılda tutulması gereken birkaç şey:

Onu en az bir hafta boyunca merdivenlerden yukarı ve aşağı taşımak isteyeceksiniz ve düzgün bir şekilde iyileştiğinden emin olmak için ameliyat bölgesini periyodik olarak kontrol ettiğinizden emin olun.

 
Bazı veterinerler merhem önerebilir ve diğerleri değil - sadece veterinerin kedinizin durumunu en iyi bildiği için veterinerinizin tavsiyelerine uyun.

Kaynak: The dodo

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.